‘Kaptolska mafija protiv Ljubasa’

– NAKON ŠTO JE “PAPA SMIJENIO BOZANIĆA”!

Poštovani čitatelji! Vjerujem da se slažete sa mnom kako je naslov ovoga posta, zajedno s podnaslovom, ne samo šokantan nego i brutalan. Štoviše, vjerojatno će većina misliti da je to brutalno šokantna izmišljotina. Ali, pazite – stvar je jako ozbiljna – podnaslov je objavljen na naslovnici tjednika Dnevno (čiji je vlasnik nedavno upucan u nogu!), a “izvor” i “jamstvo istinitosti” te tvrdnje došlo je (znam da nećete povjerovati!) “svetom objavom” – od samoga “Isusa”! Siguran sam da i dalje ne vjerujete pa ću vam zato navesti “citat”– nije to određeno mjesto iz Biblije, nego “svjedočanstvo” “KRIŽARSKE MOLITVENE ZAJEDNICE – (po Daru Duha Svetoga, Daru Prorokovanja)”, koje sam dobio preko Fejsbuka od čovjeka koji se na Fejsu zove Samo Ivan. Dakle, KMZ pita: “Gospodine Bože, Ljubljeni i Milosrdni Isuse, molimo ako je Tvoja Sveta Volja da nam odgovoriš zašto je naš dragi Nadbiskup i Kardinal Josip Bozanić smijenjen!?”

Odgovor prenosim doslovce, bez ikakvih ispravaka. “GOSPODIN GOVORI; Draga djeco ..Moj nadbiskup J.Bozanić Moj je ljubljeni premili sin koji me ljubi i u svemu želi slijediti …nažalost Moji neprijatelji na čelu sa Lažnim prorokom urotili su se protiv Mojih vjernih sinova ,pa tako i Moga premilog Posvećenog slugu J.Bozanića kako bi nesmetano mogli širiti svoje otrove unutar Moga naroda…Ne boj se stado Moje Malo Otac vas čuva i štiti ,neću dozvoliti da vam zlo naudi i otrgne vas iz Mojih Svetih Ruku …Moj vjerni sluga je smijenjen ,ali njegovo srce i dalje će ostati postojano i vjerno u Ljubavi prema svome Stvoritelju i Otkupitelju…Djeco ljubljena budni budite…širom otvorite oči i uši kada nova smjena dođe jer ona neće biti od Mene …Sve vas Blagoslivljam i ljubim ,nosim u svom Presvetom Srcu…VAŠ ISUS”

Naravno, autor teksta u spomenutom tjedniku nije na Kaptolu provjerio informaciju, a vjerni SamoIvanovi pratitelji (svi odreda “fanovi” tzv. Knjige istine!) odmah su javno posvjedočili da spomenuti “Lažni prorok”, kojega “Isus” ne imenuje, jest “čovjek koji trenutno sjedi na Petrovoj Stolici”. To je, dakle, po njihovu nemilosrdnom uvjerenju papa Franjo, koji je upravo otvorio svetu Godinu milosrđa. Slično brutalno “milosrđe” pokazao je spomenuti medij mnogo puta već prije, jednako kao što su njegovo “domoljublje” i “nacionalna orijentacija” mnogo puta dovedeni u pitanje proturječnim stavovima i nakaradnim prilozima potpuno suprotne orijentacije.

Malo po malo to je ljude-čitatelje sve više zbunjivalo, a po internetu su u posljednje vrijeme kružile priče o sumnjivoj prošlosti i sadašnjosti vlasnika toga medija, izvjesnog Ljubasa (koji isti medij kao u Hrvatskoj ima u tzv. Republici Srpskoj!) pa je čitanost sigurno drastično opala. A poznato je pravilo u svijetu medija: kad naklada pada, mora se organizirati skandal! Baš kao i u svijetu šoubiznisa – kad pjevačici padne popularnost, menadžer joj organizira npr. snimanje pornića…! I problem je riješen.

Eto zato je naslov ovoga posta točno “u duhu i istini” narečenoga medija, kojem bi naziv trebao glasiti RH&RS-SuperturboekstraekskluzivnoSvakodnevno.hr na internetu i u tiskanom izdanju! To znači da se ne bismo trebali iznenaditi njihovoj “dubinskoj analizi istraživačkog novinarstva” koja bi “pokazala kako je pokušaj likvidacije gospodina Ljubasa osveta Kaptola za otkrivanje brižno skrivane vatikanske istine”… Pa vi takvo štivo i dalje čitajte…! To se odnosi i na čitatelje tiskovina i na površne ‘fejsbukvane’ kojima se ne smije napisati ništa duže od tzv. prosto-proširene rečenice. A Isus nam reče: “Istina će vas osloboditi!”

