Papa želi da se sav novac dobiven od lutrije dade izbjeglicama i beskućnicima

Uz početak Svete godine milosrđa i u očekivanju Božića, u Državi Gradu Vatikanu ponovno se pokreće pothvat solidarnosti za osobe u nevolji.

Riječ je o trećoj Lutriji u dobrotvorne svrhe, za karitativna djela pape Franje. Ove godine Papa želi da se sav novac dobiven od lutrije dade izbjeglicama i beskućnicima – rekao je u razgovoru za Radio Vatika. mons. Diego Ravelli, voditelj ureda Apostolske milostinjarnice.

Kupiti ili darovati listić za lutriju mala je, ali konkretna gesta – napomenuo je mons. Ravelli – i to kako bi kružila i uzajamno se dijelila ljubav koju smo, prije svega, dobili u nadolazećoj svetkovini, kao i ovom jubilejskom godinom.

Objasnivši da se, budući da je riječ o vatikanskoj lutriji, listići mogu kupiti samo na teritoriju Vatikana, mons. Ravelli je napomenuo da će izvlačenje biti 2. veljače 2016. godine, a kao i kod svih drugih lutrija, bit će javno.

Uz mogućnost dobivanja nagrade, koja je Papin dar, i to dragocjen, koji je on jednom primio te ponovno darovao za lutriju, mislim da je važna i sigurnost dragocjene nagrade koji sigurno dobivaju svi oni koji kupuju ili daruju listić, a to je radost dijeljenja ljubavi – rekao je na mons. Ravelli.

MISIJA / IKA

Odgovori

Skip to content