Vlada je očajna i planira inscenirati incident u Savskoj 66

Klemm: Vlada je očajna i planira inscenirati incident u Savskoj 66
Branitelji napominju kako takav potez nije iznenađujući budući da je jedini način ‘micanja’ branitelja iz Savske svojevrsni incident koji će poremetiti javni red i mir

Nakon što je prekinut prijenos Skupa zajedništva 100% za Hrvatsku, što su neki od sugovornika za direktno.hr opisali represivnim mjerama vladajućih i znakom gubitka njihove samokontrole, čini se da su prema braniteljima u Savskoj usmjereni novi napadi. Kako su doznali branitelji iz više izvora od ljudi koji rade u raznim službama, vladajući žele inscenirati incident na mjestu gdje branitelji za svoja prava prosvjeduju gotovo 200 dana. Razlog tomu, smatraju branitelji, neosporiva je podrška braniteljima što je na skupu zajedništva pokazalo 50.000 ljudi.

”Vlada je nemoćna u podršci koju su građani dali Savskoj 66 i žele na svaki način smanjiti tu potporu. Zato su u tom naumu spremni izazvati raznorazne incidente”, rekao je Josip Klemm.

Potez vladajućih branitelji opisuju očajnim, budući da je samo jedan u nizu neuspjelih pokušaja opstrukcije prosvjeda. Ipak, napominju kako takav potez nije iznenađujući budući da je jedini način ‘micanja’ branitelja iz Savske svojevrsni incident koji će poremetiti javni red i mir. Podsjetimo, takvu tvrdnju više puta je u medijima ponavljao i ministar Ranko Ostojić.

Ministar obrane Ante Kotromanović nije se pokazao blagonaklon prema braniteljima kada je klapi HRM-a “Sveti Juraj” zabranio nastup na skupu. Prema riječima Glogoškog, Ministarstvo obrane najprije je dalo odobrenje klapi za nastup da bi nekoliko sati prije početka skupa stigao opoziv. Skandalozniji je bio i prekid prijenosa koncertnog spektakla na Jelačić placu preko 10 lokalnih i regionalnih televizija koji se, prema službenom objašnjenju, dogodio iz tehničkih razloga. Zanimljivo, signal se TV kućama vratio odmah po završetku Skupa zajedništva.

S istog skupa Glogoški je poručio Milanoviću da do četvrtka, kada će biti 200 dana da branitelji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja, započne javni dijalog pred medijima, kako bi se izbjegle manipulacije, laži i obmane kojima se njegova Vlada služi. Igor Peternel za direktno.hr komentirao je kako ne vjeruje da će premijer popustiti braniteljima i tako pred izbore pokazati svoju slabost. Međutim, pitanje je i kako će demonstrirati svoju snagu.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content