Nažalost, selektivan odnos prema cjelovitoj istini “odlika” je svih javnih društvenih medija. Takav propust (nadam se da je samo propust!) dogodio se nedavno i Novom listu. Napominjem najprije da ovo što slijedi nije po formuli “Cicero pro domo sua!” -odnosno, kako narod grubom slikovitošću kaže: “Ne laje pas radi sela, nego radi sebe!” – nego doista iskreno upozorenje na neprofesionalan odnos prema svojim čitateljima. Naime, na blagdan Sv. Nikole 6. prosinca, sudjelovao sam u veličanstvenoj proslavi zaštitnika župe i grada Kraljevice (vodio sam sv. mise u 10 i u 17 sati – svaka je bila rajski doživljaj na svoj način… no o tome na drugom mjestu…). Međutim, sutradan u spomenutom dnevnom listu – koji je na str. 14. objavio veliki prilog o proslavi Dana općine Kostrena, a na 15. dvije trećine stranice o “obilježavanju” dana grada Kraljevice (riječ je u oba slučaja o blagdanu Svetoga Nikole!) – ni jednom jedinom riječju, ni jednim jedinim slovom nije spomenuto SLAVLJE U CRKVI…! Veliki (nad)naslovi uz velike fotografije glase: Svečana sjednica općinskog vijeća – Marunić: Nećemo dopustiti ukidanje Općine Kostrena, i: Sjednica gradskog vijeća Kraljevice u dvorani PraktikUm – Lagani rast poreznih prihoda.
Sapienti sat (a blenti ni budilica)!

Što znači i čega je to posljedica? Je li možda riječ, kao što znadem da je slučaj u nekim sredinama, o “tinjajućem sukobu između svjetovne i crkvene vlasti” ili pak o tipičnoj medijskoj krađi istine? To doista ne znam, ali činjenica je kako kršćani takve (ne/namjerne?) propuste doživljavaju kao – krađu Istine!
A taj fenomen jako je raširen također u zabavnoj kulturi (također na tzv. kršćanskom Zapadu). To isto radi i radio (koji prisilno slušam svaki dan tamo gdje pijem kavicu) – npr. jednako tzv. Narodni i tzv. Otroveni. Prvi svojim debilno-tepajućim stilom za dječicu u vrtiću, a drugi mazno-erotskim pristupom i izborom tema… Priznajem, možda nisam “prosječan slušatelj”, ali meni je to jednako odvratno jedno i drugo.

Doslovce je tako i sa čestitanjem Božića četiri tjedna prije toga blagdana! Advent, sveto vrijeme Došašća, kao razdoblje duhovne pripreme za proslavu najvećeg misterija u povijesti ljudskog roda – Rođenje Bogočovjeka! – ukradeno nam je i u reklamama i u pjesmama. Božanstvo Profit kroz svoj marketing vrši doslovce teror nad dušama i umovima kršćana i postupno im mijenja mentalitet. Najjači pokazatelj toga trenda su zabavno-estradni pjesmuljci koji su nazvani “božićnim pjesmama”, ali koji ama baš nikakve veze nemaju s Božićnim otajstvom – osim što sadrže riječi “sretan Božić”. Iskreno, kad bi bilo moguće, tu bi odvratnu rabotu trebalo zabraniti – neka pjevaju i o snijegu, i o zvončićima, i o saonicama, i o jelenima, i o mjesečini, i o darovima pod borom, i o druženju, i o toplom domu, i o…, samo neka ne spominju Božić, jer to što čine već je postalo nakazno! Tako bi i nekim gradovima i općinama trebalo uskratiti pravo zloporabnog korištenja svetaca u političke svrhe – potpuno mimo i protiv onoga što je u tradiciji i biću naroda mnogih naših mjesta i krajeva! I to bi trebalo odmah učiniti, prije nego to oni sami naprave – odričući se po zakonima EU o toleranciji(!) svega što je kršćansko, kao što se već na mnogo načina dogodilo u Americi – gdje odavno javno čestitaju “sretne blagdane” i “sretan X-mass” itd…!

