RADMAN POTPUNO RAZOTKRIVEN: Svjedočanstvo iz vrha KOS-a!

U POSJEDU SMO DOKUMENTA: Glavni operativc KOS-a potvrđuje: ‘Radman je bio čest posjetitelj KOS-ovih prostorija!’, piše dnevno.hr – Neoborivo svjedočenje iz samog vrha Kontraobavještajne službe JNA!

“Ja, pukovnik u penziji Milan Damjanović iz Beograda izjavljujem da sam GORANA RADMANA viđao osamdesetih godina u prostorijama Obavještajnog centra Druge uprave GŠ JNA VP 1122-6 u razgovoru s načelnikom Centra, pokojnim pukovnikom Radivojem Đenadićem” izjava je koja bi trebala pokrenuti buru u javnosti i navesti medije da 15. listopada dođu na Općinski građanski sud u Zagrebu čuti što glavni mozak svih operacija u KOS-u ima za reći o suradnji Gorana Radmana i prvog čovjeka KOS-a, Radivoja Đenadića.

Goran Radman u više je navrata u medijima optuživan kako je 80-ih godina surađivao sa zloglasnom Kontraobavještajnom službom koja je bila sastavni dio JNA u nekadašnjoj SFRJ. Prvi je o tome progovorio niži operativac KOS-a za Hrvatski tjednik, Radinko Radinčić. Radman to zapravo nikada nije demantirao u medijima, ali je sada povukao potez koji bi mu se mogao obiti o glavu.

Naime, Marko Francišković, politički aktivist i žrtva političkog progona, 2013. godine je prilikom predstavljanja liste za skupštinu grada Zagreba na HRT-u izjavio kako je Goran Radman bio suradnik KOS-a. Goran Radman sada tuži Marka Franciškovića za klevetu, iako je Francišković samo prenio medijske napise koji nikada nisu bili demantirani. Goran Radman tužio je i udrugu Pravednik, čiji je Francišković dopredsjednik, koja je na YouTube postavila video koji je sniman na HRT-u, a koji je od strane HRT-a cenzuriran zbog sporne izjave o čelnom čovjeku HRT-a, Goranu Radmanu. Video pogledajte OVDJE.

S obzirom na to da je Općinski građanski sud u Zagrebu donio već jednu presudu protiv Udruge “Pravednik ” koju je ravnatelj HRT-a Goran Radman tužio tvrdeći da mu je objavom snimke na YouTubeu u kojoj se prenosi izjava da je “Goran Radman bivši suradnik KOS-a” nanesena velika neimovinska šteta u vidu povrede prava osobnosti, povredi časti, ugleda i dostojanstva, jasno je da bi po istom, montiranom procesu tužbu izgubio i Marko Francišković, iako za to nema nikakve osnove, o čemu smo već pisali.

SKANDALOZNA PRESUDA: Radman bez IKAKVIH dokaza dobio presudu protiv izjava Franciškovića koji je prenio da je Radman bio suradnik KOS-a!

Da se to ne bi dogodilo, preko odvjetnićkog ureda u Beogradu, Milan Damjanović, neposredni svjedok iz vrha KOS-a u Beogradu, vođa i mozak svih operacija KOS-a, 80-ih godina, javio se odvjetničkom uredu koji vodi slučaj Marka Franciškovića, kako bi na sudu ispričao istinu koja će potvrditi izjave tuženog Franciškovića.

Svjedočiti će 15. listopada na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, a gdje će mediji i javnost moći čuti detaljno obratloženje bivšeg vođe Kontraobavještajne službe, koji će potvrditi da je Goran Radman 80-ih godina često posjećivao prostorije KOS-a u glavnom štabu JNA, a čemu je i sam svjedočio u nekoliko navrata, s obzirom na svoju visoku funkciju u KOS-u. Damjanović je bio (i dalje je) veliki autoritet u obavještajnim strukturama, a bio je i vrlo blizak s Josipom Brozom Titom, dok je bio živ.

Portal dnevno.hr je u ekskluzivnom posjedu izjave pukovnika Milana Damjanovića, a koji je službenim putem za potrebe suda posvjedočio gore nvedene tvrdnje. Dokument pogledajte u nastavku!

izjava-damjanovic
Zbog zaista, po Radmana skandaloznog svjedočenja koje nas očekuje, upitali smo Marka Franciškovića je li je izjava i svjedočenje pukovnika Damjanovića povezana sa njegovim stricem Dragutinom Franciškovićem koji je osnivač SIS-a unutar HV-a, gdje je bio na funkciji dok nije dok nije smijenjen da bi umjesto njega ubrzo bio postavljen Josip Perković, na što je Marko Francišković odgovorio, kako nema komentara i kako će javnost sve pojedinosti moći saznati na suđenju 15. listopada ove godine.

Kako će se Goran Radman sada opravdati? I što ćemo sve doznati o suradnji Gorana Radmana, koji je kao visoko partijski funkcioner surađivao s KOS-om, moći ćemo vidjeti 15. listopada na Opčinskom građanskom sudu u Zagrebu kada će pukovnik Damjanović iz Beograda doći u Zagreb na suđenje otvoreno za javnost, svjedočiti u korist istine, koju Goran Radman vješto skriva godinama od hrvatske javnosti.

Što će reći odgovorni ali i hrvatski građani, a koji u velikoj većini ne znaju da je ravnatelj Hrvatske radio televizije kojeg masno plaćamo za promicanje “jugoslavenske” politike na HRT-u, 80-ih godina bio suradnik Kontraobavještajne službe JNA, ostaje nam vidjeti.

Autor: Zrinka K./dnevno.hr

Odgovori

Skip to content