FRANCIŠKOVIĆ UPOZORAVA: ‘Ostojić vrijeđa Bujanca da skrene pažnju s emisije o veleizdaji koju je počinio’

“Bujanec treba biti oprezan. No, uvjeren sam da je Ostojić stavljanjem starog teksta o Bujancu na svoj profil želio, u stvari, skrenuti pažnju s neugodnih činjenica i dokumenata o kojim sam baš u to vrijeme govorio na Z1 televiziji”, ističe Francišković.

Ni činjenica da je prošla Facebook polemika s političkim neistomišljenikom završila velikim skandalom koji će zauvijek obilježiti biografiju Ranka Ostojića (Marko Francišković je nakon te polemike godinu dana posve zdrav bio zatočen u zatvorskoj bolnici i psihijatrijskim ustanovama) nije spriječila ministra unutarnjih poslova da ovih dana na sličan način krene u Facebook prepucavanje s drugim političkim neistomišljenikom – novinarom i urednikom Velimirom Bujancem.

Ostojić je, da podsjetimo, na svom Facebook profilu prije nekoliko dana podijelio stari tekst Jutarnjeg s naslovom: ‘TV voditelj Velim Bujanec priznao: Istina je, kokainom sam joj plaćao seks’.

Uz poveznicu na ovaj članak napisao je “A kako bi ovo stvorenje drugačije i moglo…”, što je izazvalo brojne komentare na njegovu profilu.

Bujanec je istog dana uzvratio na svom Facebook profilu postom koji završava pitanjem upućenom ministru.

”IMAM JOŠ SAMO JEDNO PITANJE ZA ŠEFA MILANOVIĆEVE MILICIJE I POTPREDSJEDNKA NENARODNE VLADE, KOJI SE NA POMALO ČUDAN NAČIN BAVI NOVINARIMA: JESAM LI JA SLJEDEĆI?!” upitao je Bujanec te uz status postavio šokantnu fotografiju vukovarskog branitelja koji je prilikom prosvjeda zbog ćiriličnih ploča ostao bez dijela glave.

Kako Marko Francišković, dojučerašnji politički zatvorenik čije su nevolje počele nakon što se na Facebooku “posvadio” s Ostojićem, komentira polemiku između Ostojića i Bujanca, podsjeća li ga to na ono što je prethodilo njegovu privođenju i zatvaranju te što bi savjetovao Bujancu koji se sada našao u sličnoj situaciji kao Francišković prije dvije godine, upitali smo dopredsjednika udruge Pravednik, koji je prije nekoliko dana imao vrlo zanimljiv nastup u emisiji “Markov trg” na Z1 televiziji. Kod Marka Juriča Francišković je, naime, govorio vrlo detaljno o Facebook prepucavanju s Ostojićem te o kalavariji koju je nakon toga proživio (pritvoren u Remetinec pa zatvoren u zatvorsku bolnicu, prisilno mjesecima ‘liječen’ u psihijatrijskim ustanovama, iako su nezavisni vještaci kasnije u dva navrata potvrdili da je psihički posve zdrav i neopasan…).

”Svašta se iz Facebook polemike s Ostojićem može izroditi i Bujanec treba biti oprezan. No, uvjeren sam da je Ostojić stavljanjem starog teksta o Bujancu na svoj Facebook profil želio, u stvari, skrenuti pažnju s neugodnih činjenica i dokumenata, o kojim sam govorio u utorak 2. lipnja na Z1 televiziji, a koje se tiču upravo ministra Ranka Ostojića. U toj emisiiji objasnio sam kako sam završio na psihijatriji, ali sam ukazao i na dokument o sprezi Ranka Ostojića s britanskom obavještajnom službom, o čemu je i Dražen Budiša svojevremeno govorio na Hrvatskoj televiziji. Ostojić je za vrijeme Račanove vlasti bio ravnatelj policije i on je tada, suprotno Ustavu i zakonu, ugrožavao hrvatski suverenitet radeći u korist britanskih obavještajaca. Na YouTubu se može vidjeti i snimka gdje je objavljen taj dokument:

Uvjeren sam da je Ostojić izvukao prastari tekst Jutarnjeg i stavio ga na svoj Facebook profil samo da bi skrenuo pažnju s tih tema. Na taj zaključak upućuje me činjenica da je Ostojić krenuo vrijeđati Bujanca odmah poslije emisije u kojoj sam govorio o njemu i njegovoj suradnji s britanskim obavještajcima”, ističe Francišković (emisija Markov trg u kojoj je gostovao Francišković emitirana je u utorak 2. lipnja uvečer, a post o Bujancu Ostojić je objavio odmah iza ponoći 3. lipnja).

”U spomenutoj emisiji na Z1 govorio sam i o tome kako je ova vlast uzurpatorska i nelegitimna jer ne može biti legitimna vlast koja pobijedi na izborima s 917 000 glasačkih listića viška. Oni su kriminalna banda i jedino što oni imaju je brutalna sila. U Hrvatskoj nemamo vladavinu prava, jer oni stalno i besramno krše zakone. O tome sam govorio i o tome treba i dalje otvoreno govoriti, a ne nasjedati na njihove spinove. Sve je to vrlo detaljno opisano i u mojoj knjizi “Fejsijada i odiseja”, koja je nedavno izašla iz tiska. Predlažem zbog svega ovoga Bujancu da me pozove u emisiju pa možemo o svemu otvoreno porazgovarati. Predlažem i Aleksandru Stankoviću, ako ima hrabrosti, da me pozove na Hrvatsku televiziju pa da razgovaramo o ovim vrlo važnim temama”, zaključio je Marko Francišković.

Ranko Ostojić ne odgovara na upit

Kako ministar Ostojić komentira tvrdnje Marka Franciškovića izrečene u emisiji Markov trg na Z1 televiziji, odnosno tvrdnje da je Ostojić bio britanski špijun te da je bio u protuustavnoj sprezi s britanskom obavještajno službom za mandata premijera Ivice Račana?

Kako pak tvrdnje da je Ostojić stavio link na stari tekst o Bujancu na svoj Facebook profil, samo kako bi skrenuo pažnju s neugodnih tema iz emisije ‘Markov trg’ u kojoj je istu večer gostovao Francišković i u kojoj je govorio o ministru Ostojiću? Je li gospodin Ostojić doista zato, istu noć, na svoj Facebook profil stavio link na stari tekst o Velimiru Bujancu, odnosno radi li se o skretanju pažnje s bitnijih tema, upitali smo ministra Ostojića preko glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova i glasnogovornice Ravnateljstva policije.

No, do objavljivanja ovoga teksta odgovore nismo dobili.

Autor: Damir Kramarić

Odgovori

Skip to content