Splitski HDZ: Žele hrvatskom narodu podvaliti nacizam

Škorić je istaknuo kako izvješća SOA-e navode kako u Hrvatskoj nema ekstremnih grupacije koje štuju nacizam, ali da ima onih koji se inspiriraju četničkim pokretom, što je aktualna vlast prešutjela

Petar Škorić i Ante Sanader, predsjednici splitske gradske i županijske organizacije HDZ-a, u nedjelju su iznijeli svoja razmišljanja na temu poljudske svastike i činjenicu da do danas nisu nađeni ni autor ni njegovi pomagači.

“Jedno je sigurno, ovaj sramotni čin nije posljedica postojanja nacizma u Hrvatskoj, nego jedan od dva oblika provokacije. Ili je riječ o neodgovornim delinkventima ili provokatorima koji hrvatskom narodu žele podvaliti nacizam”, zaključio je Škorić, kojeg svastika s Poljuda podsjeća na djelovanje skupine Labrador koja je minirala židovska groblja s ciljem proizvodnje, kako je rekao, nepostojećeg fašizma i kompromitacije mlade hrvatske države.

Škorić je istaknuo kako izvješća SOA-e navode kako u Hrvatskoj nema ekstremnih grupacije koje štuju nacizam, ali da ima onih koji se inspiriraju četničkim pokretom, što je aktualna vlast prešutjela. I on i Sanader očekivali su da će policija pronaći nakon 17 dana počinitelja, što je potrebno, smatraju da se utvrde pojedinci koji stoje iza kukastog križa pa bi se onda znali i motivi. HDZ-ovci smatraju da nije slučajno što počinitelj još nije nađen.

“Posve je očito da ovoj vlasti i odgovara da se počinitelji ne pronađu jer bi se tada srušile neprimjerene izjave SDP-ovih dužnosnika koji ovaj slučaj zloupotrebljavaju za proizvodnju sukoba i podjela te za političke obračune sa oporbom. Sjetite se izjava Ranka Ostojića i Vesne Pusić. Njihove ocjene bez pokrića imaju za cilj stvarati podjele, unositi nemir i izmišljati neprijatelje, pri čemu im nije palo na pamet razmisliti o svojoj eventualnoj odgovornosti. Ne iznenađuje to jer je analitičar Puhovski predvidio takav scenarij kazavši kako SDP može dobiti izbore samo izazivanjem straha i moralne panike jer je to jedini način da ostanu na vlasti te da Milanović nema ekonomskih poteza koje bi mogao povući pa će se bitka za vlast opet svesti na sukob ideologija”, kazao je Škorić.

Šef splitskog HDZ-a optužio je Ostojića i Pusić za manipulacije i nerad kojima žele prikriti svoju nesposobnost.

“Pusić kaže da neće dati da nam zemlju otmu ekstremisti, a mi je pitamo tko su ti od kojih treba zaštiti Hrvatsku? Nakon 17 dana još niste otkrili njihova imena. Ministar Ostojić optužuje cijeli svijet za vlastite propuste i svađa se na Facebooku, ali očito nije sposoban voditi svoj resor. Prije same istrage on osudi, dok unaprijed zna da ništa nije kriv. U vezi svastike nije napravio ništa, nije nikoga otkrio, ali istu večer, umjesto da traži počinitelje, on ismijava cijeli slučaj. Drugu večer upire prstom i traži dežurne političke krivce, a ne stvarne počinitelje, čime se ponovno ruga i ismijava žrtvi, hrvatskom nogometu, reprezentaciji te državi koja se razapinje na stup srama”, zaključio je Škorić.

Sanader je, pak, naveo da je svjestan da policija ima poteškoća u rješavanju slučaja, ali da neće prestati inzistirati na pronalasku počinitelja.

“Taj koji je to napravio nije normalan. Naštetio je reprezentaciji kojoj prijeti diskvalifikacija, a naša je reprezentacija, makar smo svi oko toga složni, naš ponos. Nije normalno da nakon 17 dana policija još uvijek nema rezultata”, smatra Sanader.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content