OČAJNA VESNA PUSIĆ: Mogući su novi preokreti

Pusić: Ovo se pretvorilo u farsu, no mogući su novi obrati

Gošća Novog dana Tihomira Ladišića bila je članica koalicije Hrvatska raste te predsjednica HNS-a Vesna Pusić koja je komentirala naglo odustajanje Mosta od suradnje s koalicijom Hrvatske raste te njihov odlazak s potpisima predsjednici zajedno s Domoljubnom koalicijom.

Na upit je li se koalicija Hrvatska raste sastala nakon jučerašnjeg obrata, Vesna Pusić je odgovorila: “Jasno je što se dogodilo. Mi smo u trenutku kad je došla ta vijest, a to je bilo pola sata prije našeg dogovorenog sastanka, bili svi zajedno jer smo se spremali na sastanak. Prvo smo bili kod predsjednice. Očekivali smo da je i Božo Petrov rekao isto. Hrelja je kod predsjednice pitao što vam je rekao Petrov no ona je izbjegla odgovor. Mi smo očekivali da je rekla isto. Vratili smo se zajednički u grad. Onda je došla SMS poruka Milanoviću od Petrova o tome da ‘dosta je bilo pritiska, tvoji su vršili pritisak i razgovarali sa zastupnicima Mosta, prekidamo svake razgovore’.

Na pitanje o eventualnim novim konzultacijama kod predsjednice kazala je: “Ne vidim zašto bismo se odazivali. Ja nemam namjeru. Mislim da se to pretvorilo u jedan farsični postupak. O čemu da se konzultiramo nakon što smo pregovarali u dobroj vjeri. Jučer je Milanović rekao da smo pristali na sve što su tražili pa čak i ono što nije za pregovore poput HNB-a.

Na kraju razgovora kazala je: “Prvo, staro pravilo kaže da nije gotovo dok nije gotovo. S obzirom na dosadašnje iskustvo, apsolutno postoji mogućnost da se sve preokrene”.

Izvor: N1

Odgovori

Skip to content