Širite istinu o udruzi Betlehem!

LJUBE SVAKOG ČOVJEKA I SMETAJU DRŽAVI! Država: ‘Treba ih ukinuti!’ Udruga: ‘Ljubav uvijek pobjeđuje!’

Širite istinu o udruzi Betlehem!

Da su Hrvati kao katolici u teškoj duhovnoj krizi koja se očituje kroz progon vjernika ali i zastrašujuću šutnju na isti, dokazuje nedavni istup pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Višnje Ljubičić koja je u svom izviješću o radu, direktno prozvala internetski portal ‘ klinika za pobačaje’ za narušavanje ustavno pravnog poretka Republike Hrvatske. Međutim, nije se zaustavila samo na internetskoj platformi, već je za održavanje istog, kao i za diskriminaciju žena prozvala Centar za pomoć trudnicama, udrugu Betlehem i udrugu Djetešce na sunašće!

Vrla državnica, Višnja Ljubićić, žena koja u svojim okvirima predstavlja Hrvatsku državu, pozvala je nadležna ministarstva da strožije djeluju prema navedenim udrugama i platformi te indirektno pozvala na ukidanje određenih udruga, kao i na zabranu ‘inicijative 40 dana za život’.

Iako je ovaj potez pravobraniteljice u svjetovnom smislu prošao gotovo neopaženo, te ljudi nisu niti svijesni o kakvom je ovdje suptilnom udaru na ŽIVOT riječ, u duhovnom svijetu odigrala se prava borba dobra i zla. Jer po svemu navedenom posve je jasno da osoba koja predstavlja državu, u kojoj stanuju katolici, pokušava agresivnim metodama ušutkati iste ali i zatvoriti udruge kojima je jedini krimen taj da ljube svakog čovjeka, da ljube život.

Zaista, nismo ni svjesni što nam je država, koju predstavlja Višnja Ljubičić zapravo poručila i o kakvom se ovdje totalitarističkom i destrukcijskom potezu radi. Naime, na našu redakciju javila se odvjetnica Dalija Hečimović, koja zastupa udrugu Betlehem i koja preko medija pokušava ljudima otvoriti oči i pokazati im pravu istinu o napadnutim udrugama, koje bez i jedne kune iz državnog proračuna čine čudesa u ljudskim životima.

“Poslali smo dopis pravobraniteljici za ravnopravnost spolova te ju upozorili na neozbiljnost i opasnost ovakvog diskriminirajućeg postupanja u javnosti prema udruzi Betlehem, jer pravobraniteljica osim površnih optužbi zasnovanih, ne na zakonu, već na vlastitom mišljenju, šalje javnosti poruku kako udruga Betlehem čini nešto loše. Time je, smatramo, upravo pravobraniteljica prekršila Ustav RH prema kojem se „jamči sloboda mišljenja i izražavanja misli“ te „ sloboda savjesti i vjeroispovijedi i slobodno javno očitovanje vjere ili drugog uvjerenja“ kao i na sam Zakon o zabrani diskriminacije napose na čl. 1. i. čl. 2. istog. Pravobraniteljica nije ni svjesna da smo mi na istoj strani”, rekla je odvjetnica udruge Betlehem za naš portal, te dodala kako Bog sve okreće na dobro. Pozvala je ljude da se upoznaju s radom ovog prekrasnog projekta, i tako prošire istinu o udruzi koju je osnovao ju katolički svećenik pater Marko Kornelije Glogović, a koja se ni kriva ni dužna našla na udaru ‘države’.

‘Betlehem’ ljubi svakog čovjeka!

