Kalinić: Ako Milan Bandić izađe na izbore, Zoran Milanović je prošlost

Zakoni su u suprotnosti jedni s drugima. Problem je što su nedorečeni, zato se mogu događati ovakve stvari, ali razlozi su i drugi, jer podrška Bandićevoj stranci raste

U najmanju ruku neobične okolnosti zbog kojih zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ne silazi s naslovnica medija, prema pročelniku gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba Pavlu Kaliniću, rezultat su nedorečenih zakona.

Podsjetimo, Županijski sud u petak je obustavio postupak protiv gradonačelnika Milana Bandića u slučaju pogodovanja udruzi “U ime obitelji” kojim ga se teretilo za nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, odnosno na besplatno ustupanje štandova te prostora za plakate. Usporedo s tim, otvara se nova istraga kada je policija na zahtjev USKOK-a u četvrtak ušla u Gradsku upravu te uzimala dokumente vezane uz održavanje i reklamiranje konvencije stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, održane u nedjelju 12. srpnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

”Zakoni su u suprotnosti jedni s drugima. Problem je što su nedorečeni, zato se mogu događati ovakve stvari”, komentirao je Kalinić.

Međutim, prema mišljenju Kalinića, razlozi za ovakve događaje mogu biti i drugi, posebno ako se u obzir uzme sve veća podrška stranci Bandić Milan 365.

”Ukoliko Milan Bandić izađe na izbore, Zoran Milanović je prošlost’, kratko je prokomentirao Kalinić i dodao kako je tu vrlo jasno o čemu se radi.

I zagrebački gradonačelnik u petak je izjavio da se nije ogriješio o zakon već da ga žele zasutaviti zbog straha od parlamentarnih izbora.

”Problem je u tri tisuće ljudi u Lisinskom i straha od parlamentarnih izbora koji dolaze i da Bandića treba zaustaviti”, rekao je Bandić.

Istragu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za direktno.hr ranije je i prokomentirao odvjetnik Zvonimir Hodak koji je i ovom prilikom ponovio da je Hrvatska pravno retardirana zemlja.

“Postoje osnovane sumje da je počinjeno kazneno djelo, očito uprereno protiv gradonačelnika koji nikako njima ne odgovara. Od trenutka kada je izašao iz SDP-a, protiv njega je počeo lagani postupak, usporedite sa slučajem Glavaš, da ne bi bilo da samo govorim o ljevici. Dok je bio SDP-ov gradonačelnik, jeste li znali za neki kazneni postupak u odnosu na Bandića? Puno se pričalo, ali ništa nije bilo. U onom trenutku kada se bez dozvole partije kandidirao za predsjednika države, počeo je kazneni progon. To je činjenica, i tu me nitko ne može razuvjeriti. Neka mi netko objasni tu činjenicu”, zaključio je razgovor za direktno.hr Zvonimir Hodak.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content