PRIJENOS UŽIVO: Papu Franju u Sarajevu dočekalo 65.000 vjernika

Po izlasku iz zrakoplova papa Franjo pozdravio se s delegacijom BiH. Dočekali su ga član Predsjedništva BiH Dragan Čović, kardinal Vinko Puljić i apostolski nuncij Luigi Pezzuto

09-00 Zrakoplov pape Franje sletio je u sarajevsku zračnu luku, odmah potom pozdravio se s 144 mladih u narodnim nošnjama iz cijele BiH

Iz svih hercegovačkih župa u poslijepolnoćnim satima uputile su se kolone autobusa prema Sarajevu. Tisuće vjernika iz Hercegovine sudjelovat će u svetoj misi koju će na koševskom stadionu predvoditi papa Franjo.

Ispred mostarske katedrale u 4 sata jutros zaputilo se više od 1.100 vjernika, autobusima i osobnim vozilima, a kroz Mostar su prošle i kolone autobusa iz Čitluka, Međugorja, Humca, Širokog Brijega, Gruda i Posušja. Svi su sretni što će svjedočiti velikom događaju ne samo za katoličku Crkvu u BIH, nego i važnom događaju za Bosnu i Hercegovinu, zemlju koja se nalazi u siromaštvu, a papa Franjo zauzima se upravo za siromašne.

Prilikom polaska svi vjernici dobili su ulaznice i upute kako se ponašati za vrijeme svete mise. Vjernici će na stadion moći unijeti samo osvježavajuća pića u plastičnim bocama i kabanice.

Oko 1500 mladih, uključujući nekoliko stotina iz Hrvatske okupilo se sinoć na bdijenju uz crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup, uoči današnjeg posjeta pape Franje glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Molitvom i pjesmom izrazili su želju za što plodonosnijim pohodom Svetog Oca toj zemlji. Zajedno s vrhbosanskim nadbiskupom Vinko Puljićem posebno su molili za progonjene kršćane diljem svijeta.

 

Odgovori

Skip to content