UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Francuski specijalci pod kišom metaka!

NOVA UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: KAKO JE POČEO ULIČNI RAT U SRCU PARIZA Policajci izašli na intervenciju, a dočekala ih kiša metaka

Iz Pariza stižu nove dramatične snimke uličnog obračuna francuskih policajaca s teroristima koje je zabilježio ugledni fotograf Patrick Zachmann. On se zatekao na pariškom Trgu republike u samom središtu grada kada je vidio policijska i vatrogasna vozila.

‘Nešto mi je bilo čudno, odmah sam pomislio da se možda dogodio teroristički napad’, ispričao je za Time i dodao da je instinktivno slijedio policijski automobil i tako prošao Voltaireovim bulevarom sve do dvorane Bataclan, u kojoj je upravo započelo najveće krvoproliće.

Sakrio se iza jednog neobilježenog policijskog vozila, odakle mu je pogled pucao na ugao prolaza kroz koji se dolazi do koncertne dvorane, izvadio je iPhone i počeo snimati. Zabilježio je prve pucnjeve s kojima su se 10-ak minuta nakon 22 sata suočili potpuno zatečeni policajci, koji su na intervenciju izašli očito ni ne sluteći što ih čeka.

‘Čuo sam pucnjeve iz kalašnjikova. Na snimci se vide iskre od metaka koji su pogodili tlo. Osjetio se strah i nervoza među policajcima oko mene. Nastala je panika. Vidjelo se da situacija nije pod kontrolom, da pojma nisu imali što se događa, odakle dolaze meci’, priča Zachmann.

https://youtu.be/YwvBL2a3osU

U jednom mu je trenutku prišao policajac s preporukom da se pomakne blago ulijevo kako bi ga kotači zaštitili od mogućeg zalutalog metka. ‘Izgledao je napeto, ali jako koncentrirano. Mogao sam osjetiti njegov strah. Vjerojatno nije navikao na ovakve situacije. Policajci jesu trenirani, ali moguće je da mu je ovo prvi put da je bio na poprištu ovakvog događaja. Ali među nama dvojicom razvila se svojevrsna bliskost. Mogao mi je narediti da odem, ali mi je dopustio da ostanem’, pripovijeda Zachmann.

Zaključuje da je ovaj masakr teško uspoređivati s pokoljem u redakciji satiričkog lista Charlie Hebdo. ‘Tada je to bio istinski šok za Francuze. Ali danas vlada drugačija atmosfera. Sada znamo da smo u ratu. Daleko, u Siriji, ali i doma. Rat je na djelu čak i u Francuskoj’, zaključuje Zachmann.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content