Zvonimir Šeparović: OSUDIT ĆEMO i Zorana Milanovića!

Ugledni intelektualac osvrnuo se na likove i dijela vladajuće garniture, prozvavši ih zbog situacije podijeljenosti hrvatskog nacionalnog bića i posebno naglasivši njihove pojedinačke “zasluge” za takvu hrvatsku političku klimu kakvu imamo danas u “Lijepoj našoj”.

Puna dvorana hrvatske katoličke misije u Offenbachu dočekala je čelnike Hrvatskog etičkog nacionalnog suda prof.dr. Zvonimira Šeparovića i prof.dr. Josipa Jurčevića na njihovoj njemačkoj turneji u sklopu koje borave u Berlinu, Offenbachu i Stuttgartu, pod pokroviteljstvom tjednika 7 dnevno i portala dnevno.hr.

To najbolje potvrđuje koliko su hrvatski iseljenici, bez obzira na sve, i dalje zainteresirani za hrvatsku političku scenu, što se najbolje moglo vidjeti i tijekom predavanja dvojice hrvatskih uglednika, koji su nazočnima vrlo detaljno dočarali domovinsku političku, gospodarsku i duhovnu situaciju u kojoj se nalazi “Lijepa naša”.

Profesor dr.Šeparović u svom uvodnom govoru predstavio je rad Hrvatskog etičkog nacionalnog sudišta, čiji je dugogodišnji predsjednik.

Iseljenici i odlazak hrvatske mladeži i danas u tuđinu predstavlja žrtvu za domovinu, a zatim se osvrnuo na aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj, čije društvo, prema riječima prof. Šeparovića tek očekuje opsežna lustracija, ukoliko ono želi svoj kvalitetni razvoj po uzoru na druge napredne demokracije. A jedna od rak rana i velikih tragedija hrvatskog društva je i ta što i danas 2015. godine, isto kao i krajem šezdesetih mladi i visokoobrazovani Hrvati napuštaju svoju zemlju u potrazi za boljim životom, što je činjenica sa kojom se današnja hrvatska politička vrhuška ne želi suočiti, već se tako lako odriče tog velikog hrvatskog potencijala pameti i znanja.

“I danas svaki je hrvatski iseljenik veliki gubitak i žrtva za našu zemlju, bez obzira što oni ostaju čvrstim nitima vezani uz rodnu grudu. Vrijeme je da se konačno zaustavi taj trend , izbistri istina i naša Hrvatska procvijeta. Na tome radi naš etički sud koji demokratski ukazuje na sve one koji razaraju hrvatsko nacionalno biće. Mislim na razne Tešelićke, Pusiće, Mesiće, Josipoviće, Pupovce i druge koji u tome prednjače i zagovaraju lik i dijelo zločinca Tita. Tko se njemu divi ne može se rješiti te bolesti, jer njegov duh je bolestan a za ozdravljenje duha je potrebna promjena hrvatskog nacionalnog bića. Hrvatska je u velikm teškoćama a vladajući nam poručuju: Mi ili oni! To se najbolje vidjelo i na ovim prosvjedima branitelja na Markovu trgu, gdje vladajući i njihova policija nisu poštedjeli branitelje koji su se našli u crkvi, napadajući tako i jedno sveto mjesto što je u civiliziranom svijetu nezamislivo i zakonski nedopušteno”, kazao je između ostalog prof.dr.Šeparović, posebno naglasivši značaj dolaska i pobjede na proteklim predsjedničkim izborima Kolinde Grabar Kitarović, čiji je izbor svijetlo nade da se hrvatsko društvo konačno odlučilo za promjene i lustarciju, kako bi već jednom u budućnost mogli krenuti neopterećeni repovima prošlosti.

Ugledni intelektualac osvrnuo se na likove i dijela vladajuće garniture, prozvavši ih zbog situacije podijeljenosti hrvatskog nacionalnog bića i posebno naglasivši njihove pojedinačke “zasluge” za takvu hrvatsku političku klimu kakvu imamo danas u “Lijepoj našoj”.

“Vesna Pusić godinama Domovinski oslobodilački rat u Hrvatskoj proglašava građanskim ratom, što je svakome poštenom hrvatskom čovjeku neprihvatljivo.

Tražila je da se naši generali- heroji pokaju i ispričaju, što je nezamislivo za jednu pobjedničku herojsku vojsku.

