Vrata crkve tijekom noći naizmjenice čuvali isusovci i franjevci – branitelji dan započeli sv. misom

Branitelji izlaze iz Crkve Sv. Marka, nastavljaju prosvjed pred Vladom – Đuro Glogoški je najavio kako će u 9 sati održati konferenciju za medije, na pitanje koji je plan za danas rekao je “ne znam”

Nastavlja se prosvjed branitelja na Markovom trgu. Noć koju je njih 50-ak provelo u Crkvi Sv. Marka bila je hladna pa su uz utičnice najtraženije bile deke kojih nije bilo dovoljno za sve. Vrata crkve su tijekom noći naizmjence čuvali isusovci i franjevci, dok je pred vratima stajala policija.

Branitelji su dan započeli svetom misom u 7.30, a policija navodno stanare Gornjeg Grada ne pušta u Crkvu na misu, piše Večernji list.

Đuro Glogoški će u 9 sati održati konferenciju za medije.

Oko 7,10 Đuro Glogoški i skupina branitelja izašli su iz crkve, oko koje stoji policija. Glogoški je kratko pričao s jednim policajcem, nakon čega je jedan muškarac u kolicima iz Markove crkve otišao u gradsku skupštinu na wc. Nije bio raspoložen za pitanja novinara, a na pitanje koji je plan za danas rekao je “ne znam”. Oko 5 minuta poslije iz crkve je izašao još jedan muškarac u kolicima koji je rekao da je umoran i da ima zdravstvenih problema. Na pitanje kako je proveo noć rekao je “besano ali dobro”. Glogoški i ostali branitelji potom su ušli natrag u crkvu.

U Savskoj ulici je situacija trenutno mirna, branitelji tamo pomno prate razvoj situacije na Markovu trgu. Jučer su dvaput blokirali Savsku, postavili plinske boce, koje su uklonjene i promet se normalizirao.

U Savsku je stigao autobus koji je sinoć krenuo iz Slavonskog Broda. Trebali su krenuti jutros, ali su nakon događaja na Trgu svetog Marka, krenuli odmah. Nezadovoljni su odnosom prema braniteljima i svojim kolegama suborcima žele dati potporu.

U Zagreb će krenuti i branitelji iz Osijeka. Žele dati potporu svojim suborcima. I sinoć su se okupili kod Spomenika crvenom fići. Na nekoliko minuta zaustavili su promet na Trpimirovoj cesti, najprometnijoj prometnici u gradu. Sutra će, kažu, na Dan zagrebačkih branitelja, biti sa svojim prijateljima. Zabilježeni su pojedinačni dolasci iz Splita, Šibenika i mnogih drugih mjesta.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content