ZANIMLJIVO PROROČANSTVO O SKORIM VELIKIM VOJNIM SUKOBIMA: O čemu su razgovarali Putin i Obama tijekom susreta G 20?

NA RUBU: TLAPNJA ILI TEMA ZA OZBILJNO RAZMIŠLJANJE – Proročanstva najavljuju rusko-turski sukob na Bosporu i Dardanelima? – Cijeli niz proročanstava i mističnih zapisa najavljuje sukob Rusije i Turske u široj regiji Istanbula – a tih su tajanstvenih nagovještaja, navodno, svjesne i svjetske vlade…

Tijekom sastanka G20 koji se sredinom prošlog mjeseca zbio u Republici Turskoj navodno je zabilježen jedan alarmantan događaj kojeg, kako saznajemo, ciljano nisu prenijeli svjetski, a ni hrvatski mainstream mediji. Riječ je o događaju susreta u četiri oka američkog predsjednika Baracka Obame i ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina, prilikom kojeg je ruski predsjednik uručio američkom predsjedniku dokumentaciju, točnije proročanstvo o kraju vremena. Da stvar bude alarmantnija, odbrojavanje je, kako se čini, počelo 12. rujna 2015. godine (!).

Podsjetimo, sastanak na vrhu Grupe dvadesetorice – G20 (Republika Argentina, Australija, Brazil, Kanada, NR Kina, Republika Francuska, Savezna Republika Njemačka, Republika Indija, Republika Indonezija, Republika Italija, Japan, Sjedinjene države, Meksiko, Ruska Federacija, Kraljevina Saudijska Arabija, Južnoafrička republika, Republika Koreja, Republika Turska, Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, Sjedinjene Aameričke Države i Europska Unija) u turskom gradu Antalyiji održao se pod utjecajem terorističkog napada u Parizu. Time je, kako se čini, bio osujećen plan domaćina, odnosno turske vladajuće Stranke pravde i napretka (AKP) da iskoristi ovaj političko-gospodarski skup za lobiranje protiv kurdskih interesa u Arapskoj Republici Siriji. Turski je plan bio da se slijedom fokusa na Siriju izbjegne rasprava o takozvanoj Islamskoj državi (DAESH) te da se umjesto toga stvori koalicija protiv Stranke demokratske unije (PYD) i Jedinica narodne zaštite (YPG), kao kurdskih političkih i milicijskih organizacija u Arapskoj Republici Siriji.

Odmah nakon terorističkih napada u Parizu, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je dao izjavu u kojoj je naveo kako je potrebno napustiti razmišljanje o dobrim i lošim teroristima. Otkako je AKP odnio nadmoćnu pobjedu na izborima prvog studenog ove godine, počeo je s povećanim pritiskom na oporbu u Republici Turskoj, a posebice na kurdski pokret. Sada istodobno pokušava i preuzeti odlučujuću ulogu u Siriji i to zadavanjem udarca kurdskim snagama. Erdogan je tako istakao da je demokratski autonomni sustav u kurdskim područjima Sirije veliki rizik za Republiku Tursku, te je tada pokušao pridobiti potporu SAD-a i međunarodne koalicije. U tom pokušaju je turski predsjednik želio također čuti i pozitivno mišljenje ruskog predsjednika Vladimira Vladimiroviča Putina, što, jasno, nije izostalo, makar nije išlo onako kako je to turski predsjednik zamislio.

Međutim, na marginama tog sastanka na vrhu G20 zemalja dogodio se i susret u četiri oka između američkog i ruskog predsjednika, pa je nakon tog sastanka rusko Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo da su tijekom privatnog sastanka predsjednika Putina i predsjednika Obame, dvojica čelnika najjačih supersila razgovarali o vjerskom dokumentu koji tvrdi da je vrijeme dolaska Mesije započelo (!).

BIBLIJSKI KOD

Dokument koji govori o “Kraju vremena” službeno je aktivno u svijetu obznanjen prije pet godina i to od strane države Izrael. Tada je izraelski vjerski vođa, rabin Chaim Kanievsky, izjavio kako je bio toliko zabrinut nedavnim zbivanjima u svijetu te je osjećao da je važno upozoriti ljude diljem Izraela i svijeta o tome da će Mesija uskoro doći.
Sve postaje ovih dana zanimljivije i zbog datuma kojeg je tada rabin prorekao naglasivši prije pet godina da je značajan datum početka Armageddona 12. rujna 2015. godine, a taj datum se točno podudara s datumom na koji je ruski predsjednik Putin službeno ovlastio rusko ratno zrakoplovstvo da svoje snage rasporedi u Arapskoj Republici Siriji, što se i dogodilo. Poznato je i da su američki državni i vojni dužnosnici dobili 30. rujna ove godine od Rusa obavijest o izvođenju zračnih napada protiv takozvane Islamske države i to sat vremena prije početka istih.

Glavni dio dokumenta o “kraju vremena” kojeg je ruski predsjednik Putin predočio svom američkom kolegi, predsjedniku Obami, odnosi se na proročanstvo kojeg su najmoćniji i najutjecajniji židovski znanstvenici još u 18. stoljeću aktualizirali, a za to proročanstvo kojeg je pronašao u Bibliji, zaslužan je stanoviti talmudist i kabalist Elijah Ben Shlomo Zalman (Rabin Elijah Ben Solomon), koji je u svijetu također poznat i kao Vilna Gaon –Vilniaus Gaonas.

