Evo zašto Milanović i Pusićka šute na Pupovčevo srbovanje

Ključ njihove šutnje je koalicija sa SDSS-om u 9. izbornoj jedinici u kojoj je lijeva, jugo opcija u tradicionalno velikom zaostatku

Odgovora do danas nije bilo, ali ni po drugim medijima bar što se SDP-a tiče. Ta stranka očito prešutno odobrava sve što čine Pupovac i ekipa, a to se vidi i po odnosu riječkog gradonačelnika Obersnela koji svesrdno podržava Pupovca i Olivera Frljića u njihovim antihrvatskim umjetničkim performansima. Obersnek se iskazao i nediplomatskim protjerivanjem branitelja iz ‘njegove’ zgrade, kada su ga lijepo zamolili za prostor za konferenciju za novinare.

SDP je zapravo po političkom sastavu i ponašanju istinski bliska stranka SDSS-u, a Pupovac je više puta istaknuo kako je baš ta stranka njegova politička opcija. Na HNS ne treba previše trošiti riječi.

No, ključ njihove šutnje je koalicija sa SDSS-om u 9. izbornoj jedinici u kojoj je lijeva, jugo opcija u tradicionalno velikom zaostatku i prijeti joj da osvoji i manje od 4 zastupnička mjesta.

Uspjeh, barem relativni, zajamčili bi im Lastini autobusi, a za to im trebaju SDSS-ovci i SPC, stručnjaci za izborni inženjering.

No, Vojislav Stanimirović, čelnik Pupovčevog SDSS-a javnost je izvijestio da predsjedništvo te stranke još nije odlučilo o koaliciji sa SDP-om. O tome će odlučivati u rujnu. A što SDSS dobiva s tom koalicijom?

Srbi iz SDSS-a bi tako u 9. izbornoj jedinici dobili četvrtog saborskog zastupnika, jer pretpostavljaju da će u 12. manjinskoj osvojiti sva tri zajamčena za srpsku manjinu.

Stanimirović je opovrgnuo i glasine da su za koaliciju tražili jedno mjesto u vladi.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content