Otvoreno pismo Boži Petrovu

Jučerašnji središnji dnevnik Radmanove nenarodne TV “šupe” počeo je izravnim uključivanjem iz predsjedničkog ureda, izjavom Predsjednice koja počinje:”Hrvatice i Hrvati. građani…….”

Mogli bi reći, gle Radmanovizija se mijenja, kad ne bi bili svjedoci diktatorske cenzure u svim kasnijim večernjim inačicama obraćanja Predsjednice u kojima je nekom čudom nestalo Hrvatica i Hrvata. Tim škarama Radmanovizija je uštedjela 100 kuna po sekundi programa što ukupno iznosi 300 kuna, a tih 300 kuna vjerojatno su odmah zapili u kafićima TV “šupe” veličajući svoj umjetnički pogrom Predsjednice republike.

Iz “srdačnog” susreta Milanovića, Pusičke i ostalih sa Predsjednicom također smo mogli vidjeti da se Radmanovizija “mijenja”. Prikazali su u svim izvjšećima Milanovićev bezobrazluk, drskost, nepristojnost usporedivu s Nikolićevim “trećim Judinim poljupcem”, a taj postupak su čak začuđujuće, kritički komentirali.

Prvo pitanje je, jeli Radmanovizija Milanovićeva ili Josipovićeva? Drugo je pitanje kakvu poruku šalju slikama Milanovićevog i Nikolićevog bezobrazluka koji izgleda kao dogovoren u “gluhim” sobama Banskih dvora i Kalamegdana.? Kome šalju poruku, kako se zapravo treba ponašati prema Predsjednici?

Odgovor na prvo pitanje je jednostavan, a on izlazi iz programskih aktivnosti političke apologetike “šupe”! “Šupa” je podjednako i Milanovićeva i Josipovićeva!
Poruka koju šalju lako je čitljiva? Hrvatskoj ne treba novi Tuđman, Predsjednica je dobila što zaslužuje, Hrvatskoj ne treba Predsjednica, a ako već i postoji kao “nužno zlo”, svezat ćemo joj ruke, smanjiti ovlasti, zatvoriti medijske kanale, a one dostupne lako ćemo cenzurirati, lako ćemo od nje napraviti “fikus” ili “barbiku”. Sve to doživljavamo svaki dan!

Boli ih spoznaja da je Predsjednica omiljena u hrvatskom puku! Boli spoznaja da je upravo ona trenutno jedino stabilno sidrište hrvatske politike, a slobodno mogu reći i hrvatske opstojnosti. Bole ih papa Franjo, Merkel i Biden, ta tri susreta koja su do temelja razdrmala njihovu projugoslavensku regionalističku politiku.

Boli ih spoznaja o korijenima Predsjednice, o stranci iz koje dolazi, njeno iskreno domoljublje, izbacivanje Tita s Pantovćaka, njene poruke u Jasenovcu preko B.Lustiga, poruke u Bleiburgu preko B.Esih, osuda kominističkih zločina u skladu s EU rezolucijama, privrženost braniteljima i svim temeljima Domovinskog rata.

To jedino sidro na Pantovćaku umjesto da još čvršće usidre i u Banskim dvorima, jer hrvatski brod treba dva čvrsta sidra, umjesto stabilnosti usred olujnog mora svih bjelosvjetkih i domaćih politika, oni s mržnjom čupaju sidro s Pantovćaka prepuštajući Hrvatski brod opasnim hridima koje prijete.

Poštovani gospodine Petrov i gospodo iz Mosta! U svojim reformskim planovima niste ni dotakli rak ranu hrvatske demokracije, a to je sloboda medija. Niste dotakli glavne kreatore svih izbornih utakmica, a niste to učinili zato što su Vam ovaj put išli na ruku, misleći da ćete im baš vi pomoći u čupanju tog jedinog hrvatskog sidra, a istovremeno pomoći da se i drugo čvrsto sidro ne bi spustilo i u Banskim dvorima.

