LAŽ PODVUČENA CRVENO: Milanovićeva strategija “malih noćnih razgovora”

Nema nikakve sumnje da ni Milanović ni sestra Pusić ne govore istinu u svom obrazloženju najnovije odluke Mosta.

Svjetonazorski učenici Dobrice Ćosića, najvećeg srpskog ideologa laži, koji laž glorificira do te mjere da je stavlja na pijedestal srpske kulturne baštinu, uz potporu medija, i dalje istrajavaju u svojim lažima.

Zoran Milanović u svojim izjavama opetovano tvrdi kako se s MOSTOM sve precizno dogovorili, „dali“ su im 7 od 8 ministarstava koje je MOST tražio, što također za njim opetovano ponavlja i Vesna Pusić.

Međutim, čini se da je Boži Petrovu i zastupnicima Mosta ta iznenadna darežljivost Zorana Milanovića postala sumnjiva već u vrijeme pregovora.
Da nije tako, onda bi poslije posljednje runde pregovora s MOSTOM iznad Smičiklasove poletio „bijeli dim“, izašli bi svi pred novinare i uzviknuli. „IMAMO MANDATARA I PREDSJEDNIKA SABORA!“. Međutim, na očigled cijele nacije i svih novinara dogodilo se nešto sasvim suprotno.

Nakon posljednjih razgovora SDP-a i Mosta svi akteri su izašli pred novinare ljuti, pokisli, nedorečeni, samo s jednim odgovorom. „NEMAMO MANDATARA NI PREDSJEDNIKA SABORA, ALI IMAT ĆEMO ZA NEKOLIKO DANA“!

Dakle i najgluplji promatrač može zaključiti samo jedno – NISU SE NIŠTA DOGOVORILI, osim da će kod Predsjednice zatražiti dodatno vrijeme za razgovore.
Iz izjava gospodina Petrova o pritiscima SDP-a, o “malim noćnim“ razgovorima vidljivo je opet samo jedno. Milanović nije uspio uzdrmati Petrova – Petrov nije pristao na obećanja bez pokrića.

Kad je Milanović shvatio da je njegova igra zavođenja s lažnim obećanjima “provaljena” i da gubi tlo pod nogama, očito je pristupio jedinom za njega mogućem riješenju, a to je pokušaj pritiska prema djelu MOSTOVIH zastupnika da podrže njega, Milanovića, kako bi se eventualno kod Predsjednice iznenada pojavio sa 76 potpisa. I počela je „Mala noćna muzika“ … .

U cijeloj toj „noćnoj muzici“ važno je napomenuti da Glavni odbor SDP-a nikada službeno nije odustao od Zorana Milanovića kao mandatara, a to nije napravio ni jedan koalicijski partner SDP-a. Dakle odluka Glavnog odbora SDP-a da svi podržavaju Zorana Milanovića za mandatara i danas pravno i legitimno egzistira, a sve drugo bila je samo predstava koja je imala za cilj navući Most i Božu Petrova u klopku.

Nakon najnovijeg razvoja događaja i obrata koji se dogodio, i Milanović i Pusićka, uz potporu djela medija, pokušavaju vršiti pritisak na predsjednicu Republike da raspiše izbore kako bi onemogučili Domoljubnu koaliciju i MOST u slaganju nove hrvatske Vlade i saborske većine.

Teško je vjerovati da će se Zoran Milanović i Vesna Pusić uopće pojaviti na večerašnjem petom, i završnom, krugu konzultacija oko mandatara. Pažljivo analizirajući njihove medijske istupe, kao i aktivnosti bliskih im novinarskih krugova, oni su se odlučili na strategiju kompromitacije budućeg mandatara – bez obzira tko to bio, kao i na nastavak ranije započetih pokušaja razbijanja Mosta, viđenih u “noćnim igrama” s Dragom Prgometom i Stipom Petrinom.

Nema sumnje da će u nastavak Milanović-Pusićkinog destruktivnog plana biti uključen i najveći dio medija, koji od SDP-ovih teza sustavno pokušavaju raditi činjenice.

Kazimir Mikašek-Kazo

Odgovori

Skip to content