SDP-OVAC BEZ DLAKE NA JEZIKU: ‘Jedino što je Milanović radio jest ambulantna prodaja usisavača. Opačić je stranačka sponzoruša’

Potpredsjednicu stranke Milanku Opačić nazvao je “stranačkom sponzorušom” koju je uvijek “na funkciju stavljao šef stranke”.

SDP-ovac Marko Melčić u emisiji Studio 4 HRT-a žestoko se i ne birajući riječi obrušio na Zorana Milanovića i vrh stranke, dok je potpredsjednicu stranke Milanku Opačić čak nazvao “partijskom sponzorušom”. Kazao je da Zoran Milanović “forsira rano sazivanje” konvencije stranke na kojoj bi se birao predsjednik stranke. – Ima ideju da napravi neki ”blitzkrieg”, da možda prođe i bez protukandidata i da nema puno diskusije – kazao je Melčić te dodaje da Milanović računa na to da će u stranci još uvijek biti “friško sjećanje” da je bio premijer, a da će ga “za šest mjeseci svi zaboraviti”.

Poziv splitskog gradonačelnika Ive Baldasara da stranačko vodstvo podnese ostavku te njegovo ograđivanje od Milanovićeve izjave da je “Most izabrao ići u većinu s kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom”, Melčić je ocijenio kao da je Baldasar “malo istrčao pred rudo”. – On nije bio najpogodnija ličnost da započne tu diskusiju jer ima putra na glavi jer je otvarao HOS-ov spomenik. Znate, kada se predsjednik stranke ulizuje desnici onda je to normalno, ali kada to radi neki gradonačelnik u provinciji, onda je kriv – rekao je Melčić.

– To je malo brutalno – komentirao je SDP-ovac objavu riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji je na Twitteru Baldasara usporedio sa “štakorima koji prvi napuštaju brod”. Kazao je i da je Obersnel potom “malo reterirao” te mu poručio da se ne može “takva zezancija” staviti na internet, a da se ne očekuje nekakav odjek.

Bedem ljubavi

Potpredsjednicu stranke Milanku Opačić nazvao je “stranačkom sponzorušom” koju je uvijek “na funkciju stavljao šef stranke”, prije Ivica Račan, a potom i Zoran Milanović. – Ona od toga jako dobro živi i dobro se oblači – rekao je Melčić i dodao da se “ona uvijek držala uskog kruga” u vodstvu stranke. – Kad smo išli na vidikovac u Maksimiru, u doba Račana, prvo bi ušao Račan, pa dva pobočna, Picula i pas Čupko. To vam je bio vrh stranke. Obična raja bila je okolo – oštar je bio Melčić te dodao da Opačić nije omiljena u stranci. Smatra da Milanović nije omiljen u stranci i “nema šanse da ga ponovno izaberu za predsjednika”. – Treba očekivati da će za dan ili dva istupiti još neki članovi vrha stranke koji su redovno bili preglasavani oko pogrešnih odluka kojima su se protivili. Istupit će Komadina, koji je zapravo kandidat, Bernardić i Rajko Ostojić. Vjerojatno će biti više kandidata za predsjednika, neki od tih kandidata imaju odličan CV i u politici i u biznisu, što Milanović nema – kazao je Melčić i dodao kako bi većina sadašnjeg vodstva SDP-a trebala otići, kao i svi članovi Vlade, zato što su bili neuspješni.

– Ovi koji su gubitnici više ovdje ne trebaju biti – poručio je Melčić i dodao kako vjeruje da će na izboru za predsjednika stranke pobijediti Zlatko Komadina. Smatra da Milanović još uvijek vjeruje da će srušiti novu Vladu iako je Melčićevo mišljenje da će SDP četiri godine provesti u oporbi. – Mislim da bi taj čovjek koji bi bio šef vlade morao imati više iskustva u poslovnom sektoru od ambulantne prodaje usisavača, a to je jedino što je Milanović radio – kazao je Melčić.

SDP-ovac je danas na Facebooku stavio i dugačak status u kojem je detaljnije objasnio svoja stajališta. “Zoran Milanović nakon vrlo tijesnog obračuna sa Slavkom Linićem ubrzano je dogradio svoju klijentelističku strukturu u SDP zapošljavanjem, dakle umrežavao članove koji su o njemu egzistencijalno ovisni. Za nekoliko mjeseci ta će se struktura početi osipati jer više neće biti prihoda iz vlasti. Ostat će tek šačica saborskih zastupnika koje je on sve ”rukopoložio” u Sabor. Zato žurba. Dok traje lojalnost kupljenih”, objašnjava Melčić na Facebooku zašto Milanović želi brzi izbore u SDP-u.

“Baldasar je neposredno izabran od građana, a Milanka (Opačić, op.a.) je uvijek bila na funkciji milošću šefa, bio to Ivica Račan ili sada Zoran Milanović. Milanka i još neki žele od vrha SDP napraviti zatvoreni krug funkcionera koji dobro žive desetljećima. Bedem ljubavi. I među prvima se bunila protiv najavljenog sniženja plaće zastupnicima”, napada je Melčić na Facebooku te dodaje kako su uz nju i “zagorski domobrani bivši članovi HDZ mladeži, a sada nesposobni Zokijevi ministri zaslužni za podbačaj vlade”.

Status zaključuje riječima da će Milanović na unutarstranačkim izborima imati više protukandidata te da će biti dva kruga izbora, odnosno predviđa tijesnu bitku za predsjednika stranke.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content