Dobro je da ste psihijatar, jer psihijatar je i potreban Hrvatskoj danas u svim segmentima naše opstojnost. Dobro je da imate ustavno-pravne stručnjake koji dobro razumiju kako tehnički, u skladu sa Ustavom i zakonima, provesti reforme, dobro je da imate unutar Vaše grupe i one koji su za Mi i one koji su za ONI. Nije dobro što dijagnozu možete donijeti, ne donosite, a možete je donijeti na samo jednom primjeru, primjeru “Lex Perković”!

Ta dijagnoza nepogriješivo vodi prema svim metastazama namjernog razaranja hrvatskog društva. Metastaze su umnožene, štete nepopravljive, a vidljive su svakodnevno prostim okom i ne treba nam MR da bi to saznali. Ako ste već i dijagnosticirali bolest hrvatskog društva, a niste to obznanili, nije dobro što preporučate najgoru moguću terapiju, a ona se zove “velika koalicija”. Karcinom i metastaze govore više od tisuću riječi,govore tko je zapravo protiv velike koalicije jučer danas i sutra! Dijagnoza govori i zašto su protiv “velike koalicije!?

Terapija, koja je jedino moguća je, promjena stanja duha hrvatske nacije, promjena “tla” na koje treba pasti sjeme koje će rađati, a za takvu promjenu, terapija je istina i samo istina. Bez te temeljne promjene i obrata hrvatskog duha na temeljima povijesnih istina ni jedna Vam reforma ne će uspjeti, i doći ćete u situaciju predsjednika Tuđmana koji je bezočno prevaren od hinjenih demokrata koju su samo kratkoročno promijenili odijela. Ti isti u istim odijelima sada pregovaraju s Vama nudeći Vam sve, a već sutra će s novim “Lex specijalicima” prebrisati sve kao što su prebrisali plan “21”, kao što su prebrisali “Tuđmanovu pomirbu”. Njihovi alati i moć, Vama su očigledno nepoznati, a moć njihovih medija tek ćete osjetiti na vlastitoj koži, ako dođe do novih izbora. Njihova mržnja jača je od razuma, hranjena je lopovlukom, petom kolonom i ne znam kakvim sve “belosvetskim” interesima.

Za istinu je potrebna revolucionarna hrabrost, istina je potrebna da se napravi precizna distinkcija između lijevog i desnog, a to se kirurški precizno može odvojiti kako na svjetonazorskim tako i na preciznim ekonomskim pokazateljima ove dvije strane u proteklih 15 godina. Istina će pokazati da floskule o izjednačavanju te dvije strane “ne piju vodu”, istina će pokazati da bez osvjetljavanja duhovnih vrjednota ne možemo napraviti ni korak naprijed.Istina će vrlo brzo pokazati da jedna strana ima projekcije proračuna na multicipliciranim lažnim pokazateljima, a druga na zdravim reformskim temeljima. Istina će pokazati istinu o poreznoj upravi, o porezima oproštenim medijima i svima koji im idu “niz dlaku”, o nepravednom pravosudnom sustavu čemu upravo svjedočimo. Istina će izaći na
vidjelo već prvog dana saziva Hrvatsko državnog sabora.

Hoćete li čekati nove izbore, neizglasavanje proračuna, svađu oko predsjednika Sabora, spašavajući svoj obraz pred glasačima koje već lagano gubite ili će te poduprijeti i drugo stabilno sidro hrvatske politike?

Bez potpune ravnoteže ta dva sidra nema nam budućnost u našoj Domovini. Hoćete li dopustiti da Hrvatska bez kormila baulja sljedećih 6 mjeseci? Odlučite hoćete li podržati besprizorni bezobrazluk Nikolića i Milanovića iz slika na početku teksta ili ćete iz tih slika saznati istinu? Ovu političku idealističku farsu možete presjeći već danas na dobrobit drage nam Domovine, a svojim glasačima pokazati da ste nova hrabra snaga u Hrvatskoj.

Kazimir Mikašek-Kazo/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content