ROMANO BOLKOVIĆ razotkriva medijsku ‘poslušnu ljevičarsku bagru’!

HRVATSKI MEDIJI – Odvratna zemlja, odvratni ljudi: bez trunke principijelnosti, morala

Medijski pogon šutio je kao seoska kurva piljeći u pod provincijske policijske stanice. O susretu s djelatnikom američke ambasade, da i ne govorim, niti riječi, poslušna kolonijalna bagro, je li tako?

Voditelj i urednik Romano Bolković osvrnuo se na svom fb-profilu na pisanje hrvatskih medija.

Nevjerojatna principijelnost naših medija!

Idemo polako, da i idioti shvate:

Kad Most daje žmigavce, kako bi rekao Bandić, u desno, onda je to raspop Petrov i njegova desničarska bagra, ali, čim taj isti Most uključi lijevi žmigavac, onda je odjednom podoban, reformski promišljen partner, nekorumpirana, nekompromitirana građanska lista kakvu smo čekali četvrt stoljeća!

Iz Mosta je ponajprije izletio Prgomet, jer je solirao, jer je bio nervozan da odrubi glavu Karamarku, jer je potrčao Milanoviću bez znanja kolega, dapače lažući da je bolestan, na prvi poziv ljevice.

Medijski pogon šutio je kao seoska kurva piljeći u pod provincijske policijske stanice. O susretu s djelatnikom američke ambasade, da i ne govorim, niti riječi, poslušna kolonijalna bagro, je li tako?

Onda je ulogu partibrejkera preuzeo Stipe Petrina, vulgarna, prostačka figura popularna u narodu primitivaca, osoba kakva u politici niti jedne jedine zapadne zemlje ne bi fungirala duže od pet minuta nakon objavljivanja onog njegovog psovačkog dopisa: taj je i opet uvjetovao Most da se ili prikloni koaliciji ljevice, jer da on s tim nacistima zdesna ne ide ni mrtav, iako je – pokazuje to njegov Facebook status od 15. lipnja ove godine – Petrova već tada doživio kao desni profil, političara koji je njegov sušti antipod, svjesno prihvaćajući biti smokvin list, kako sam kaže, na tom konzervativnom projektu.

I sad imamo jednostavnu situaciju: Most je danas 15 članova, a rušili su ga upravo i jedino i samo – ljevičari!

Hej, pi..e ljevičarske, zašto sada šutite?

Da su to napravila dva desničara, da su dva od tri lidera Mosta rušitelji te liste u ime desnog interesa, crveni bi vjetar zapalio svo lišće i profile Hrvatske, udbaške, one na novcima kriminala i obavještajnog podzemlja, novopokrenute s nakanom dekapitiranja Karamarka, one na budžetu županije, i ine.

Ne sviđa vam se ovo: pi..e ljevičarske?

Pa kako to, pa to je jedini jezik koji vi:
– razumijete,
– odobravate, jer tako vam je mio iz miomirisnih ustiju Stipe Petrine!

Dvojica od tri lidera Mosta izdajnici su te liste, njeni rušitelji, samo zato jer siluju tu grupaciju od nultog predizbornog dana da koalira s ljevicom, ali to nitko do medija ne konstatira.

To su karakterni, čestiti ljudi. Kao što je čestit čovjek Milanović koji je onog prvog karaktera odradio odmah na početku, da ne smeta, onako, jedan manje.

Sve su to čestiti dečki. Pravi muži.

Kao i hrvatski mediji koji o tome ne govore niti riječi.

Pogledajte: 15 članova Mosta i dalje je na okupu! Nisu ih razvalili ni Prgomet ni Petrina. No, nekako mi izgleda da ne hrle u lijevi tor. Ne znam hoće li u desni, jer za torove mi je ionako svejedno, znam da je toplo, ali neopisivo smrdi, no samo zato jer već nisu u naručju Zorana Milanovića u ovoj zemlji nitko ne konstatirao očigledno: Prgomet i Petrina crne su figure, negativci koji su izborili mandate tek na popularnosti liste koja se, njihovim stremljenjima unatoč, drži i dalje na okupu, ali upravo zato jer su to crveni crni, naši kurvini sinovi, hrvatski ih mediji toleriraju.

