ZVONIMIR HODAK: Orjunaške strukture su još uvijek jake i žele oslabiti Hrvatsku !

To su oni isti koji su doveli do toga da imamo prazne tribine, koji pozivaju igrače da bojkotiraju vlastitu reprezentaciju, rekao je Hodak

Povodom intervjua predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Jutarnjem listu, za komentar glavnih naglasaka zamolili smo uglednog zagrebačkog odvjetnika i publicista Zvonimira Hodaka

“Predsjednica je poslala poruku Vesni Pusić te je dala do znanja da ona više brine za svoj izbor na mjesto glavnog tajnika UN-a nego za vanjsku politiku RH. To se primijetilo ovih dana. Njen je posao preuzeo premijer Milanović. Predsjednica je samo poentirala na ono što su mnogi komentatori već primijetili”, rekao je Hodak.

Upitali smo ga koliko bi imalo smisla da tehnička vlada vodi neke krucijalne politike u ovom trenutku?

“Gledajte, to jest tehnička vlada, ona je tehnička zbog zakonodavne regulative, ali one normalne, svakodnevne stvari, oni moraju reagirati. Pogotovo je tome tako u kontekstu migranata. Mnogi su strani diplomati iskazali čuđenje odnosom ministrice i predsjednice. Teško netko može postati glavna tajnica, ako je Predsjednica protiv toga”, objašnjava Hodak.

Dodao je kako je “njezin odnos prema Višegradskoj skupini mnogo drugačiji nego Vladin. Višegradska skupina, osim Poljske, koja je najmnogoljudnija, ima mnogo problema u odnosu s eurobirokratima i velikim zemljama. Povezivanje bi moglo osnažiti naše pozicije. To bi bila snaga u geostrateškom smislu”.

Upitali smo ga i o Predsjedničinoj prozivci ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića oko slučaja svastika.

“Iza svastike na Poljudu je ostao rašomon iako je Ostojić rekao da će za nekoliko dana naći počinitelje. To su oni isti koji su doveli do toga da imamo prazne tribine, koji pozivaju igrače da bojkotiraju vlastitu reprezentaciju. To su isti oni ljudi koji su poludjeli, na društvenim mrežama, kada su igrači uz domoljubne pjesme slavili plasman na Europsko prvenstvo. Oni se tako žele obračunati sa Zdravkom Mamićem. Neka rade bilo što, neka nađu neke pravne metode za taj obračun, ali neka reprezentaciju ostave na miru. Oni više gledaju interes svoga kluba nego reprezentacije, a pod utjecajem su orjunaških struktura, koje su još jake u Splitu, a koje time žele oslabiti Hrvatsku proizvođenjem sukoba sjever-jug. Te su strukture klijenti pojedinih stranaka. Možda se tu krije sporost policijske reakcije”, zaključio je Hodak razgovor za direktno.hr.

Izvor: glasbrotnja.net

Odgovori

Skip to content