Tisuće mladih na bdijenju povodom papinog dolaska u BiH

SARAJEVO – Tisuće mladih iz raznih zemalja pristiglo je večeras u glavni grad BiH, Sarajevo i u župi Uznesenja BDM nazočilo bdijenju organiziranom povodom dolaska pape Franje u ovaj grad.

Pjesmom, molitvom uz svijeće, klanjanjem pred presvetim oltarskim sakramentom šalju papi poruku dobrodošlice. Večeras je upriličena ispovijed, meditacije i klanjanje pred Presvetim gdje se mladi duhovno pripremaju za dolazak Svetog Oca u BiH.
Fra Danijel Rajić, duhovni asistent franjevačke mladeži u Bosni Srebrenoj i član Organizacijskog odbora za mlade za papin pohod, izrazio je sreću i ponos zbog svih mladih koji su došli u Sarajevo kako bi se molitveno, ali kroz pjesmu, zajedništvo, radost i međusobno druženje, pripremili za veliki događaj – dolazak pape u Sarajevo.

“To želim istaći ne samo kao svećenik, franjevac nego kao i rođeni Sarajlija. Drago mi je da moj grad s toliko radosti dočekuje papu Franju, koji je već svim svojim gestama zadobio simpatije ljudi bez obzira na vjeru i naciju”, istakao je Rajić, dodajući kako mu je drago da će njegov dolazak u Sarajevo i BiH donijeti ono što je potrebno, a to je mir, ljubav i radost svim ljudima kako bi i rane rata potpuno zacijelile.

“Večeras je ovdje prijavljeno nekoliko tisuća mladih, a neki još kasne, i više glazbeih grupa koje su došle ne samo iz BiH, već i Hrvatske, Vojvodine i nekih drugih susjednih zemalja. Oni su tu da bi se večeras kroz molitvu pripremili za sutrašnji glavni događaj. Tu će biti i oko 800 volontera koji još pristižu, a koji će sutra raditi cijeli dan i dočekivati hodočasnike, a sve u cilju da ovaj događaj prođe u najboljem redu”, poručio je Rajić.

Izvor: nezavisne.com

Odgovori

Skip to content