Isto je i s forsiranjem izmišljenoga čudovišnog lika tzv. Djeda Božićnjaka. Taj debeljuškasti starčić pedofilnih karakteristika u našu je javnost pod tim imenom došao tek u demokraciji. Znademo da je nastao “evolucijom” od Sv. Nikole biskupa, koji dariva dobru djecu, kojega je nekršćanski američki marketing “oslobodio” svetosti tako da mu je s glave skinuo mitru, obukao ga u crvenu bundu s isto takvom kapuljačom na glavi…, a u nekadašnjem ateističkom Sovjetskom Savezu prozvali su ga Djedom Mrazom…! Ho-ho-ho… – bitno je da djeca dobiju još jednom darove, kažu duboko površni naivci…

Svi koji imaju imalo “soli u glavi” sablažnjavaju se, ali i bolno priznaju da smo “izgubili bitku” – okrutni Grinch-Profit “ukrao” nam je i cijelu nam godinu “krade” pred nosom sve što nam je najsvetije, a mi samo širimo ruke u nemoći. A zapravo bi ih trebalo sklopiti pred Svemoćim! Baš kao što je i naš sveti blaženik Stepinac rekao: “Kad vam oduzmu sve, ostaju vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu i tada ćete biti najjači!” A tome nas uči i slabašno malo Dijete “u štalici na slamici”! Naravno, u tu Moć treba najprije povjerovati! Kao što su čvrsto vjerovali Marija i Josip, čuvajući i odgajajući Život koji je s Neba sišao kako bi se čovjek mogao po svemu uzdići do samoga Boga.

Nažalost, mnogi pripadnici kršćanske kulture i civilizacije prestali su vjerovati u taj Život, koji slavimo u Božiću, i odustali su od uređivanja svojega života po njegovu Evanđelju. Zato smo svjedoci, kako je davno definirano, “smrti Europe” ili “smrti Zapada”. O tome, prema mejlu koji sam danas dobio, najrječitije govore brojke. Riječ je o “službenoj objavi kraja Europe kakvu mi znamo”. Evo, po redu – čitajte polako i razmišljajte duboko, jer riječ je i o objavi kraja Hrvatske kakvu poznajemo (naravno, matematički, statistički, demografski… – ako se ne dogodi izvanredan Božji zahvat ili stvarno i temeljito obraćenje!).

Da bi se kultura održala dulje od 25 godina mora postojati određena stopa fertiliteta od 2,11 djece po obitelji. Sve ispod toga vodi nestajanju naroda. Gledano kroz povijest nijedna kultura se nije spasila nakon što joj je stopa nataliteta pala na 1,9.
Stopu od 1,3 je nemoguće preokrenuti jer bi trebalo 80 do 100 godina da se sama ispravi, a nema ekonomskog modela koji bi održavao društvo kroz to vrijeme. Drugim riječima, od 2 para roditelja, ako svaki par ima jedno dijete, i ako svako to dijete dobije jedno dijete, bit će 4 puta manje djece nego baka i djedova.

Ako se samo 1 milijun djece rodi 2014. godine teško je imati 2 milijuna odraslih koji će ući u svijet 2034. godine. Kako se populacija smanjuje tako će i društvo i kultura lagano nestajati.

Stopa nataliteta u Francuskoj je 1.8, u Engleskoj 1.6, u Grčkoj 1.3, u Njemačkoj 1.3, u Italiji 1.2, u Španjolskoj 1,1… Čak 31 zemlja EU ima stopu nataliteta zajedno 1,38. Povijest nam govori da je te stope nemoguće preokrenuti. Dakle, kroz samo nekoliko godina Europa kakvu mi znamo – prestat će postojati!
Ali, vrlo zanimljivo – populacija Europe se ne smanjuje. Zašto?

Jedan od najjačih razloga je ISLAMSKA IMIGRACIJA! Od ukupnog populacijskog rasta Europe od 1990. čak 90% je islamska imigracija.
Francuska, dakle, ima stopu fertiliteta 1,8 promila, a muslimani u Francuskoj 8,1. Južna Francuska, historijski gledano jedna od regija s najviše crkava u svijetu, sada ima više džamija nego crkava. Čak 30% stanovništva ispod 20 godina su muslimani. U većim gradovima poput Nice, Marseja, Pariza – taj broj je narastao na 45%.
Do 2027. godine 1 od 5 Francuza bit će musliman. Tim tempom, za samo 39 godina, Francuska će biti islamska republika. Odnosno “kalifat”, kako se neizravno pribojava francuski filozof Alain Finkielkraut, premda ističe da se konačno Europa budi, svjesna da mora zaštititi svoje vanjske granice. No mislim da bi Europljanima bilo nEUsporedivo važnije zaštititi svoje “unutarnje” granice, tj. vratiti se izvorima i korijenima na kojima je kultura Zapada nastala (što ugledni filozof ne spominje ili u to ne vjeruje). Bez toga je uzaludna njegova kuknjava: “Francuska se raspada: teroristi kalifata žele nas toliko izluditi da se okrenemo protiv muslimana i podvrgnemo ih linču.” Hm… očito je da mnogi (poglavito oni koji ne vjeruju da je odgovor u Evanđelju, tj. da su svi odgovori u Božjoj riječi), čak i kroz jasne stavove zapravo postavljaju zdvojna pitanja… poput Boba Dylana:

