PREDSTAVLJENA KNJIGA ‘Stogodišnji teror jugoslavenstva i komunizma u Hrvatskoj’

Sinoć je u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu, pred više od dvjesto ljudi, predstavljena knjiga prof. dr. sc. Josipa Jurčevića, “Stogodišnji teror jugoslavenstva i komunizma u Hrvatskoj”

U ime Hrvatske udruge Benedikt, okupljene je pozdravio dr. Vide Popović, dok je prof. Jurčević u iznimno zanimljivom predavanju predstavio knjigu. Izdvajamo najvažnije naglaske:

“Jugoslavenstvo i komunizam bez prekida preko sto godina vladaju u Hrvatskoj, počevši od javnog pa sve do znanstvenog i kulturnog života. Nažalost, nakon 1945 g., jugoslavenstvo se spojilo s komunizmom i to je razlog zašto je Hrvatska “zadnja utvrda” nakon sloma komunističkih režima u istočnoj Europi.

Osim Hrvatske koja je i dalje žrtva toga terora, svi su drugi izvršili neku vrstu lustracije komunizma.

Ova knjiga daje presjek tema u kojima se može vidjeti koliko je komunizam duboko implementiran u hrvatsko društvo te da što više sazrijevamo kao država, to se više vraćamo u vrijeme totalitarizama prije 90-tih. Počevši od kadrovskoga stanja na hrvatskoj televiziji pa do strukture programa, jezika, gospodarskog kriminala bez sankcija…

Na isti način i pod istim zabludama, model stradavanja hrvatskog naroda već sto godina se ne mijenja. Svaki naraštaj koji se rodi, ponavlja greške svojih neposrednih predaka, očeva, djedova.

U globalnim uvjetima, gdje pucaju tradicionalne granice koje su bile barijere i koje su štitile i na drugi način obilježavale prostor, naciju i identitet Hrvatska je na vjetrometini svih mogućih političkih interesa, geopolitičkih sila ili susjednih država. Sa svima imamo sporove i od svih gubimo teritorij.

Za razliku od Hrvatske, svi su drugi već izgradili akademske zajednice i kulturu identiteta, jedino u Hrvatskoj imate izdajnike, koji su bitno drugačiji od zabludjelih Jugoslavena iz 19 st.

U 19 st. hrvatski domoljubi u psihološkoj zabludi, vjerovali su u Jugoslavenstvo, mislili su da čine dobro, a činili su štetu. Danas Jugoslaveni nisu više u onom elementarnom smislu domoljubi, te iz njihovih privatnih i javnih razgovora vidimo negativan odnos prema hrvatskom društvu, kulturi i budućnosti.

Blaženi Alojzije Stepinac, ima posebnu važnost za hrvatski identitet. U ono vrijeme kad je bio suđen u Jugoslaviji, čelni ljudi američke židovske zajednice isticali su njegova zalaganja u borbi protiv zla, koje se tada nadvilo nad Europom.

Mi se moramo vratiti svojim korijenima s početka devetnaestog stoljeća te odstraniti terorističko korijenje Jugoslavenstva i Komunizma iz hrvatskog društva.

Moramo se vratiti svojim pravim korijenima i nemojte očekivati da se to može dogoditi na jednim parlamentarnim, lokalnim ili predsjedničkim izborima. To može biti samo početak jednog procesa gdje se mora naći kritična masa hrvatske inteligencije, da se osmisli višegeneracijski plan oslobođenja od terora koji guši Hrvatsku.

Naglašavam još jednom, mi smo zaista jedna herojska generacija, koja je ostvarila snove mnogih generacija, koje su još od 1102 g. sanjali hrvatsku samostalnost i nije još kasno za nas, ako se odmah trgnemo”, zaključio je prof. Jurčević.

Autor: Miljenko Marinić

Odgovori

Skip to content