TIHOMIR DUJMOVIĆ: Instant domoljub Milanović

Instant Hrvat Milanović ‘slučajnu’ državu pretvara u izbjeglički rezervat – Dok se Orban pripremao, premijer je joggirao na Hvaru. Tipičan anacionalni SDP-ovac, koji je 91. pobjegao, odjednom mačem maše prema Beogradu i brani kršćanstvo. Čim prođu izbori, vratit će se na tezu Tito, a ne Tuđman

U jeku izbjegličke krize, koja se odvija istovremeno s kampanjom za parlamentarne izbore, socijaldemokratskom premijeru Zoranu Milanoviću odjednom su puna usta Boga, Biblije, domoljublja i kršćanstva.

Posebno je tako zazvučao njegov komentar nakon razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

“On je interesantan sugovornik. Ja sam mu rekao da u moje ime ne mora braniti kršćanstvo. Ne mora, hvala”, rekao je Milanović u noći sa srijede na četvrtak u Bruxellesu.

Dok Austrija počinje vraćati izbjeglice Hrvatskoj, koja ih je tako ”kršćanski” sprovela iz Srbije, a gospodarstvo trpi milijunske štete zbog zatvaranja granice sa Srbijom, Milanović postaje instant Hrvat koji ”mačem maše prema Beogradu”, kako za direktno.hr komentira politički komentator Tihomir Dujmović.

”Hrvatstvo ovog tipa o kojem premijer danas govori pokazivalo se 1991. kad Milanovića nije bilo nigdje. Današnja njegova retorika isključivo je vezana uz činjenicu da će u Hrvatskoj biti izbori za kakva dva mjeseca. I on sad postaje instant Hrvat, mačem maše prema Beogradu, zakucava tablu s Tuđmanovim imenom na zagrebački aerodrom, postaje jedan od najvećih kršćanina današnje Europe, a sve samo s jednim ciljem, da DIP dva dana nakon izbora proglasi Milanovića pobjednikom. Onda će se vratiti na tezu Tito, a ne Tuđman, i na Hrvatsku kao slučajnu državu”, ističe Dujmović, podsjećajući kako je ranije Milanović izjavio kako je Hrvatska slučajna država te da ni u jednom segmentu nije pokazao da emanira, ima ili baštini hrvatsku nacionalnu dimenziju ili svijest, u onom smislu riječi koji bi bio nužda za vođenje Vlade jedne hrvatske države.

”Milanović se tri i pol godine prikazivao kao tipičan anacionalni SDP-ovac za kojeg je hrvatska država slučajna država, koju su branili sirotinja i neškolovani i koji nije u ovom mandatu prepoznao čitav niz drugih opasnosti za Hrvatsku. Danas kad je evidentno da Mađarska sredstvima, o kojima možemo raspravljati, štiti granice EU i granice kršćanske Europe, Milanović, kojeg nismo četiri godine čuli jednu riječ, progovori o vjeri, uzima si za pravo prozivati Mađarsku, upravo s tog naslova. Ali to je stara Milanovićeva bahatost i arogantnost, u pravilu na ničemu utemeljena”, kaže Dujmović.

”Dok se Orban pripremao, Milanović je joggirao po Hvaru”

Podsjeća i kako je mađarski premijer Orban prije tri mjeseca shvatio kakve promjene stižu s emigrantima i što se valja iza brda.

”A Milanović je joggirao po Hvaru, tvrdeći da je spreman za prihvat imigranata. Sada vidimo da mu se taj sistem raspao za jedan dan. Premijer Milanović i ministar Ostojić snosit će povijesnu odgovornost za činjenicu da se nisu pripremili za povijesne promjene, koje bi mogle imati uistinu dalekosežne konzekvence. Tako su i Trumbić i Supilo napravili prvu Jugoslaviju vjerujući da rade ravnopravnu zajednicu nadalje”, poručuje Dujmović.

”Hrvatska postaje hotspot – rezervat za izbjeglice”

U ovom trenutku Hrvatska s Milanovićem nema nikakvog spasa, dodaje.

”Iz Grčke deseci tisuća izbjeglica kreću prema Hrvatskoj, a Milanović ih pušta jer uporno ne želi vojsku staviti na granicu i u isto vrijeme iz Austrije će početi stizati izbjeglice koje je Austrija najavila vratiti. Konsekventno postajemo hotspot, odnosno rezervat za izbjeglice. Što se tiče rasprave sa Srbijom, rasprava je zakašnjela, Milanović starim jugoslavenskim govorom najprije drugarski Vučiću kaže” šaraj malo”, a prije toga traži suradnju pa u svom ludilu odlazi tako daleko da HDZ uspoređuje s paktom Mađarske i Srbije dok mu nije sinulo da je Srbija ključni punkt za destabilizaciju Hrvatske. Ukratko, sve krivo”, zaključio je Dujmović.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content