Odvratna zemlja, odvratni ljudi: bez trunke principijelnosti, morala, integriteta, dostojantsva.

Ne mislim na Prgometa i Petrinu.

Mislim na vas.

O tri P
Na slovo, na slovo, na slovo… P

Jasno da je. Uostalom, tako je to kod svakog raspopa: nema, neki perverzan način, gorljivijeg pobornika neke ideologije do otpadnika: Petrina, koji je 16. lipnja ove godine pisao sve najgore o Petrovu, nekim se čudom s njime našao u kolu, gle vraga: i s Prgometom, ali ta je okolnost čak i manje značajna od navlastite ogorčenosti tog pravednika među dalmatinskim narodima HDZ-om, tim nacistima koji su opljačkali Rvacku: dok vi mislite da on to s lijeva, Petrina zapravo Petrovu docira kao – pravaš. Znate onu besmrtu, iz filma koji je jugoslavenski pa ga nije u ovom kontekstu uputno citirati: Bila je kurva, ali u duši frizerka! Tako i ovdje: to pravaš u Petrini opominje Petrova da ne koalira s – desnicom!

Džizus Krajst adventski! Kakva farsa.

Ako ikad, ovdje je danas Žižek neophodan samo i jedino zato jer je ipak ponajbolji instrumetarij razumijevanja sociopolitičke situacije RH onaj psihogijski: ovdje se sva duševna patologija najizravnije očituje kao politička činjenica.
Nisam bio pobornik tumačenja djela biografijom autora, iako nisam smatrao ni da su životopisi nevažni, ali umjetnost je ipak daleko od hrvatske istine: ovdje bez dubokog razumijevanja kriza koje razdiru duše naših konvertita, teško da ćemo išta shvatiti.

I tu mi baš na pamet pada motiv:

Petrov, sjemeništarac koji nije imao snage postati svećenikom, tradicionalno, familijski, hereditarno.
Petrina, koji kao pravaška duša, pateći što ne može biti u državotvornoj matici, i sam igra ulogu sina razmetnoga.
Prgomet, koji je dvostruko izbačen iz toplog Zajedništva.

Vidite, ako pažljivo pogledamo, sva tri P su hardlineri: Petrov koji je rastao u sjeni kampanila, Petrina kao pravaš, Prgomet, Kujundžićev sumišljenik.

Ima još nešto na P što ih objašnjava: oni su kao patke, na površin mirni, ispod površine veslaju! Na površini, kao biva, to su rogovi u vreći, Letica bi čak rekao: mačci u vreći, ali, dublji pogled otkriva tvrde tradicionaliste, hardlinere hrvatskog provincijskog tipa.

U ovoj pomaknutoj optici, Petrov je u ovom trenutku najpošteniji: odigra li s HDZ-om, jedini će poslušati logiku svoga srca: i ta će ptica doletjeti svome jatu.

Zato se Petrina toliko i pjeni, na p da sve pršće od pljuvačke i ide u mp3! Nije stvar u tome da je Petrov izdao pokret, nego je stvar u tome da će Petrov biti tamo gdje bi Petrina htio biti, kao pravaš, da mu to ne prijeći Stipe, nudist, koji golotinjom skriva da nas obmanjuje, kao magičar koji djecu još jednom vara prividno im objašnjavajući trik.

Sva tri P – koliko se valjaju u blatu slobodno možemo govoriti o tri praščića – zaslužuju da im vuk zloćkas otpuše kućicu.

Ako Petrov ne postup jedino pravedno, pametno i politički, i potpiše s – Domoljubnom koalicijom.

Jer – u čemu je stvar, pa sva tri su, ponavljam, hardlineri!?

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content