GRMOJA: Milanović neće uspjeti srušiti Most

Most će najvjerojatnije podržati kandidata Domoljubne koalicije na čelu Sabora, kazao je Nikola Grmoja obraćajući se novinarima u nedjelju u Metkoviću uoči drugog pokušaja da se održi konstituirajauća sjednica parlamenta i izabere novi predsjednik Sabora.

– Inzistirat ćemo na zajedništvu i surađivati sa svim opcijama u Saboru na provođenju reformi i uvjeren sam da će se neke stvari izglasati zajedno s koalicijom Hrvatska raste. Međutim, s Domoljubnom koalicijom nastavljamo suradnju oko formiranja Vlade i ta će suradnja trajati dok god se budu provodile reforme – rekao je Grmoja.

Most u Saboru, poručio je Grmoja, očekuje javno glasanje.
– Mi smo protivnici tajnoga glasanja, u svakom slučaju zalažemo se za javno izjašnjavanje. Znam i za to da postoje pokušaji gospodina Milanovića u rušenju Mosta, ali to neće proći. Most će u sljedećem razdoblju biti jedan dobar korektiv, bit ćemo snažan jamac u provođenju reformi i brana da se ponovno ne dogode kriminalne i nečasne radnje koje su se događale za vrijeme vladavine HDZ-a i SDP-a.

Most ima i mehanizme kojima će se štititi da ga ne usisa HDZ. Konkretno, mehanizam je taj da se držimo zajedno. Ono što je sada nekakva strateška prednost jest da Domoljubnoj koaliciji treba puno više naših zastupnika negoli koaliciji Hrvatska raste. Tako da će to biti puno teže. Mi ćemo inzistirati na provođenju reformi i kada vidimo da se one ne provode, izlazimo iz ove priče jer nam je najbitnije sačuvati obraz i inzistirati na onome za što su nam građani dali povjerenje, zaključio je Grmoja.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content