Velika uzbuna u (veliko)srpskohrvatskim redovima: Vulin nudi pomoć Vladi Zorana Milanovića

Aleksandar Vulin: Srbija spremna pomoći Vladi Zorana Milanovića u borbi “protiv fašizacije” Hrvatske

Srbijanski ministar Aleksandar Vulin nastavio je provocirati hrvatsku javnost. Komentirajući svoj istup na Jadovnom ocijenio je da je za “međusobne odnose Srbije i Hrvatske ljekovito govoriti o fašizaciji političkog života u Hrvatskoj.

Poručio je kako je Srbija spremna pomoći Vladi Zorana Milanovića u borbi “protiv fašizacije”.
-Ljekovito je govoriti da se na stadionu u Splitu pojavio kukasti križ i da cijeli stadion viče ‘Za dom spremni’. Mislim da je to pomoć našim prijateljima u Hrvatskoj kada im kažemo da smo spremni zajedno se boriti protiv fašizacije – izjavio je Vulin za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Komentirajući izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je Vulinove izjave u Jadovnom ocijenila nedostatkom kućnog odgoja, Vulin je kazao da ga je na Jadovnom “dočekalo više stotina povampirenih ustaša koji smatraju da jama nije bila dovoljno puna”.

https://youtu.be/WLDbmKDUQ3k

-Nije nekulturno govoriti istinu, ali je nekulturno i nedomaćinski kada vas na ulazu u Jadovno, jednu od najstrašnijih jama u povijesti civilizacije, dočeka više stotina povampirenih ustaša koji smatraju da jama nije bila dovoljno puna. To je nepristojno – nastavio je Vulin širiti neistine.

Osvrnuo se ponovo na svoju izjavu o Alojziju Stepincu, kojeg je prošle nedjelje nazvao “ustaškim vikarom”, pojašnjavajući kako je on samo postavio pitanje “može li netko tko je bio službeni vrhovni vikar, vojni sveštenik biti proglašen svetim”.

Ponovio je i svoje tumačenje kako ne može “ista ruka položiti vijenac i u Beliburgu i u Jasenovcu”, aludirajući na hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i odavanje počasti žrtvama logora u Jasenovcu te potom žrtvama komunističkih zločina u Bleiburgu, pokazujući tako da za njega sve žrtve nisu iste.

Podsjetimo, prva izjavu o “fašizaciji Hrvatske” izrečena je od strane Ive Josipovića u veljači 2012. godine u izraelskom Knessetu.

M.M./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content