Milorad Pupovac osuđuje sve što je hrvatsko, a Zoran Milanović uvodi Lex Perković da bi spasio Perkovića, Mustača i druge udbaše, kojima demokratska prijateljska Njemačka danas sudi zbog ubojstava nedužnih hrvatskih domoljuba. Uskoro će naše etičko sudište osuditi i Milanovića, jer je to zaslužio svojim djelovanjem i propustima”, kazao ej Šeparović.

“I danas veličaju Budimira Lončara koji je izdajica i nevolja, udbaš po srži i zanimanju, preznetirajuči ga kao kuma i velikog prijatelja Hansa Dietricha Genschera, koji nije zaslužio baš takvu zahvalu koju mu je davala proteklih godina Hrvatska”, dodao je.

Mi smo sami krivci za ono što nam se događa, smatra Šeparović.

“Nama pod hitno treba nova oluja i lustracija našega društvo, naglasio je prof. dr. Zvonimir Šeparović, kojega su nazočni u više navrata nagradili dugačkim pljeskom i riječima zahvale zbog činjenice da godinama prkosno stoji na braniku domovine, promičući njezine kulturne, povijesne i druge vrijednosti Lijepe naše, a da se proteklih dana našao na udaru Ostojićeve policije, koja ga je privela i saslušala, što ga je asociralo na neka prošla vremena, koja za neke očito još nisu prošla.

Nakon njega vrlo opširno predavanje o hrvatskoj jučer, danas i sutra održao je i ugledni povjesničar prof.dr. Josip Jurčević, koji je izuzetno cijenjen među hrvatskim iseljenicima, kako u Njemačkoj tako i širom svijeta.

-Sve što je protuhrvatsko danas je u našoj zemlji poželjno jer su naši mediji pod kontrolom okupirani od neokomunističkih struktura. Na dijelu je razjedinjenost hrvatskog bića, sjene prošlosti zla i manipulacije sa masama danas su hrvatska stvarnost, jer Hrvatskom vladaju neokomunisti. Pitamo se do kada će naši trgovi nositi ime Josip Broza Tita? To će trajati sve do tada dok Hrvatska ne dobije normalnu narodnu vlast. Mi imamo naših stratišta raznih jama na kojima su skončali ljudi bez suđenja- naglasio je prof. Jurčević a u razgovoru sa novinarima posebno se osvrnuo na bleiburšku tragediju i one koji nastoje umanjivati i omalovažavati žrtve ove velikog egzodusa hrvatskog naroda, koji izuzetno zanima hrvatsko iseljeništvo, a profesor Jurčević se naveliko zalaže da se istraže svi detalji i procesuiraju svi oni koji su okrvavili ruke nedužnom hrvatskom krvlju na što se ovaj uglednih često osvrće na svojim predavanjima, stavljajuči posebni akcent značaja kako procesuiranja počinjenih zločina od strane komunističke vlasti, tako i neophodne lustacije koju Hrvatska mora provesti ukoliko želi ući u budućnost bez velikih negativnih sjena prošlosti koje su je do sada pratile i naveliko kočile u bržem ostvarenju demokratskih procesa.
Hrvatsko iseljeništvo sa velikim zanimanjem dugo godina prati rad uglednog profesora Jurčevića, a njegove knjige među kojima je i ova posljednja izuzetno zanimljiva pod naslovom “Slučaj Perković spašavanje zločinačke budućnosti” predstavlja izuzetno zanimljivo štivo iz kojega je vidljivo
kako su strukture koje su vladale prije devedesetih, zapravo preuzele pozicije moći i sve dok se hrvatske strukture ne oslobode zločinačke budućnosti u Lijepo našoj neće biti društvenog napretaka-naglasio je ugledni profesor nekoliko puta i na ovoj tribini.

Tijekom tribine u Offenbachu čula su se i mnoga zanimljiva pitanja vezana uz cijeli spektar hrvatske političke prošlosti i budućnosti, a gostima uglednicima iz domovine od scrca se zahvalio poznati franjevac i domaćin fra Tomislav Dukić, posebno slikovito naglasivši, kako hrvatsko nacionalno biće boluje od raka i krpelja koji su se duboko zavukli u kožu hrvatskog naroda koji se treba kroz provođenje lustracije rješiti tamnih sjena prošlosti. Knjige dvojice uglednika intelektualaca i povjesničara prof.dr, Jurčevića i Zvonimira Šeparovića doslovce su razgrabljene.

Nema dvojbe Iseljena Hrvatska izuzetno ih cijeni i vjeruje im !

Autor: Z. Paškov/Dnevno.hr

Odgovori

Skip to content