HDZ 59, SDP 56, Most 19, IDS 3, HDSSB 2, Bandić 2, Čačić i Živi zid 1;

KARAMARKO ‘Pobjeda! Mi ćemo graditi bolju Hrvatsku!’ MILANOVIĆ Pozvao Most na suradnju, već pregovarao s Prgometom?

nedjelju su održani 8. izbori za zastupnike u Hrvatski sabor, koji bi po svemu sudeći mogli biti najneizvjesniji izbori do sada. Jer, nakon što je prebrojano više od polovicec glasova, jasno je da ni HDZ ni SDP neće moći formirati vlast bez Mosta, koji je zapravo jedini pravi pobjednik ovih izbora.

07:14 Prebrojani gotovo svi glasovi
Nakon 99,52 posto prebrojanih glasova, Domoljubna koalicija osvaja 59, koalicija Hrvatska raste 56, a Most 19 mandata. IDS je jedan mandat izgubio pa ih sada osvaja 3, dok HDSSB i Milan Bandić i dalje imaju po 2, a Uspješna Hrvatska i Živi zid po jedan zastupnički mandat.

03:50 Obrađeno gotovo 95 posto glasova, situacija nepromijenjena
Nakon 94,17% obrađenih biračkih mjesta stanje je nepromijenjeno. Domoljubna koalicija imaju 59 mandata, Hrvatska raste 55, Most 19, IDS 4, HDSSB i Milan Bandić po 2, a Uspješna Hrvatska i Živi zid po jedan.

03:20 Domoljubna koalicija izgubila jedan mandat, dobio ga Bandić
Nakon 91,61% prebrojanih glasova, HDZ i partneri imaju 59 mandata, SDP-ova koalicija 55, Most 19, IDS 4, Glavaš i Bandić po 2, a Čačić i Sinčić po jedan.

02:34 Milanović prije dolaska u stožer bio s Prgometom?
Prije nego je došao u Tvornicu, Zoran Milanović je obišao neke druge adrese u gradu – rekao nam je jedna od njegovih bliskih suradnika sugerirajući kako se predsjednik SDP-a tek iza ponoći pojavio u svojem stožeru jer je prije toga vodio ozbiljne razgovore o postizbornom koaliranju.

Navodno se Milanović družio sa glavnim ljudima iz Mosta, odnosno s nositeljem njihove liste u Zagrebu, Dragom Prgometom koji ima veliki utjecaj na ostale članove.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content