NIŠTA NOVA: Zbog homoseksualca zločinca mediji cenzuriraju Papu!

Mediji u velikoj mjeri zataškali mučeništvo svetaca iz Ugande kojima se poklonio papa Franjo: Evo zašto su sveti!

Papa Franjo nije ih zaboravio, međutim mediji su učinili sve da zataškaju istinu!

Ovih dana izvještavalo se o rizičnom putovanju pape Franje u Keniju, Ugandu i Srednjoafričku Republiku. Izvještavalo se tako i o komarcima i o teroristima, o njegovim porukama mira i blagoslova, no velika većina masovnih medija izbjegla je svoj fokus staviti na istinu o mučenicima iz Ugande, jer njihovo se mučeništvo ne slaže s Agendom koja se danas pokušava na silu proturiti, kako papi Franji tako i čitavom svijetu.

Naime, mučenici iz Ugande postali su sveti jer nisu htjeli pristati na grijeh sodomije. Ubijeni su koncem 19. stoljeća, jer su odbili sve homoseksualne želje kralja Mwange II., a zbog odanosti Kristu. Rezultat odbijanja ovoga grijeha bilo je ubojstvo 45 osoba: 23 anglikanca i 22 katolika. Iako je papa Franjo u svom govoru jasno naglasio da je riječ o ‘nacionalnim herojima’ jer su odbili grijeh homoseksualnosti, izvještavanje o tome valjda nije bilo ‘politički korektno’, pa su mediji kao po dogovoru izostavili izostavili tu vijest. Nisu, dakle, izvijestili da je upravo ovaj Papa (medijski promoviran kao pobornik homoseksualaca) nacionalnim herojima nazvao upravo one koji su odbili homoseksualnost i zbog toga spremno pošli u smrt.

Živi spaljeni zbog odbijanja homoseksualnosti

Mučenici iz Ugande bili su misionari, a kralj Mutes iz Bugunde pozvao ih je koncem 19. stoljeća u Ugandu kako bi širili Radosnu vijest o Kristu – Bogu. Međutim kraljev nasljednik nije bio naklonjen kršćanima i njihovim ustrajnim pozivima na obraćenje i odbijanje svih poroka, uključujući i homoseksualnost. Stoga ih je najprije pokušao privoljeti da stupe u grijeh, a kad su to odbili, mučio ih je te na kraju žive spalio. Zbog ove odvažnosti i dosljednosti Božjoj Riječ, Papa Benedikt XV. beatificirao ih je 6. lipnja 1920., a svetima ih je proglasio Pavao VI. 8. listopada 1964. godine u Rimu.

Zanimljivo je da je grijeh zbog kojeg su ubijeni ugandski mučenici danas legaliziran u velikom dijelu zapadnog svijeta. I ne samo to: upravo u ovom trenutku kao i za vrijeme čitavog pontifikata Pape Franje stvara se pritisak da se homoseksualnost legalizira čak i unutar Katoličke crkve, zbog čega ovaj Papa trpi strašne medijske napade i podvale. Stoga je ovo njegovo putovanje kao i poruka o ‘nacionalnim herojima’ i više nego znakovito za ovo vrijeme. Jer, Papa se poklonio ovim svetcima, ljudima koji su prognani zbog dosljednosti Kristu i koji su imali snage reći NE sodomiji i homoseksualnosti, a nije se poklonio pobornicima ovog grijeha, kao što bi to mnogi voljeli. Ne možemo se oteti dojmu da je upravo zbog toga i prešućena prava poruka papina putovanja Ugandom. Međutim, istina se ne može sakriti, a papa Franjo je još jednom pokazao da ljubi Krista u punini i da prepoznaje znakove vremena.

Autor: Zrinka kasapić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content