Rezultati izlazne ankete: HDZ-ova i SDP-ova koalicija po 56 mandata, MOST 18 mandata

Rezultati izlazne ankete Nove TV pokazuju da HDZ-ova i SDP-ova koalicija dobivaju 56 mandata, a MOST 18 mandata. IDS-ova koalicija i Živi zid dobivaju po 3 mandata, a koalicija koju predvodi stranka Milana Bandića i HDSSB po 2 mandata.

Stožer koalicije Hrvatska raste slavi odmah poslije rezultata izlaznih anketa jer izjednačeni su sa po 56 mandata i time su vrlo blizu zadržavanja vlasti.

– Očekivali smo napetu utrku i uvjereni smo od prvog trenutka u pobjedu. Ali pričekajmo konačne rezultate, tad se može pričati o koalicijama – kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

U stožeru Domoljubne koalicije raspoloženje je također dobro, sigurni su da konačni rezultati donose pobjedu i potpuno druge rezultate, koji će im ići u korist.

– Kažem da su izlazne ankete jedna stvar, a konačni rezultati druga stvar. Očekujemo bolji rezultat, apsolutno! Naši birači nisu skloni anketama, ali i prošlost je pokazala da se može pogriješiti za devet mjesta i ako ih pribrojite ovdje, jasno je tko je pobjednik – rekao je potpredsjednik Sabora i član HDZ-a Željko Reiner, a osvrnuo se na MOST:

– To je novi fenomen, to je jedna lista raznorodnih osobnosti i pristupa ideologiji. Što se koalicije s njima tiče, mislimo da ćemo moći i bez nje, a kad osvojimo većinu, svi će biti dobrodošli da nam se pridruže.

I dok se najveće koalicija brinu oko konačnih rezultata, koalicija MOST nezavisnih lista je već nadmašio sva očekivanja i konačni rezultati ih ne brinu, cilj su u svakom slučaju ispunili.

– Veliko hvala biračima, prepoznali su naš program i naš trud. Zadovoljni smo rezultatima, cilj smo ispunili i ono što možemo reći je da se držimo onoga što smo i rekli, a to je da ne idemo u koaliciju ni sa kim, posebno ne s HDZ-om ili SDP-om – poručili su iz koalicije MOST.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content