HDZ može samo jednim člankom zakona riješiti lustraciju u Hrvatskoj

Napomenuo je kako će okosnica njihova kampanje biti gospodarski oporavak, a što se tiče ideoloških pitanja, to će riješiti na prvoj sjednici Sabora, te se nakon toga HDZ više neće time baviti

U emisiju Studio 4 uživo se javio Milan Kovač, jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice, u povodu proslave 26. obljetnice osnutka stranke. Napomenuo je kako HDZ ’89. godine i današnji HDZ dijele sličnu sudbinu.

”Htjeli su nas zabraniti, proglasili su nas strankom opasnih namjera, ali i danas možemo slušati po medijima da su Zoran Milanović i njegova partija prvi rasturili falange udbaških članova. Po tome je ta ista slika kao i tada, nadam se da hrvatski narod neće nasjesti na takve floskule. HDZ ozbiljno shvaća situaciju i samo jednim člankom zakona može riješiti lustraciju te se okrenuti gorućim problemima koji tište hrvatski narod”, objasnio je Kovač

Istaknuo je kako je danas čak i gora situacija nego ’89. godine.

Napomenuo je kako će okosnica njihove kampanje biti gospodarski oporavak, a što se tiče ideoloških pitanja, to će riješiti na prvoj sjednici Sabora, te se nakon toga HDZ više neće time baviti. ”Okrenut ćemo se povezivanju iseljene Hrvatske i još je jedna velika obveza, a to je briga o Hrvatima izvan domovine, što je i u našem Statutu i Ustavu”, rekao je Kovač.

Osvrnuo se i na vrijeme osnivanja stranke. ”Kada svojoj djeci pričam takve stvari, oni kažu da je to bilo u filmovima. Kada sam tada dolazio u sjedište stranke, prekršio sam nekoliko prometnih propisa, ali to je tada tako bilo. HDZ je na svu sreću osnovan tada, iako je bilo prijedloga da se sačeka do jeseni, ali mislim da bi Hrvatska otišla u sasvim drugom smjeru da smo pričekali s osnivanjem”, zaključio je Kovač.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content