SRAMOTA NAD SRAMOTAMA: Sramotni HTV mobitelom snimao susret Merkel i Karamarka

Državna televizija, koja manje poštovanja pokaže susretu najmoćnije državnice Europe i vrlo realnoga skoroga predsjednika svoje Vlade, nego nekakvome perfomeru, zaslužuje trenutno raspuštanje. Bolje je da golobovi nose poštu nego imati takav HRT.

U Berlinu je Angela Merkel, predsjednica CDU, primila Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a.

U svom podnevnom Dnevniku HTV je emitirao prilog o toj posjeti. Prilog je mobitelom snimio novinar Jozo Ćurić. Ne znam je li nekome palo na pamet što je mislila Merkel dok je gledala tipa kako ih kao na tržnici snima mobitelom?

Slika kao s nadzornih kamera u nekom podzemnom bunkeru, nejasna i tamna, bez jasnih obrisa glavnih likova, tek toliko da se može prepoznati tko je Merkel, a tko Karamarko, te primjetiti visoku figuru Mire Kovača i potpuno nejasnu figuru nepoznate žene u sastavu delegacije.

Ne znam je li HRT slijedom višegodišnje sotonizacije Karamarka kao mutnoga tipa i opasne alternative Zoranu Milanoviću, odlučio javnosti tom slikom pokazati da Merkel i Karamarko nešto mute negdje u podzemlju Berlina, ili je htio sakriti likove do te mjere da se umjesto korpulentnog Karamarka može podvaliti Merkeličin „Kamerad“ – Zoran.

U svakom slučaju, izazvali su bar iskreno čuđenje Angele Merkel, koja očekivano ima svijest o tome koliko hrvatskome oporbenom lideru u ovome trenutku pogoduje takav susret. Snimanje mobitelom je izraz nepoštovanja Kancelarke, ali i gledatelja koji plaćaju milijardu kuna pretplate.

Kada lider oporbene koalicije, koja može vrlo realno preuzeti upravljanje Republikom Hrvatskom za dvadesetak dana, u predizbornoj kampanji ide u goste najmoćnijoj državnici Europe, trebao bi i morao biti prvoklasna vijest.To podrazumijeva ekipu na licu mjesta, vrhunskog kamermana i novinara, jer je to abeceda profesionalizma suvremene televizije.

Da se radi o očitoj opstrukciji lidera oporbe, poštenja i minimuma profesionalizma, više je nego jasno. To najbolje pokazuju slike s „dopuštenih“ događaja, pogovo još uvijek aktualnih ministara, koje kamere HTV-a prate kad privatno kupuju kobasice na Kozari boku od Rame švercera, predstavljajući to kao Marasov i Jakovinin OPG.

Kad već koriste loše kamere i mutne slike, ne znam kako se nisu odavno sjetili, ako ne oni, onda bar kreatori kampanje „Hrvatska raste“, da je jako poželjno najveći broj tih tipova u Vladi što mutnije pokazati. Bili bi prihvatljiviji i oku i razumu.

Poučak iz ovoga je da Karamarko ne treba nikave mudrace za izradu programa, ako prezume vlast.

Program njegove eventualne Vlade se svakodnevno ukazuje sam od sebe. Koliko god čovjek bio slijep i gluh, nakon višegodišnje sramne uloge HRT-a u društvenom životu Hrvatske, vidi da je upravo radikalna promjena te kuće elementarna pretpostavka za stvaranje razvojne društvene klime u zemlji. A to bez stečaja, bez kojega opet nije moguće potjerati tisuće dinosaura zaštićenih višestrukim ugovornim osiguračima, nije moguće uraditi. Bez toga će odumrijeti i ono malo kompetencija, kojih još ima po uglovima HRT-a.

Autor: Marko Ljubić/dnevno.hr

3 comments

    1. stefanija geischek

      Sramota je to, samo crveni nemaju ni sramote ni osjecaja, sada zele na bilo koji nacin i bilo kakvim bezobrazlozima opet prevariti narod, isto kao i sa uspjesnim izvozom (banana i aute) izvoze iz Rijeke do Amsterdama. Zar se jos upce Milanovic i Grcic mogu poslije tolikih lazi pokazati kod Hrvatskih naroda.
      Uskoro ce biti pometeni, pa i ono sa HRT-a.

Odgovori

Skip to content