How many roads must a man walk down…
Yes, how many times must the cannon balls…
Yes, how many times can a man turn his head…
Yes, how many times must a man look up
Before he can see the sky ? (…)

A nije tako samo u Francuskoj.
U posljednjih 30 godina u Velikoj Britaniji broj muslimana narastao je s 8.200 na 2,5 milijuna. To je povećanje od 30 puta!!! U Velikoj Britaniji sada ima preko 1.000 džamija, mnoge od njih su bivše crkve.
U Nizozemskoj je 50% novorođenčadi muslimanskog podrijetla, a za 15 godina pola stanovništva Nizozemske bit će muslimani.
U Rusiji ima 23 milijuna muslimana. Svaki peti Rus je musliman. Za nekoliko godina 40% ruske vojske bit će muslimani.
U Belgiji 25% novorođenčadi su muslimani. Belgijska vlada je ustanovila da će 1/3 sve djece rođene u Europi biti muslimanske vjeroispovijesti za samo 15 godina.
Njemačka vlada prva je o tome javno prozborila. “Pad (njemačke) populacije više se ne može zaustaviti. Njemačka će biti muslimanska zemlja do 2.050. godine.

Libijski vođa Moamer Gadaffi je izjavio: “Postoje znakovi da će Alah osigurati pobjedu nad Europom bez mačeva, pušaka, bez osvajanja. Nisu nam potrebni teroristi, nisu nam potrebni bombaši samoubojice. 50 milijuna muslimana (u Europi) će je pretvoriti u muslimanski kontinent kroz sljedećih nekoliko desetljeća.” (Usput odmah čudno pitanje: bi li dakle iz toga netko mogao izvući zaključak da teroriste angažiraju zapadni moćnici, kao bi narod mobilizirali na promjenu ili na neke svoje tajne planove?)
Prema podatcima iz 2007. bilo ih je 52 milijuna, do 2017. godine taj broj će se udvostručiti na 104 milijuna. Za 5 do 7 godina islam će biti dominantna religija na svijetu.
Slijedi zaključak analitičara: “Svijet u kojem mi živimo nije onaj u kojem će naša djeca i unuci živjeti. Zvuči smiješno, no emancipacija, koja je uvjetovala podizanje svijesti žena o sebi i slobodama koje su im bile uskraćene kroz povijest i direktno utjecala na spomenuti pad nataliteta, pokazala se kao odličan način da se totalno uruši zapadna civilizacija. Ono što je najtužnije, bez obzira što se misli o položaju žena u islamu, kada islam natalitetom preplavi zapadni svijet i dostignu većinsku moć, jednostavno će ukinuti slobode koje žene trenutno uživaju. I tako Europa šaptom pade!”

Ajmo sada, medijski dežurni lajavci – opalite odmaz ponovno svi po Ladislavu Ilčiću! I po konzervativcu Stijepi Bartulici!
Ja neću ni po kome pucati (ni na Ljubasa!), a dodatni razlog je Godina milosrđa u koju smo ušli 8.12. na svetkovinu Bezgrješnoga začeća BDM. Marija – Isusova i naša Majka – nazvana je u crkvi na Trškom vrhu “Mundi melioris origo” (Izvor/početak boljega svijeta). To znači da nam Bog šalje poruku kako je, “u ovom strašnom času” i za nas i za Europu i za cijeli svijet, Marija (i sve ono na što Ona upućuje!) jedini izvor REFORMI kojima možemo izići iz trenutnoga “začaranog kruga pakla”! A to je ono isto što Bog već u Starom zavjetu ističe: “Ako se NA ME ne oslonite – održat se nećete!” Amen.

Izvor: blog.vecernji.hr

Odgovori

Skip to content