Hodak o bijegu Milanovića: Premijer ne smije bježati

Logično da to napravi kao čovjek, ne kao premijer – Više sam puta pisao i o njemu i o SDP-ovoj Vladi, ali isto sam tako napisao da cijenim IQ našeg premijera. On je elokventan i pametan, ali ta demagogija sada je došla na red, tvrdi odvjetnik

Kako direktno.hr doznaje, usuglašen je protokol za proslavu Oluje u Kninu na sastanku organizacijskog odbora u Zagrebu. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović će držati govor, a premijer Zoran Milanović i predsjednik Sabora Josip Leko neće, čak štoviše prije 11 sati ujutro već će biti na putu za Zagreb. Ni vijence neće polagati zajedno, premijer će to učiniti ujutro, prije podizanja zastave na kninskoj tvrđavi, a predsjednica vijenac za poginule polaže iza 13 sati, nakon mise u 11 sati. Ovakav potez premijera Milanovića za direktno.hr prokomentirao je odvjetnik Zvonimir Hodak.

“Ne može uvijek biti suglasno sve kao u slučaju Slovenije, gdje su svi imali jedinstveno mišljenje, hvala Bogu da smo to jednom doživjeli. U Kninu se ovo moglo očekivati, jer je prošle godine doživio i uvrede i zvižduke. On je vrlo mudar, izuzetno pametan političar koji je shvatio da Knin neće biti prošlogodišnji, bit će daleko više onih koji će ga izviždati. Ja bih isto postupio na njegovom mjestu, jer će umjesto dvije, tri tisuće ljudi zviždati njih 40 tisuća. Mislim da je odluka potpuno logična s ljudskog aspekta”, rekao jnam je Hodak.

Ipak, dodaje, Milanović kao predsjednik Vlade mora biti spreman čuti i druge stavove o sebi.

“Trebao je to uzeti u obzir kada je uzeo ovakvu odluku. Mislim da će predsjednica doživjeti ovacije, to je okruženje koje nju cijeni i voli i glorificira, možda i previše, ali sve u svemu, to je hrvatska zbilja, ne treba se tome čuditi. Uglavnom, meni se ta odluka čini logičnom, s obzirom na njegov način razmišljanja. Nije previše logična ako u obzir uzmemo da je on predsjednik hrvatske Vlade, osobito kada vidimo kakvo je stanje u Hrvatskoj”, dodao je Zvonimir Hodak.

Tvrdi da je slučaj oko arbitraže sa Slovenijom dokazao da kada su zaista ugroženi nacionalni interesi, vlast i opozicija mogu skupiti glave i donijeti odluke koje su u korist Hrvatske, iako ih smatra izuzetkom.

“Više sam puta pisao i o njemu i o SDP-ovoj Vladi, ali isto sam tako napisao da cijenim IQ našeg premijera. On je elokventan i pametan, ali ta demagogija sada je došla na red. Izbori će relativno brzo doći na red, i trebaju se vući potezi koji su popularni, ne samo lijevom izbornom korpusu, nego i onom u centru i onom desno. Nitko ne može pobijediti ako za njega glasa isključivo ljevica ili desnica. Treba se obratiti i ‘sivoj zoni'”.

Premijer Milanović u posljednje se vrijeme okrenuo i desnom biračkom tijelu, ako u obzir uzmemo organiziranje vojnog mimohoda, Pelješki most kojem se protivio a za koji se zalagao HDZ, pa čak i slučaj oko Slovenije gdje je sjeo za stol s Tomislavom Karamarkom i ostalim šefovima parlamentarnih stranaka. No, sada ispada da se desnije orijentiranih sunarodnjaka boji.

“Znamo kako je Pelješki most tretiran kada je ova Vlada došla na dužnost, da se govorilo o koridoru kroz BiH. Danas je ta Vlada zaključila da Hrvatska mora biti cijela i da jug Hrvatske mora biti povezan kroz Hrvatsku. To je njihov strateški cilj, s tim da će 85 posto sredstava doći iz EU fondova. Sve ostalo pokazuje da je Milanović postao politički pragmatik i da nije lijevi dogmatik, ali ne vjerujem da će mu to previše pomoći na izborima, jer tu su i nezaposlenost, BDP”, dodao je.

Hodak je zaključio da se nalazimo u predizbornoj godini i da će svaka strana mahati adutima.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content