Šeparović mora na obavijesni razgovor jer ga je prijavila Vesna Teršelič

Vesna Teršelič kazneno je prijavila prof.dr. Zvonimira Šeparovića, predsjednika Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta jer ju je taj sud osudio za “izdaju zemlje”

Hrvatsko nacionalno etičko sudište utemeljeno je prošle godine u vrijeme Uskrsa kako bi etički sudilo za izdaju zemlje. Zbog toga su, osim Teršeličke, osudili i Stjepana Mesića, Vesnu Pusić, Milorada Pupovca i Ivu Josipovića

Predsjednica Documente – Centra za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelič kazneno je prijavila prof.dr. Zvonimira Šeparovića, predsjednika Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta jer taj je sud nju, kao i još neke, osudio za “izdaju zemlje” na svojoj trećoj sjednici održanoj krajem travnja ove godine u Zagrebu. Teršelička je kazneno prijavila Šeparovića, jer je uznemirena stavovima Etičkog sudišta.

Profesor Šeparović je zbog kaznene prijave pozvan da se u ponedjeljak ujutro mora pojaviti na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji. Informaciju je objavio jedan od članova tog suda večeras u programu Radio Marije.

Podsjetimo, Hrvatsko nacionalno etičko sudište utemeljeno je prošle godine u vrijeme Uskrsa kako bi etički sudilo za izdaju zemlje. Polaze od činjenice da je Hrvatska u dubokoj političkoj, moralnoj i svekolikoj krizi, da su na vlasti političari koji se ne rukovode hrvatskim nacionalnim interesima, odnosno da je na djelu izdaja nacionalnih interesa Hrvatske. Zbog toga su, osim Teršeličke, osudili i Stjepana Mesića, Vesnu Pusić, Milorada Pupovca i Ivu Josipovića.

Hrvatsko etičko nacionalno sudište će izdati i knjigu “Hrvatske veleizdaje 2” u kojoj će na 160 stranica iznijeti sve ove optužbe i osude, ali i otvoriti nove teme koje do sada nisu.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content