“Antifašisti” u Barbanu pripremaju “sačekušu” predsjednici Republike

Lokalni simpatizeri SDP-a, ojačani za desetak autobusa “antifašista” koji za ovu prigodu dolaze iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije i BiH, u nedjelju će u istarskom Barbanu pokušati izviždati predsjednicu Republike koja je pokrovitelj utrke za prstenac.

Riječ je o utrci koja postala poznata tek nakon što je tadašnji predsjednik Stjepan Mesić odlučio promovirati ovo natjecanje i suprotstaviti ga stoljetnoj tradiciji Sinjske Alke.

Kako doznajemo od izvora bliskih organizatoru, u istarski Barban, u nedjelju, stiže predsjednik Vlade Zoran Milanović, koji je u međuvremenu zaliječio zdravstvene tegobe zbog kojih je morao otkazati nazočnost na ovogodišnjoj 300-toj Sinjskoj Alci. Uz Milanovića i neizbježnu Vesnu Pusić, u svečanoj loži naći će se i dvojica bivših predsjednika, ujedno i počasnih građana ovog mjesta, Stjepan Mesić i Ivo Josipović.

Nakon što je načelnik Barbana Denis Kontošić najavio dolazak pokroviteljice utrke predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, krenule su i pripreme za njezin “svečani” doček.

Prema neslužbenim informacijama, predsjednicu će u Barbanu dočekati prava “sačekuša” zvižduka i povika negodovanja u kojoj će, uz lokalne SDP-ovce i vjerne slijednike Milanovićevog gesla “Mi ili Oni”, sudjelovati i određen broj osoba “sa strane” čiji dolazak organizira SABA.

Riječ je o desetak autobusa “antifašista” koji će za ovu prigodu, uz plaćen prijevoz i prigodne dnevnice, u Barban stići iz svih krajeva Hrvatske, Slovenije i BiH a neslužbeno se spominje dolazak pedesetak “antifašista” iz Srbije.

Trka na prstenac ove godine slavi svoju jubilarnu 40. obljetnicu a prethodit će joj “Trka na viticu” koja je na rasporedu u subotu.

M.M/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content