Otvoreno pismo Lile Rose papi Franji

Lila Rose je najutjecajnija pro-life aktivistkinja u svijetu, koja je prva uspješno razotkrivala nezakonite radnje Planned Parenthooda prerušavajući se u tinejdžerice i snimajući video materijale unutar njihovih klinika.

Razotkrila je između ostalog da Planned Parenthood štiti svodnike maloljetnih prostitutki ne prijavljujući ih vlastima te da savjetuje svoje klijente u vezi abortusa na temelju spola djeteta. Sa samo 15 godina osnovala je pro-life udrugu Live Action kada je i počela s javnim nastupima u kojima snažno zagovara pravo na život, djelujući s jednakom ljubavi i poštovanjem prema nerođenima kao i prema njihovim majkama i očevima. Neumorno upozorava kako su financijski interesi industrije abortusa koja na ubojstvima nerođenih zarađuje enormne profite razlog postojanja nemoralnih zakona koji navodno štite ženska prava. Kao rezultat djelovanja njezine udruge zatvoreno je niz klinika Planned Parenthooda u SAD-u.

Lila Rose rođena je i odgojena u obitelji evanđeoskih protestanata, ali se obratila na katoličanstvo upravo zbog nepokolebljivog nauka i inzistiranja Katoličke Crkve na svetosti života u maternici iz kojeg je crpila inspiraciju i snagu za svoje neumorno djelovanje. Stoga je gajila velike nade i očekivanja od posjeta Svetog Oca SAD-u.

Povijesni posjet pape Franje SAD-u kao da je imao čudesan timing – papa Franjo stigao je u Ameriku odmah nakon objave serije tajnih video snimaka o Planned Parenthoodu i održao govor u američkom Kongresu upravo kada se tamo održavala rasprava i glasovanje o dva iznimno važna prijedloga zakona o abortusu – zaštiti beba rođenih tijekom neuspjelog postupka abortusa i jednogodišnjem moratoriju na financiranje Planned Parenthooda novcem poreznih obveznika.

Zbog nastojanja republikanaca oko uskrate financiranja Planned Parenthoodu s jedne strane i s druge strane tvrdoglavih nastojanja demokrata i predsjednika Obame da na sve načine zaštite ovu organizaciju SAD-u prijeti još jedna obustava djelovanja državnih službi (tzv. government shutdown).

Lila Rose nadala se da će papa Franjo barem indirektno spomenuti Planned Parenthood i promjeniti srca američkih senatora iz Demokratske stranke. Integralna verzija govora pape Franje pred američkim Kongresom dostupna je na linku http://www.churchmilitant.com/news/article/full-text-of-pope-francis-speech-to-congress

Nažalost, demokrati su uložili sve svoje napore te uz pomoć nekih republikanaca onemogućili usvajanje oba prijedloga zakona.

22. rujan, 2015.

Vaša Svetosti,

Amerikanci svih konfesija uzbuđeni su radi Vašeg povijesnog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama. Svjedočili smo da je Vaše duhovno vodstvo pomoglo milijunima širom svijeta da se približe Bogu.

Live Action je neprofitna organizacija posvećena borbi za prava onih najranjivijih među nama —žena u kriznim situacijama i nerođene djece. Istinski cijenimo nepokolobeljiv nauk Katoličke Crkve o svetosti života, dostojanstvu svake osobe i pravima nerođene djece, kao i Vašu nedavnu odluku o udjeljivanju ovlasti svim svećenicima da otpuštaju grijeh abortusa čime je ženama koje traže oprost olakšan pristup sakramentu ispovjedi.

Kao što vjerojatno znate američki Kongres upravo raspravlja o tome treba li dozvoliti nastavak financiranja najveće korporacije za abortuse u Americi novcem poreznih obveznika u iznosu od pola milijarde dolara. Prema vlastitom priznanju Planned Parenthood godišnje u Americi ubija više od 327.000 djece, ostavljajući za sobom teško ranjene njihove majke i očeve. Radi se o istom lancu klinika za abortuse čiji su zaposlenici nedavno prikazani na grozomornim tajnim snimkama kako prikupljaju i pregovaraju o prodaji dijelova tijela abortirane djece radi ostvarivanja profita.

Iako su mnogi članovi Kongresa koji se zalažu za pravo na abortus pronašli izgovore kako bi opravdali ilegalne radnje Planned Parenthooda te govore da će glasovati za nastavak njihova financiranja novcem poreznih obveznika, mi gajimo nade da će upravo Vaša posjeta potaknuti promjenu u njihovim srcima.

Jednako tako, predsjednik Obama je dao svoje čvrsto obećanje da će staviti veto na bilo koji prijedlog zakona kojim se uskraćuje novac Planned Parenthoodu, te da će na isti način spriječiti donošenje bilo kojeg zakona kojim se kriminalizira čin ubojstva djeteta koje je rođeno živo unutar klinike za abortuse. Zastrašujuća je i sama pomisao koliko su naši politički vođe posvećeni omogućavanju genocida nerođene djece do te mjere da čak ne žele slati u zatvor aborcioniste koji su krivi za ubojstva djece koja su uspjela preživjeti strahote abortusa.

U svom nedavnom intervjuu rekli ste kako se nadate da će Amerikanci moliti za Vas. Vaša Svetosti, Amerikanci svih konfesija mole za Vas, a mi Vas molimo da nastavite moliti i zagovarati kulturu koja istinski poštuje ljudski život.

Hvala Vam još jednom što ste svoj život u potpunosti posvetili Bogu i Njegovoj Crkvi.

Bog Vas Blagoslovio,

Lila Rose

Osnivačica i predsjednica udruge

Izvor: LiveAction

Odgovori

Skip to content