Raspudić: I nakon otkaza Dežuloviću Slobodna znatno više naginje lijevo

Golema većina kolumnista Slobodne Dalmacije je izrazito lijevo-liberalne orijentacije, što je u potpunom neskladu s profilom čitatelja tog lista. Moguće je da nova uprava želi uravnotežiti kolumnistički sastav

Prekid suradnje kolumnistu Slobodne Dalmacije Borisu Dežuloviću komentirao je profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Mostaru, publicist i politički analitičar Nino Raspudić.

Podsjetimo, službeno obrazloženje otkaza je sudska presuda povodom Dežulovićeve kolumne, po kojoj Slobodna Dalmacija mora platiti 150.000 kuna odštete, no spekulira se i o politički motiviranom prekidu suradnje.

”Situacija oko navedenog otkaza mi nije potpuno jasna. Neobično je da novinar dobiva otkaz u jednom, a nastavlja pisati u dva lista istog vlasnika. EPH se na ružan način znao rješavati nekih “sitnijih riba”, o čijoj sudbini nitko nije vodio računa, a Dežuloviću su znali neobjavljivati tekstove, poput jednog o Kutli, na što je “podvio rep” i nastavio pisati dalje za istog gazdu. Golema većina kolumnista Slobodne Dalmacije je izrazito lijevo-liberalne orijentacije, što je u potpunom neskladu s profilom čitatelja tog lista. Moguće je da nova uprava želi “uravnotežiti”kolumnistički sastav iako on, i nakon zadnjih promjena, znatno više naginje na lijevu stranu”, rekao je Raspudić za portal Fairpress.eu.

O otkazu Dežuloviću oglasio se i Denis Romac, dopredsjednik HND-a, novinar i nekadašnji glavni urednik Novog lista.

”Nije teško pretpostaviti kako je ovdje vjerojatno riječ u ubrzanom prestrojavanju Slobodne udesno, u iščekivanju dolaska Tomislava Karamarka na vlast”, rekao je Romac za Fairpress.eu.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content