Obračun „poštenih komunjara“

Nakon konstituirajuće sjednice Hrvatskog sabora u kojoj je za predsjednika izabran akademik Željko Reiner, krenuo je obračun i raskol unutar SDP-a. „Poštene komunjare“, kako kaže prof. Ivan Šiber, shvatile su da gube tlo pod nogama, fotelje na kojima su sjedile i moć koju su imale.

Zbog toga ih je uhvatila panika, napadaji bijesa i gubitak razuma za kojega je upitno da li su ga ikada i imali. Zoran Milanović, predsjednik SDP-a koji je nažalost vodio vladu RH u proteklom četverogodišnjem mandatu, došao je do kraja političke karijere jer je u političkoj borbi posljednjih nekoliko godina izgubio sve što je mogao izgubiti. Usprkos tome Milanović smatra da treba i dalje voditi SDP, što je možda dobro za desnu, nacionalnu političku opciju. Međutim jako je opasno i pogubno za našu domovinu i njezine građane da netko takav zajedno sa skupinom ortodoksnih jugoslavena i antihrvata predstavlja pojam socijaldemokracije u Hrvatskoj.

Prvi koji se pobunio protiv Milanovića jest splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, također „poštena komunjara“. Iako je navodno želio, Baldasar nije bio na listi za sabor u 10. izbornoj jedinici čime je kod njega stvoreno nezadovoljstvo koje je kulminiralo pozivanjem Milanovića i ostatka vodstva SDP-a na ostavku. Odmah su u Milanovićevu obranu stala dvojica splitskih „poštenih komunjara“, Ranko Ostojić i Branko Grčić, ali i „hrvatska Srpkinja“ odnosno „srpska Hrvatica“ Milanka Opačić. Policajac i ekonomski strateg poručili su „ proustaši“ Baldasaru da svoje frustracije ne liječi na ovaj način, a bilo je i prijedloga da prijeđe u određene stranke desnog opredjeljenja.

Kada sve to slušamo i gledamo pitamo se hoće li i kada doći do konačnog obračuna „poštenih komunjara“ i tko će u toj borbi pobijediti. Hoće li socijaldemokraciju u Hrvatskoj voditi i predstavljati oni koji su za vrijeme rata bili izvan naše domovine u udobnim i sigurnim foteljama ili će, pak, to biti oni koji su za vrijeme rata bili na barikadama na agresorskoj četničkoj strani.

Kako god bilo „poštene komunjare“ kako ih naziva Šiber su velika opasnost i dobro je da se međusobno obračunavaju jer na taj način sami sebe uništavaju. Milanović, Opačićka, Grčić, Ostojić, Stazić, Grbin i ostatkak igrača jugoekipe nikada više ne smije doći u priliku da odlučuje o sudbini hrvatskog naroda jer to bi bio naš definitivni kraj.

HUB/Marijo Popović

Odgovori

Skip to content