“Sve podružnice Udruge Betlehem prvenstveno su neprofitne i nevladine udruge, te se iste financiraju isključivo putem donacija, dok svoje djelovanje ostvaruju putem volontera. Udruga Betlehem, kao i ostale podružnice, promiču i štite ne samo nerođeni život, već i dostojanstvo svake žene koja je donijela odluku roditi dijete, a u trenutku takove odluke nije imala osnovne uvjete za život. Naime, svima su nam dobro poznate teške prilike u lijepoj našoj, stoga su mnoge žene prisiljene, što zbog socijalnih i ekonomskih loših prilika, što zbog raznih pritisaka od strane obitelji ili okoline, donijeti odluku koja ne predstavlja njihovu stvarnu volju, a to je učiniti abortus. Smisao i cilj postojanja Udruge Betlehem kao i njenih podružnica i jest baš u tome da se pruži prijekopotrebna pomoć i podrška svakoj ženi koja želi roditi dijete, a iz bilo kojeg razloga nije u mogućnosti u datom trenutku osigurati sebi i svom nerođenom/ rođenom dijetetu osnovne uvjete za život. Smisao Udruge Betlehem je zaštiti svaki život, vratiti svakoj ženi samopouzdanje i samopoštovanje koje je u jednom trenutku života narušeno. Iz tih razloga Udruga Betlehem pruža ne samo materijalnu pomoć već i psihološku i zdravstvenu pomoć. Preko 250 volontera djeluje u udruzi te izuzetno dobro surađuje sa uredima za socijalnu skrb, domovima zdravlja, ginekološkim ordinacijama, udrugama koje se bave sličnom djelatnošću, molitvenim zajednicama i župnicima na području svojih sjedišta. Bitno je naglasiti kako Udruga Betlehem štiti život svake žene, neovisno o vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj pripadnosti. Udruga ovog trenutka broji četiri kuće, koje su opremljene za majke i buduće majke do djetetove prve godine života. Kuće se nalaze na području Karlovca, Zagreba i Siska. Navedene kuće mogu primiti do dvadeset majka s djecom, i redovito su pune. Naime, teško je odrediti točan broj budući da se svakim danom broj mijenja, mnoge žene se pomire sa svojim obiteljima pa se vrate u rodni dom, dok istovremeno dolaze druge djevojke i žene sa istim ili sličnim problemima. Od početka postojanja kuca prihvaćeno je stotinjak majki s djecom, ne računajući druge oblike pomoci velikom broju majki i djece, od plaćanja režija, pomoći u higijenskim potrepštinama i hrani, odjeci, pronalaženju zaposlenja, do savjetovanja i upućivanja u druge adekvatne ustanove ili centre pomoci. Udruga i njeni suradnici ulažu i brojne napore, vratiti svaku majku u svakodnevnicu kada dijete navrši godinu dana života. Majkama koje nažalost, ipak ne dobiju potrebnu podršku obitelji ni protekom određenog vremena, pomaže se u traženju posla i smještaja, odnosno čini se sve što je potrebno da bi svaka majka bila u mogućnosti brinuti se za sebe i svoje dijete. Potrebno je naglasiti, da Udruga ne djeluje samo na način pružanja smještaja ženama i budućim majkama, već putem svojih volontera pruža i svaku vrstu potrebne pomoći, koja se katkada sastoji samo od potrebnog razgovora.

Od početka djelovanja Udruge Betlehem pa do sada u istim kućama je pomoć i podršku potražilo oko 100- tinjak ili čak i više žena. Zahvaljujuci radu udruge godisnje se mnogobrojne trudnice ipak odluce na radjanje sto nikada nisu pozalile, kako su cesto posvjedočile volonterima i svim suradnicima. Valja naglasiti, da je u svakom smislu zaštićeno dostojanstvo svake žene koja potraži pomoć u Udruzi, pa se tako pazi i na zaštitu privatnosti, a iz kojeg razloga u ovom dopisu ne prilažemo popis imena žena koje su potražile pomoć. ( Iako, moramo naglasiti da su gotovo pa sve do jedne voljne punim imenom i prezimenom stati pred lica kamere i uz bok Udruge koja je njima i njihovim mališanima pružila u jednom od težih trenutka u životu potreban dom i ljudsku toplinu). Udruga ima i daljnje brojne ciljeve, među kojima je svakako i proširenje pružanja pomoći i ženama i djeci koje su žrtve obiteljskog nasilja. Udruga i njene podružnice broje preko 250 volontera, čije su glavne odluke zajedništvo i ljubav prema svakom živom biću, kako rođenom tako i nerođenom. Svaki volonter, izrazito je ponosan na svaki osmijeh djeteta u čijem životu je kratkotrajno sudjelovao sa ljubavlju, pažnjom i podrškom koju je djetetova majka trebala. Iako su volonteri različitih profesija, od kućanica do visokoobrazovanih djelatnika, svima je zajednička crta ogromna količina ljubavi prema čovjeku, prema ljudskom biću, bilo rođenom ili nerođenom. Najveća vodilja i snaga Udruge Betlehem i njenih podružnica je ljubav, stoga bi se moto Udruge Betlehem mogao svesti na dvije riječi a to su : LJUBAV POBJEĐUJE,” napisala je Dalija Hečimović o udruzi koja spašava živote, a isto pismo stiglo je i na adresu Pravobraniteljice, za koju se nadamo da će omekšati svoje otvrdnuto srce koje trenutno ne vidi razliku između ŽIVOTA i SMRTI!

Autor: Zrinka Kasapić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content