Hodak otkriva detalje napada na vlasnika portala Dnevno.hr.: To je bio pokušaj pljačke

Hodak smatra kako nije bila riječ o tzv. sačekuši, a što navode pojedini mediji. “Sačekuša ne završava jednim metkom u nogu, nego s puno metaka u trbuhu ili glavi”, ustvrdio je Hodak

Jedna je osoba ranjena vatrenim oružjem u Zagrebu u Selskoj nešto prije 19 sati u ponedjeljak, izvijestila je zagrebačka policija.

Ranjena osoba je poduzetnik Michael Ljubas, vlasnik portala Dnevno.hr.

Oko 18,50 sati, na adresi Selska 131, nepoznata osoba vatrenim je oružjem ranila jednu osobu, izvijestila je policija. Ranjeni je odvezen u KBC Sestara milosrdnica.

Svjedoci tvrde da je napadač, koji je u bijegu, imao barem jednog pomagača. Prema svemu sudeći, bila je riječ o pomno pripremanoj zasjedi, ‘klasičnoj sačekuši’.

Nakon napada napadači su pobjegli motorom, a sve je navodno snimljeno na nadzornim kamerama Inine benzinske pumpe, blizu koje se napad dogodio.

Po onom što je sada poznato, Ljubas je propucan u trenutku kada je izašao iz vozila, što također upućuje da su ga napadači pratili, a neslužbeno se spominje da bi mogući motiv napada mogli biti dugovi, piše Večernji.

Očevidu je prisustvovao i ravnatelj policije Vlado Dominić.

U službenoj izjavi zagrebačka policija navodi da je oko 18,50 sati na Selskoj cesti kod kućnog broja 131 nepoznati počinitelj iz vatrenog oružja ranio 47-godišnjeg muškarca kojem je liječnička pomoć pružena u bolnici Sestara milosrdnica.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, izvijestila je policija koja ni u jednoj izjavi, kao niti prvoj SMS poruci medijima nije spomenula da je na benzinskoj postaji u Selskoj u pitanju bila pljačka ili pokušaj tog nedjela. Da nije riječ o ‘običnom’ zločinu svjedoči i podatak da su na očevidu uz mnoštvo kriminalističkih službenika bili i visokorangirani policijski dužnosnici.

No, odvjetnik Zvonimir Hodak za Hinu je izjavio da je razgovarao s Ljubasom koji tvrdi da je ranjen u pokušaju pljačke na benzinskoj postaji.

“Razgovarao sam s Ljubasom i on tvrdi da je bio pokušaj pljačke tijekom koje je došlo do pucnjave, a on je pogođen metkom u bedro”, rekao je Hodak.

Hodak smatra kako nije bila riječ o tzv. sačekuši, a što navode pojedini mediji. “Sačekuša ne završava jednim metkom u nogu, nego s puno metaka u trbuhu ili glavi”, ustvrdio je Hodak.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content