Vatikanski državni tajnik kardinal Parolin: Rezultat irskog referenduma je poraz čovječanstva

‘CRKVA MORA UDVOSTRUČITI NAPORE U EVANGELIZACIJI’ – “Rezultat irskog referenduma kojim su ozakonjeni istospolne veze i brak nije samo poraz kršćanskih načela, nego je i poraz čovječanstva”, izjavio je vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, prenosi u srijedu Vatikanski radio.

“Rezultat me jako rastužio. Naravno, kao što je rekao dublinski nadbiskup, Crkva mora uzeti u obzir tu realnost, ali u smislu da udvostruči svoje napore na evengelizaciji”, rekao je Parolin, drugi čovjek u vatikanskoj hijerarhiji.

Irska, tradicionalno katolička zemlja u kojoj je homoseksualnost bila protuzakonita do 1993., u petak je na referendumu izmijenila ustavnu definiciju braka i zakonski izjednačila heteroseksualne s homoseksualnima. Za to je glasalo 62,1 posto Iraca.

Prošlog je tjedna predsjednik talijanske biskupske konferencije kardinal Angelo Bagnasco kritizirao nacrt zakona o istospolnim građanskim partnerstvima koji je talijanska vlada uputila u parlament.

“Terminologiju na stranu, time se de facto izjednačava status homoseksualne zajednice s obitelji temeljenoj na zajednici muškarca i žene”, rekao je Bagnasco za La Repubblicu, dodavši da se Crkva ne protivi priznanju individualnih prava homoseksualcima.

Izvor: narod.hr/h

Odgovori

Skip to content