Ono što je u tom proročanstvu znakovito, tj. najkritičniji njegov dio baš se odnosi na današnja aktualna svjetska zbivanja, dakle zbivanja koja je u svojim istraživanjima ispitivalo također i Vrhovno crkveno vijeće Katoličke crkve, kao i gore spomenuti rabin Kanievsky, je onaj koji upozorava:

“Kada čujete da su Rusi osvojili grad Krim, trebali biste znati da su vremena Mesije započela, da se čuju njegovi koraci. A kad čujete da su Rusi stigli pred grad Konstantinopol (današnji Istanbul), tada trebate odjenuti odjeću za Šabat i nemojte ju skidati, jer to znači da je Mesija tu i da će doći svaki čas.“

Nadalje, ruski je predsjednik Putin upozorio američkog predsjednika i na sljedeći dio proročanstva kojeg je pronašao Vilniaus Gaonas:

“Kad budu brodovi kraljevstva Rusije prešli Dardanele, Izraelci se trebaju oblačiti u svečanu vjersku odjeću subotom, jer to znači da je dolazak Mesije blizu. Kada vidite rusku vojsku koja će se početi kretati prema jugu i kad uđu u Tursku, stavite na sebe u vrijeme Šabata haljine i budite spremni prihvatiti Mesiju.”

Znakovito je kako ovo proročanstvo objašnjava da su Dardaneli koji povezuju Crno more sa Sredozemnim ustvari bitna tranzitna ruta za ruske ratne brodove koji obavljaju svoju misiju protiv takozvane Islamske države (DAESH). I naravno, mnogi ozbiljni analitičari vjeruju kako će, u tom slučaju Republika Turska, koja je članica NATO Saveza zatvoriti prolaze i kroz Bospor i kroz Dardanele, što će se i dogoditi, te će taj događaj eskalirati u otvoreni vojni sukob Ruske Federacije i Republike Turske koji bi lako mogao rezultirati ruskom invazijom u cilju otvaranja tih dvaju tjesnaca, a to znači (možda) i vojni angažman zemalja NATO-a na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama u zaštiti turske teritorijalne cjelokupnosti i samih interesa Republike Turske, pa tako i obrane južnog krila NATO-a. Hoće li u vodstvima Turaka, Rusa i NATO država predvladati razum, tek ćemo vidjeti.

Što se tiče samog Vilniausa Gaonasa koji je rođen 23. travnja 1720. godine u Vilniusu, glavnom gradu Litve i koji je otišao s ovog svijeta 9. listopada 1797. godine, on se ovim proročanstvom iz Biblije počeo baviti još kao dijete, zabilježili su njegovi tadašnji suvremenici, naglašavajući kako se radilo o izuzetno inteligentnom momku, da bi, kako su godine prolazile, on stasao u jednog od najvećih židovskih znanstvenika koji se bavio ne samo Talmudom i Kaballom, već i matematičkim i vjerskim studijima. Njegovi zapisi su nanovo aktualizirani još 1994. godine i u današnjoj kulturi su poznati pod nazivom Biblijski kod, odnosno Tora zakona u kojoj je Vilniaus Gaonas otkrio niz tajnih i skrivenih poruka kodiranih u hebrejskom tekstu Tore, te je u svojim spisima on taj svojevrsni Biblijski kod opisao „kao metodu kojom ovo specifično i u mnogim slučajevima zagonetno vjersko pismo može iz tame ugledati svjetlo dana“.

Doprinos opetovanog aktualiziranja ovog proročanskog dokumenta za kojeg se, osim države Izrael i Rusa ozbiljno zainteresirao i sam Vatikan, dokumenta koji je sad i u posjedu američkog predsjednika Baracka Obame imamo prvenstveno zahvaliti Državnom povjesnom arhivu u Vilniusu, točnije, ruskoj Federalnoj službi sigurnosti (FSB), odnosno ruskim obavještajcima koji su se 2014. godine u litvanskom povijesnom arhivu uspjeli domoći istih, te su odmah izvijestili o tome i svoje vatikanske kolege iz IGESVA-e (Istituto Gesuitico di Studi Vaghi – Isusovački institut za izučavanja neodređenoga) uz uvjet da se obvezno o svemu informira i praunuk Vilniausa Gaonasa, stanoviti rabin Moses Shternbuch, potpredsjednik Savjeta Rabina u Jeruzalemu, a što je promptno i učinjeno.

Iako se ovih dana u zapadnim, turskim, ruskim i izraelskim medijima izbjegava špekulirati o tome hoće li američki predsjednik Barack Obama ozbiljno uzeti u razmatranje dokument o proročanstvu dolaska Mesije što mu ga je uručio ruski predsjednik Vladimir Vladimirović Putin, važno je naglasiti da događaji od ožujka 2014. godine kad su Rusi u sukobljavanju s Ukrajinom ponovo zauzeli Krim, potom sukob s takozvanom Islamskom Državom (DAESH) sve više ukazuju na točnost samog proročanstva gdje se bliži i trenutak vojnog sukoba Republike Turske s Ruskom Federacijom, a isti se, mogli bismo reći, već dogodio rušenjem ruskog vojnog zrakoplova Sukhoi SU-24 od strane turskog lovca američke proizvodnje Phantom F-16 24. studenog ove godine.

Hoće li trenutačno zaoštravanje odnosa između Turaka i Rusa, a samim tim NATO-a i Rusa prerasti u vojni sukob na Bosporu i Dardanelima, a sukladno ovom proročanstvu tek ćemo vidjeti. Ostaje nam za nadati se i vjerovati u razboritost, kako Vladimira Vladimirovića Putina, Baracka Obame, pa tako i Recepa Tayyipa Erdogana, te u njihovo poštivanje Božjih upozorenja i poruka čovječanstvu u cjelosti.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content