IMA TOGA KOLIKO HOĆETE: Sumnjivi poslovi obitelji Zorana Milanovića!

KRIMINALNI POSLOVI OBITELJI ZORANA MILANOVIĆA – Prof. dr. Josip Jurčević u knjizi ‘Slučaj Perković-spašavanje zločinačke budućnosti’ donosi poglavlje o kriminalnoj djelatnosti obitelji Milanović. Prenosimo poglavlje u cijelosti.

Mali medij, portal Dubrovnikpress pisao je još 2012. o problematičnim poslovnim pothvatima brata i roditelja Zoran Milanovića, Predsjednika Vlade RH. Brat Krešimir i otac Stipe navodno su naglo razgranali svoje građevinsko poduzetništvo u Dubrovniku od kada je Zoran Milanović postao Predsjednik Vlade RH.

Isto tako, sredinom 2012. mali mediji su tvrdili da je istraga USKOK-a o kriminalu direktora Hrvatske pošte Roberta Jukića stopirana, a njegov radni status zaštićen od strane Vlade RH zbog poslovnog partnerstva Jukićeve supruge s bratom Zorana Milanovića. Ove su optužbe bile veoma ozbiljne jer je o njima javno svjedočila ‘zviždačica’ mr.sc. Sonja Vlahek, bivša šefica Službe za odnose s javnošću Hrvatske pošte, koja je zbog mobinga i diskriminacije tužila Roberta Jukića i Hrvatsku poštu.

Mali mediji su navodili i još neke krajnje sumnjive poslove brata i oca Predsjednika Vlade RH, a čak su i u imovinskoj kartici Zorana Milanovića otkrili problematične i zatajene činjenice u vezi stambenog kredita.

Međutim, sve to je ‘prava sitnica’ u odnosu na golemu kriminalnu aferu međudržavnih razmjera o kojoj su pola godine prije donošenja Lexa Perković dugo brujali brojni najveći mediji u Sloveniji, Srbiji i BiH. Radilo se o tome da je firma Krešimira Milanovića (brata Predsjednika Vlade RH) bez problema dobila iznimno visok, višemilijunski i privilegiran kredit (3.250.000 eura) od Nove ljubljanske banke, a založni dužnici s dvojbenim pokrićem su njegovi majka i otac. Sva događanja glede toga kredita izravno su povezivana s katastrofalnom odlukom Vlade RH u vezi međudržavnog spora između RH i Slovenije o golemom dugu Ljubljanske banke. Naime, nakon dugogodišnjeg spora Vlada RH, kojoj je premijer Z. Milanović, riješila je taj spor na način da su hrvatski građani oštećeni približno za dvije milijarde kuna.

Posebno je zanimljivo da su svi veliki mediji u Hrvatskoj potpuno prešutili ovu golemu aferu međunarodnih razmjera koja je bila udarna tema medija u ‘regionu’. Tako je na margini hrvatske javnosti ostao i zahtjev Domovinskog stožera i Zavjeta za Hrvatsku kojim se traži ostavka Zorana Milanovića. Zahtjev su u siječnju 2013. potpisali general Marko Lukić i admiral Davor Domazet Lošo:

„Tražimo da premijer Milanović odmah podnese ostavku na premijersku funkciju, jer je iz informacija objavljenih o povlaštenom kreditu za članove njegove obitelji očigledno da je premijerova obitelj, zajedno s njim osobno, upletena u unutarnju agresiju na Republiku Hrvatsku, koja se provodi i preko slovenske Vlade. Radi se o korupciji i pogodovanju kod dobivanja zemljišta, te o pokušaju zaustavljanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju. Premijer mora dati ostavku jer sudjeluje u ugrožavanju nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske“.

Zabrinutost za nacionalne interese pravodobno je izrazio i Centar za politološka istraživanja čiji je ravnatelj Anđelko Milardović opravdano izjavio:
„Zoran Milanović odmah bi se trebao javiti i objasniti okolnosti slučaja, jer svojom šutnjom radi u korist slovenskih krugova koji su plasirali priču o povlaštenom kreditu za članove njegove obitelji. Šutnjom ne ugrožava samo sebe, već ozbiljno ugrožava i državu Hrvatsku, koja je pred ulaskom u EU, a čiji ulazak je, prema svim dostupnim informacijama, vezan uz pitanje Ljubljanske banke. Zato Milanović mora što prije dati pojašnjenje informacija oko kedita za članove svoje obitelji, jer ako se ne oglasi, javnost s punim pravom može tražiti njegovu ostavku. Povjerenstvo za sukob interesa također bi, bez obzira na moguće očitovanje, trebalo cijeli sučaj staviti na razmatranje, te istražiti mogući sukob interes premijera Milanovića“.

