TERORIZAM: Hrvatska reprezentacija je trn u oku!

Jučerašnju svastiku na poljudskom travnjaku treba tretirati kao teroristički čin – kiselinom nacrtan kukasti križ na obrazu Republike Hrvatske

Sustavni rat protiv nogometne reprezentacije Hrvatske kroz „ispade huligana” kulminirao je jučer pojavom kukastog križa na poljudskom travnjaku tijekom utakmice Hrvatska-Italija. Radi se o vrlo pažljivo planiranoj akciji koja je uspjela baciti još jednu vrlo ružnu sjenu na nastupe naše nogometne vrste u situaciji u kojoj čak nije bilo gledatelja zbog prethodne kazne!

Zbog globalne važnosti nogometa koja po mnogočemu premašuje športske okvire, ovo što se jučer dogodilo, međutim, izravno ugrožava i nacionalne interese Republike Hrvatske.

Zašto Hrvatska nogometna reprezentacija?

Nije teško shvatiti zašto se baš Hrvatska nogometna reprezentacija našla na udaru. Ona od hrvatske samostalni ima kontinuitet postizanja zapaženih rezultata na najvišoj, svjetskoj razini u najpopularnijem športu na Zemlji. Po procjenama FIFA-e, otvaranje zadnjega svjetskog prvenstva i prvu utakmicu između Brazila i naših igrača u kockastim dresovima gledalo je više od tri milijarde ljudi. Zato nije teško pretpostaviti koliko Hrvatska nogometna reprezentacija nekima smeta.

Recept je poznat. Jugoslavenske tajne službe uspješno su ga prakticirale desetljećima. Hrvatska je slučajna država. Hrvati su skloni nacizmu. Imaju ustašku guju u njedrima. Dokazi. Pa gdje ima veći dokaz nego ogromni kukasti križ na travnjaku tijekom službene utakmice nogometne reprezentacije. Sada su poznate i pojedinosti cijele akcije. Kukasti križ nacrtan je pomoću kiseline, na način da se ovakva tempirana obrada trave vidi tek kad se uključe reflektori, i to samo iz određenih kutova stadiona. Vrlo promišljeno i perfidno. Profesionalna diverzija s najvećim mogućim učinkom.

Naći počinitelje

Nakon ovoga što se jučer dogodilo odgovorni ne mogu više samo olako prijeći preko činjenice da se incidenti s Hrvatskom nogometnom reprezentacijom uporno ponavljaju i da Republika Hrvatska dolazi zbog tih incidenata na udarna mjesta u svjetskim medijima u najgorem mogućem svjetlu. Nije dovoljno reći da je to je čin huligana. Ozbiljnost situacije i razmjeri političke štete koju Republika Hrvatska trpi odavno su prešli okvire običnog nogometnog huliganizma. Radi se o ugrožavanju nacionalnih interesa i odgovorni za te nacionalne interese trebali bi hitno djelovati u skladu sa svojim ovlastima i dužnostima.

O. Barišić/hkv.hr

Odgovori

Skip to content