RASPUDIĆ: Karamarka ugrozio promašeni zicer

Što o oporbi govori činjenica da nije uspjela poraziti ‘najnesposobniju vlast’

Sportskim rječnikom kazano – Karamarko je promašio penal, a utakmica još traje. Imati za protivnika očerupanu Kukuriku koaliciju, nakon katastrofalno loših rezultata Vlade, izborni zakon koji ti ide u prilog, široku koaliciju od HSLS-a do krajnje desnice, a na kraju se dovesti u situaciju da ti protivnik opet može formirati vlast, u najmanju ruku je usporedivo s promašenim zicerom.

Nakon što je godinama ponavljao da je ovo najnesposobnija vlast u povijesti Hrvatske, a na izborima je nije uspio čisto poraziti, što govori o sebi kao oporbi? Izgubiti kadrove poput Drage Prgometa, koji je na ovim izborima dobio u postocima više preferencijalnih glasova od HDZ-ovca Reinera, marginalizirati ljude koji su ih spojili s IFO institutom i otvarali stranku prema centru, a napuniti liste s osam ministara iz Sanaderove i Kosoričine vlasti te pristati na igru ideološkog polariziranja, umjesto fokusiranja na loše rezultate Vlade, uz izbjegavanje sučeljavanja s Milanovićem, uzroci su koji su na koncu doveli do promašenog zicera.

Igra još traje. Ako uspije formirati vlast, Karamarku će politička sudbina ovisiti o njezinoj stabilnosti i rezultatima,a ako ostane u oporbi, morao bi održati davno obećanje i raspisati unutarstranačke izbore po principu jedan čovjek – jedan glas. Time bi započeo istinsku demokratizaciju HDZ-a, što bi konačno moglo dovesti i do pojave nekih novih, kvalitetnijih kandidata, nasuprot dosadašnjoj negativnoj kadrovskoj selekciji.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content