Međutim nitko od nadležnih institucija u Hrvatskoj nije istraživao ovaj iznimno štetni slučaj, niti su ga spominali veliki mediji u Hrvatskoj. Isto tako, bez ikakvog odgovora ostao je zahtjev generala Lukića i admirala Domazeta koji su najteže optužili Predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića. Na koncu kad je u ožujku 2013. potpisan katastrofalni sporazum sa Slovenijom, politička struktura i mediji na sva su zvona proslavii još jedan međunarodni ‘uspjeh’ Hrvatske, a posebne pohvale dobili su Zoran Milanović i ministrica Vesna Pusić.

O ovoj aferi nisu za sada ništa progovorili Perković i njegovi. No zanimljivo je podsjetiti kako je također u ožujku 2013. propao pokušaj tajnog dogovora s Njemačkom o slučaju Perković te je potom u najvećoj tajnosti Vlada RH započela izradu Lexa Perković.

Uredništvo

3 comments

  1. tralala

    Ovakve gluposti postoje samo u Hrvatskoj!!!!
    Netko uništava sve oko sebe u korist sebe i članova svoje obitelji a na štetu države i naroda u kojoj živi i u kojoj se uvukao na visoku ” nedodirljivu ” poziciju s koje se i pored svega tog neda maknuti.
    Još se otima i bori svim silama (ako treba i silom-kako je pisao neki medij) da produži ovu tiraniju na slijedeći mandat????
    Očito mu je jako dobro na toj poziciji i njemu i njegovima. Ne gleda se (ne)korist državi i narodu pa i šteta koju oni trpe(DO KADA)
    već se ovi EGOISTI fokusiraju samo na SEBE.
    EGO…EGO..I SAMO EGO…
    Svjesni svojih grešaka, nesposobnosti i neuspjeha a vođeni NARCISOIDNOM LJUBAVI SVOGA EGA po ugledu na njima omiljene ličnosti koje uporno i po svaku cijenu nastoje kopirati ili reinkarnizirati prikazujući pri tom jedan jako drzak,pokvaren i SIROV način diktature( e nećeš majke ti ga- je samo jedna od mnoštva izjava) koji je davno izumro i nestao sa svjetske političke scene..
    od hitlera,generala franka,honeggera,čaušeskua….pa do saddama i ekipe….ne zaboravljajući njima omiljenog tita??
    Do kada su Hrvati dužni podnositi samovolje
    ovakvih destruktora?
    Do kada će u Hrvatskoj ostajati netko na vlasti pa i tražiti da se ponovo izabere služeći se neistinama i ako treba silom?
    Odlučuje li narod joji se izborio za tu zemlju(a uz to i porezni obveznik )ili pojedinac koji je na vlasti(autokrat) a nije se borio????
    Takve ne treba “moliti” da idu…
    da imaju savjesti sami bi otišli..odustali..
    U nekim zemljama narod smjenjuje takve prije isteka mandata ako nisu ispunili obećanja,zadatke i očekivano!!!!
    Zašto HRVATI to ne mogu?????
    Zamisliti treba prost primjer…
    Zaposliti se u poduzeću koje vas visoko pozicionira (bez obzira na vašu ne – sposobnost), uredno vas nagrađuje dobrom plaćom a vi istom poduzeću činite samo štetu i ne radite što se od vas očekuje…
    A uz to se još svađate sa svim i svakim i prisiljavate na vaš ostanak…
    UTOPIJA……
    Koliko traje taj “zimski san”??

  2. Milka Matos

    Kad se sve to zna,zasto mu se dozvoli i sad pred izbore da blati sve sto je Hrvatsko?Dali su Hrvati toliko NE mocni od tih preostalih UDBASA i mladih komunjara?

  3. Pingback: IMA TOGA KOLIKO HOĆETE: Sumnjivi poslovi obitelji Zorana Milanovića!Građanska Akcija - official | HR | Građanska Akcija - official | HR

Odgovori

Skip to content