Ivo Banac o Milanovićevim gafovima – GOTOVO HUMORISTIČNO

GOTOVO HUMORISTIČNO – Ivo Banac o Milanovićevim gafovima ‘zbog kojih je i Bago skoro zaspao’

”Milanović se niti ne sjeća što se sve radilo u njegovoj Vladi, jer je više vremena proveo na raznim političkim intrigama”, naveo je Banac

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u intervjuu u Dnevniku Nove TV pokušao je navesti razloge zašto bi nakon četiri godine birači opet glasovali za njegovu koaliciju. Međutim, zasluge koje je pripisao svojoj Vladi politički analitičar Ivo Banac, u razgovoru za portal Direktno, nazvao je ne pretjerano impresivnim zbog čega je i dobio dojam da je voditelj intervjua Mislav Bago skoro zaspao. Što je najvažnije, rekao je Banac, statistike nisu na strani Milanovića.

”Malo sam se nasmijao, jer je prije tjedan bivši ministar gospodarstva ove Vlade Radimir Čačić izjavio kako je sve dobro napravljeno u Vladi bilo u vrijeme dok je on bio u njezinom sastavu. S druge strane, Milanović kao da tvrdi da je sve dobro napravljeno u zadnjih pet mjeseci”, istaknuo je Banac.

Međutim, Banac ne vidi provedbu ‘svega dobrog’ koje je u intervjuu istaknuo Milanović poput ‘uređivanja države’ ili ‘fiskalizacije’.

”Primijetio sam da, recimo, nije spomenuo rješavanje pitanja bespravne građe u vrijeme Radimira Čačića. Milanović se niti ne sjeća što se sve radilo u njegovoj Vladi, jer je više vremena proveo na raznim političkim intrigama”, naveo je Banac.

Smatra kako se premijer vodi čudnom logikom da će pobijediti iako, istaknuo je, premijer u to sam ne vjeruje.

”U intervjuu je spomenuo da će ‘možda dogoditi opet ono loše’ referirajući se na pobjedu opozicije pa vjerojatno misli kako će oni poslije doći na vlast, a ako se to dogodi sigurno neće biti s Milanovićem na čelu”, mišljenja je Banac.

Sveukupni dojam premijerovog gostovanja Banac je opisao vanvremenskim, a mišljenja je kako je Milanović sam sebi dosadio.

”Premijer radi u nadi da će se dogoditi čudo i zato odgađa izbore. Svašta se može dogoditi u tri mjeseca, možda padne meteor s neba”, sarkastično je zaključio Banac.

Podsjetimo, Milanović je u srijedu u Dnevniku Nove TV između ostalog rekao kako je njegova Vlada zaslužna za pokretanje gospodarstva, smanjenje državne prave, pokretanje gospodarstva, rješavanje pitanje franka.

” Hrvatska ide naprijed jer rastu izvoz i industrija .Imali smo plus od 200 milijuna eura. Narasli smo 300 puta. Da bi nama bilo loše u Europi bi trebao izbiti rat. Ova je zemlja diversificirana”, rekao je Milanović.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content