Strah od istine je velik, vladajući bi mogli skriti prave autore svastike

PR-ovac, Amerikanac Alex Braun, im je rekao dosta, spašavajte živu glavu, pokušajte naći neki alibi. Namjestili su tako da izgleda da pokušavaju naći krivce, smatra Tomac

Autore poljudske svastike su navodno otkrile kamere pa je tako splitska policija na tragu dvojici muškaraca koji su nacistički simbol napravili s običnom poljevačom. Na sve to upućuje snimka sa stadiona koja traje nešto više od deset minuta i koja prikazuje gotovo sve, samo još ne identitet počinitelja.

Profesora Zdravka Tomaca ne čudi što identitet tih huligana još uvijek nije poznat. Štoviše, smatra kako vladajući očito nisu htjeli ozbiljno istražiti slučaj jer im je odgovaralo da se ne nađe krivac kako bi što dulje vrijedile lažne optužbe da je na djelu fašizacija i ustašizacija u Hrvatskoj. Osim toga, profesor je otkrio u razgovoru za portal Direktno kako ga ne bi niti čudilo da oni pravi krivci ne budu uhvaćeni.

”Vladajući su se ipak zaigrali previše. Shvatili su da postoji velika opasnost drastične kazne, da nikad više neće oprati krivnju sa sebe. Državni vrh je cijelo vrijeme govorio, optuživao i stvarao lažnu sliku da je to logičan slijed ustašizacije i fašizacije Hrvatske. Odmah poslije utakmice bile dvije znakovite izjave koje upućuju da su bili pripremljeni. Vesna Pusić, politički strateg Vlade kojoj se Milanović drži za skute, rekla je da je to je djelo desničarskih, ustaških, fašističkih snaga povezanih s HDZ-om. Kasnije je rekla kako je Hrvatska fašizirana, da oni neće dozvoliti da im otmu Hrvatsku oni koji crtaju kukaste križeve i to podupiru. Vrlo je jasno optužila i optužuje da je Hrvatska fašistička. Mesić je rekao da je to uskrsnuće NDH i povratak na logore, išao još dalje. Tu je i Josipović koji ponavlja da je RH ustaška dolina. Ostojić je odmah rekao da policija neće istraživati da je kriv HNS i kako se radi o slijedu politike. Sad su našli pred mogućnošću da će Hrvatska biti drastično kažnjena i možda isključena s Europskog prvenstva. Nije samo problem u tome nego i u razlogu zbog koje će biti isključena – kao fašistička država”, obrazložio je Tomac.

Očajničko pokušavanje pronalaska osumnjičenih, naglasio je Tomac, vladajući su poduzeli kada im je došlo iz pete u glavu da će se dogoditi strašan revolt u Hrvatskoj u slušaju proglašenja fašističkom državom. Milanović kao hokus-pokus premijer, dodao je Tomac, promijenio strategiju te je odlučio napisati pismo – da fašisti nismo.

”Ponižava se i moli Platinija da ne bude okrutan, da bude blag, da nijedan narod imao toliko antifašista. Ako budemo drastično kažnjeni, moći će reći da su nešto poduzeli. To neće imati utjecaja na odluku Platinija i društva, može samo štetiti. Platini ima averziju prema utjecaju politike u nogometu, pismo mu može poslužiti samo kao dokaz da u Hrvatskoj nije nešto u redu”, mišljenja je Tomac.

Cijela strategija vladajućih, nastavio je Tomac, jest prikazivanje sebe kao spasiteljima Hrvatske od ustaštva.

”PR-ovac, Amerikanac Alex Braun, im je rekao dosta, spašavajte živu glavu, pokušajte naći neki alibi. U slučaju da se dogodi tragedija, ne samo to što Hrvatska neće igrati na europskom prvenstvu, nego će narod biti optužen da je fašistički. Namjestili su tako da izgleda da su pokušavaju naći krivce, ali prave su skrili”, rekao je Tomac.

Smatra kako će od pisma većina medija u službi vladajući napraviti junačko djelo i prikazati da se premijer ponizio u obrani hrvatskih interesa.

”Ali hrvatski narod sve više vjeruje da je to bila ne ustaška već udbaška zmija. Strah od istine je velik, u tom kontekstu treba sve skupa gledati, ali je licemjerno da čovjek koji dvije godine izmišlja ustašstvo preko noći kaže; dragi platini pišem ti pismo da fašisti nismo”, zaključio je Tomac.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content