POTOP SDP-a: Trideset članova stranke večeras prelazi Josipoviću

Uz činjenicu da je Josipović bivšoj stranci oslabio koalicijski potencijal, da IDS još nije odlučio hoće li u koaliciju sa SDP-om ili Josipovićem, SDP sada gubi i vlastite članove koji prelaze u suparnički tabor

Razlaz SDP-a i Ive Josipovića po svemu sudeći utjecat će na vodeću lijevu stranku u Hrvatskoj više nego što je Zoran Milanović mislio. Naime, prema informacijama kojima raspolažemo, 30 članova SDP-a napušta stranku i večeras će prijeći u Josipovićevu stranku.

“Naprijed Hrvatska – Progresivni savez” tako će zadati novi udarac SDP-ovim ambicijama za osvajanjem novog mandata. Riječ je o članovima velikogoričkog ogranka stranke koji će Josipovićevoj stranci pristupiti večeras u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, tvrdi naš izvor. Teško se oteti dojmu da će to biti zadnji prijelaz takve vrste.

Milanović se sada našao u novim problemima. Uz činjenicu da je Josipović bivšoj stranci oslabio koalicijski potencijal, da IDS još nije odlučio hoće li u koaliciju sa SDP-om ili Josipovićem, SDP sada gubi i vlastite članove koji prelaze u suparnički tabor.

Uz to, ovo je na neki način i Josipovićevo vraćanje udarca Milanoviću zbog Danice Juričić Spasović, njegove šefice kabineta za vrijeme predsjednikovanja na Pantovčaku, koja se nakon gubitka izbora nije zadržala uz Josipovića nego se odlučila za glasnogovorničku funkciju u SDP-u.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će SDP-ov američki PR-ovac Alex Braun ublažiti ovu situaciju – jer teško je zavrtiti spin oko činjenice da unutar stranke nezadovoljstvo ide do te mjere da rezultira izlaskom iz nje. Možda će nam Josip Manolić u novom intervjuu objasniti o čemu se radi.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content