Terorist iz Pariza bio izbjeglica u Opatovcu! Gdje je Ostojić?

Ministar Ostojić, poznat po svojoj iskrenosti, trenutačno, tvrdi voditelj i urednik Bujice Velimir Bujanec, – piskara po Facebooku. A cijela Europa i šire za to vrijeme u ozbiljnoj potrazi za teroristima i njihovim jatacima.

Potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić večeras je lakonski izjavio da je po vremenu ulaska u Grčku terorist koji je ubijao po Parizu vjerojatno balkanskom rutom prešao u Mađarsku pa u Austriju, a ne kroz Hrvatsku. No, Jutarnji je dobio potvrdu: registriran je u Opatovcu! Dakle, vjerojatno je prošao kroz Hrvatsku. Ministar Ostojić, poznat po svojoj iskrenosti, trenutačno, tvrdi voditelj i urednik Bujice Velimir Bujanec, – piskara po Facebooku. A cijela Europa i šire za to vrijeme u ozbiljnoj potrazi za teroristima i njihovim jatacima.

Ista putovnica koja je nađena u Parizu kod jednog od napadača registrirana je i u Opatovcu, potvrđeno je Jutarnjem.

Ako putovnica nije krivotvorena, ta osoba prošla je sve procedure kao i svaki drugi migrant. Nikad prije nije bio registriran, nije imao nikakav prethodni dosje.

Hrvatske službe još nemaju potvrdu da se doista radi o napadaču koji je bio na mjestu terorističkog napada u Francuskoj niti da je ta osoba uistinu terorist.

Neslužbeni izvori tvrde da je Hrvatska u njegovom slučaju napravila sve što treba: uzeti su otisci, slikan je i registriran. Da je imao bilo kakav dosje bio bi vraćen odmah, ovako je propušten dalje za Mađarsku, tvrde u Jutarnjem, za razliku od potpredsjednika Vlade Ranka Ostojića koji misli da je terorist mogao i izravno kroz Mađarsku.

get_img
Evo kako je Ostojić opet pokušao zaobići istinu: gdje je prošao terorist?
Tehnički ministar i potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić večeras je ponovno, izgleda, zaobišao istinu.

Na pitanje je li kroz Hrvatsku prošao vlasnik sirijske putovnice koja je pronađena na mjestu napada u Parizu, a za koga je grčki ministar rekao Nikas Toskas da je 3. listopada evidentiran na otoku Lerosu, hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kaže: U ovom trenutku i odmah nakon napada nas sigurnosni sustav dijeli svaku korisnu informaciju s kolegama iz Francuske, ali i Interpolom i Europolom kao i sigurnosnim agencijama.

Ministar Ostojić napominje “da je ta osoba evidentirana u bazama Interpola, onda bi ga Grčka zadržala a ne propustila”. Po datumu ulaska, put od Grčke je mogao voditi i preko Mađarske i Austrije.

Ispada da je mrtav hladan Ostojić je opet lagao, evo i dokaza:

Ovo je bilo 15. rujna

Mađarska je u srijedu izvijestila Srbiju da je naredila zatvaranje graničnog prijelaza Riszke-Horgos između dvije zemlje na 30 dana, nakon što su u tom području izbili sukobi između migranata i policije, potvrdilo je srbijansko ministarstvo vanjskih poslova. To je bilo 15. rujna od ponoći.

Mađarska je 15. rujna u ponoć zatvorila svoje granice nakon stupanja na snagu pooštrenog zakona o granici, koji predviđa zatvorsku kaznu za svakog tko je pokuša ilegalno prijeći.

Iako je tijekom noći ruta kretanja izbjeglica, umjesto ka Beogradu i Subotici, preusmjerena na mjesto Šid, prema Hrvatskoj, oko tisuću njih, koji su na Horgoš stigli ranije, ne odustaje od čekanja da ih Mađarska prihvati.

Mađarska je 15. rujna u ponoć zatvorila svoje granice nakon stupanja na snagu pooštrenog zakona o granici, koji predviđa zatvorsku kaznu za svakog tko je pokuša ilegalno prijeći.

Iako je tijekom noći ruta kretanja izbjeglica, umjesto prema Beogradu i Subotici, preusmjerena na mjesto Šid, prema Hrvatskoj, oko tisuću njih, koji su na Horgoš stigli ranije, ne odustaje od čekanja da ih Mađarska prihvati. Već sljedeći dan su krenuli prema Hrvatskoj. Od tada svi su išli na Hrvatsku.

To je bilo daleko prije nego je potencijalni terorist registriran 3. listopada u Grčkoj. Prvo ide rujan, a iza njega dolazi listopad….

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content