Poput malog Goebelsa

Na izbore ide s Titom, lažima, očajnom ekonomijom, svađom sa susjedima ….
Ugled koji vidi samo Milanović, tri mjeseca mu je malo za zaključke, Zapadni Balkan – a ne Schengen, ideološki iste pozicije…

Premijer Zoran Milanović sinoćnjim gostovanjem u RTL-u zapravo je pokazao kako će izgledati i koliko će mučna biti kampanja barem za one ljude koji ne mogu više slušati sve Milanovićeve neistine i spinove.

Ugled koji vidi samo Milanović

“Ja sam ponosan kako mi to radimo. Hrvatska je danas zemlja s ugledom u svijetu. Prepoznati smo kao zemlja koja je moderna, civilizirana, humana, ali i dobro organizirana”, rekao je Milanović mrtav hladan na pitanje o tome kako je Hrvatska reagirala na dolazak migranata i potpunu konfuziju prva 24 sata od kad su masovno Srbi počeli dovoditi ljude na Hrvatsku granicu. Taj ugled ne vide, jasno su rekle, sve susjedne države, uključujući i Milanoviću dragu Srbiju, ali i poneke u EU, što su jasno rekle, samo se u hrvatskim medijima to ne vidi.

Tri mjeseca je malo za zaključke

Nedaleko od Tovarnika ste počeli graditi šatorsko naselje, sagrađeno je i sad to dobro funkcionira. Zašto ga niste počeli graditi kad ste vidjeli scene na mađarsko-srpskoj granici? Znali ste što će se dogoditi, konstatirao je novinar.
“Ne možete to znati. Sad vidimo da Mađarska opet pušta ljude. Je li mora? Ne možete znati sa sigurnošću”, provalio je Milanović i opet ostao živ, jer, mjesecima prije jasno je i u vrtiću bilo da će Mađarska u jednom trenutku zatvoriti granicu, zašto bi inače gradili ogradu.

Zapadni Balkan, a ne Schengen

Bojite li se da bi ova situacija mogla ostaviti posljedica na način da nikad ne uđemo u Schengen?, pitao je novinar.

“Ne bojim se, oprezan sam i vodim računa o interesima svoje zemlje. A ovakav Schengen nam ne treba. Schengen u kojem država koja je ulaz, a to je Grčka, uopće ne funkcionira”, ponovno je Milanović lupio i ostao živ. Predložio je i Grčkoj obalnoj straži (vojska) da spriječi dolazak migranata brodovima i to nije, kaže, problem. No, Hrvatska nije u Schengenu, koji je na sjevernim granicama. Ako ne uđe u ovakvim krizama ostaje na Zapadnom Balkanu, što je očito u redu za Milanovića, jer, “takav Schengen nam ne treba”. Nevjerojatan salto mortale, zatvara granicu prema EU i otvara prema Srbiji.

Hrvatska raste samo po dugovanjima

Hrvatska raste, ponovio je na RTL-u svoju mantru Milanović, iako je to minimalan rast BDP-a kojim ćemo za 35 godina doći na razinu 2008. Naime, Ekonomski institut u najnovijoj, jučerašnjoj, prognozi zaključio se da bi BDP mogao rasti 0,5 posto ove godine, što je puno premalo da bi se osjetilo. Spin je u tome što je zaposlenost najmanja u povijesti, čak i manja u vrijeme do sada najnesposobnije hrvatske Vlade, one Ivice Račana i – NE raste, što bi bilo pozitivno. Točno je da Hrvatska zbilja raste – ali po dugu države – što je jedini pravi rast koji je ostvarila Milanovićeva vlada.

Milanović je ideološki ostao na svojoj poziciji

“Titov trg će ostati, Tito je prevažan za Hrvatsku”, rekao je sinoć Milanović, koji je i pokazao da ga, kao ni njegovog idola Tita nije briga za Hrvate koji odlaze. Tito je stvarno bio prevažan za Hrvatsku, ipak je likvidirao 200 tisuća Hrvata i raselio više od pola milijuna.

Nevjerojatno neozbiljne provale

Riskiramo li možda ozbiljniju međunarodnu štetu kad kažete: ‘Nismo se ništa dogovorili s njima. Poslali smo im naš vlak, koji je ušao u njihov teritorij pa nek’ se sad s tim nose’?, pitao je novinar RTL-a. “Nek si zadrže taj vlak”, kaže Milanović o vlaku kojeg je zaplijenila Mađarska, a kojega je Milanović s migrantima tamo nenajavljeno poslao.

Neki dan je na novinarsko pitanje: ‘Što će biti na granici ako Mađarska pošalje vojsku ne migrante?’, Milanović odgovorio: Tamo ćete biti vi, a bit će i Al Jazzera!

Novi Kukuriku: 5 nerealnih populističkih obećanja za novi mandat

1. Veće plaće smanjivanjem poreza na dohodak

Vlada Zorana Milanovića još će jednom povećati plaće smanjenjem poreza na dohodak. Još jednom povećat će neoporezivi dio plaća, proširit će porezne razrede, a stopa od 40 posto primjenjivat će se samo na iznimno visoke plaće.

2. Vaučeri za struju za radnike i umirovljenike s malim prihodima

Vlada je nedavno odlučila primateljima socijalne pomoći svaki mjesec dijeliti vaučere za struju od 200 kuna, a u novom mandatu dobivat će ih i umirovljenici te radnici s malim primanjima koji ne dobivaju socijalnu pomoć.

3. Plaće u javnoj upravi ovisile bi o radu svakog službenika

Planira se povećanje kvalitete i učinkovitosti javne uprave uvođenjem sustava ocjenjivanja i nagrađivanja najboljih kako bi svi bili motiviraniji. Nagrađivanje podrazumijeva i veće plaće. Lošiji će imati manje plaće, a najlošijima – otkazi.

4. Financijski neodržive općine vodili bi načelnici volonteri

Gradovi i općine bit će raspoređeni u nekoliko kategorija. Financijski neodržive općine brinut će se samo za male komunalne zahvate, a njihovi načelnici i vijećnici bit će volonteri. Fiskalno jači gradovi dobivat će više novca i više ovlasti.

5. Umirovljenici bi svake godine dobivali božičnice

HSU nameće uvođenje redovitih božićnica za umirovljenike. Novac bi se osigurao tako što bi radnici izdvajali doprinos na svoje jubilarne nagrade i regrese iz čega bi se stvorila suma novca za umirovljenike na kraju godine.

 

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content