OBRAČUN U SDP-u: Izbori će vrlo brzo?!

OBRAČUN NA IBLEROVOM TRGU: IZBORI U SDP-u VEĆ KRAJEM VELJAČE? Milanović krenuo u borbu za opstanak, kandidirat će se za još jedan mandat

SDP će novog predsjednika stranke birati krajem veljače ili početkom ožujka iduće godine, doznajemo od nekoliko izvora iz vrha stranke, a Zoran Milanović namjerava se natjecati za još jedan mandat.

Odluka da se unutarstranački izbori održe i prije krajnjeg roka od šest mjeseci nakon održanih parlamentarnih izbora stiže nakon što je u ponedjeljak splitski gradonačelnik Ivo Baldasar zatražio da predsjednik stranke i svi članovi Predsjedništva zbog gubitka izbora podnesu ostavke.

Iako Baldasar u tom svom iznenadnom napadu na Milanovića nije dobio jasnu podršku svojih kolega u stranci, pa čak niti od ljudi koji se u SDP-u već duže vrijeme smatraju tihom oporbom, poput Zlatka Komadine, Rajka Ostojića ili Tonina Picule, prevladavajući je stav među Milanovićevim kritičarima i onima bliskim šefu SDP-a da se unutarstranački izbori održe što prije, a tako će i biti.

Sam Milanović to želi, kažu nam izvori bliski predsjedniku SDP-a, ali ne pomišlja o ostavci, a čini se da tu ima i podršku vrha stranke. Umjesto toga inicirati će što skorije izbore i ponovo se na njima kandidirati za šefa stranke, a o njegovoj daljnoj sudbini odlučit će svi članovi.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content