SLIJEDI LI NAJVEĆA PRAVOSUDNA SRAMOTA U POVIJESTI HRVATSKE?!

UHS šuti kao zaliven, a Vrhovni sud bi mogao presuditi parlamentarne izbore – Netko je tempirao tu bombu od presude upravo onako kako to piše Jutarnji list – da bi mogao utjecati na parlamentarne izbore. Inače, predsjednik tog suda Branko Hrvatin je i predsjednik izbornog povjerenstva

Može li “neovisno” hrvatsko pravosuđe i sudačka organizacija reagirati bar jedanput reagirati kad treba ili čekaju da se dogodi baš najavljeni scenarij, pa će onda oplesti po kritičarima? Izgleda da ne, napast će svakoga tko pokušava bilo što kritizirati, a posebno njihovu nesposobnost i političko naginjanje.

Udruga hrvatskih sudaca (UHS) reagirala je jučer na optužbe koje su na račun sudaca uputile udruge koje štite interese potrošača s kreditima u švicarskim francima, odbacujući ih kao neistinite, neodgovorne i opasne. Ocijenili su da izjave predstavnika udruga Franak i Potrošač o navodnoj sprezi Vrhovnog suda s izvršnom vlašću u tzv. “slučaju Franak” predstavljaju “neistinit, optužujući, prizemni i populistički diskurs potpuno neprihvatljiv u demokratskom društvu”.

Ispada da nitko ništa ne smije reći ni primijetiti, a kao, živimo u demokraciji. Ista ta demokracija promijenila je zakon, kako se Udbaše ne bi moglo izručiti Njemačkoj, promijenjen je zakon zbog nekoliko ljudi koji su osumnjičeni za režimske, komunističke, naodvratnije zločine – likvidacije nepodobnih Hrvata.

Vrhovni sud nedavnom je presudom zapravo zacementirao propast 60.000 hrvatskih obitelji, ali nitko ne smije primijetiti ništa. Smije li se primijetiti da je ministar pravosuđa pred kamerom dao broj telefona čovjeku da mu sredi posao za kćer – u pravosudnoj policiji.

Kakvo je to pravosuđe u Hrvatskoj? Vrhovni sud, sudeći po današnjem tekstu u Jutarnjem listu, tekstu autorice koja je dubinski poznavatelj svih segmenata pravosuđa, presudit će u slučaju HDZ-a baš u vrijeme izbora. Dakle, netko je tempirao tu bombu od presude upravo onako kako to piše Jutarnji list – da bi mogao utjecati na parlamentarne izbore. Inače, predsjednik tog suda Branko Hrvatin je i predsjednik izbornog povjerenstva.

Zašto Udruga hrvatskih sudaca nikada ne reagira kada njihovi kolege spavaju, dvadeset godina vode parnice, pišu gluposti u prvostupanjskim presudama, koje padaju na drugom stupnju uz “malu školu prava” u obrazloženju zašto je pala prvostupanjska presuda?

Neće reagirati, jer ministar može telefonirati, jer je hrvatsko pravosuđe rupa bez dna puna političkog i rodijačkog nepotizma (za ovo je dokaz filmić s ministrom) – kad to radi ministar pravosuđa, to je prava tragedija. Neće reagirati na evidentan nerad Vrhovnog suda po spisu koji može utjecati na parlamentarne izbore, namjeran ili nenamjeran nerad.

Udruga hrvatskih sudaca šutjet će kao zalivena na činjenicu da je javno objavljeno da će pravosuđe možda presuditi parlamentarnim izborima isto kao što je presudilo tempiranjem presuda HDZ-u i HDZ-ovcima 2011. Da, i ugledni Mladen Bajić mora u Ustavni sud pod hitno, zaslužio je mjesto dobrim slučajnim tempiranjem.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content