UDBA GOSPODARI I SLOVENIJOM: Priprema se likvidacija Romana Leljaka!

UDBA U SLOVENIJI GOSPODARI JEDNAKO KAO I U HRVATSKOJ – Leljak je i ranije bio izložen različitim prijetnjama, no sada je riječ o izravnim i neskrivenim prijetnjama koje govore o trajnoj neutralizaciji, tj. tihoj likvidaciji Romana Leljaka.

Situacija u Sloveniji sve više je nalik situaciji u Hrvatskoj. Na vidjelo izlazi duboka sprega između tzv. novih demokratskih vlasti i udbaške strukture koja iz pozadine upravlja i sa Slovenijom.

Naime, sve otvorenije se najavljuje likvidacija Romana Leljaka, poznatog slovenskog istraživača koji je objavio najveći broj dokumenata o ubojstvima i drugim zločinima Udbe, koje je počinila diljem Europe i u bivšoj Jugoslaviji. Osim toga, Leljak je otkrio Hudu jamu, najstrašnije stratište u kojem je komunistički režim svirepo pogubio oko tri tisuće osoba, među kojima je veliki broj žena i djece.

Leljak je i ranije bio izložen različitim prijetnjama, no sada je riječ o izravnim i neskrivenim prijetnjama koje govore o trajnoj neutralizaciji, tj. tihoj likvidaciji Romana Leljaka. Udbaši u Sloveniji do sada su samo poduzimali različite smetnje i iskazivali nezadovoljstvo što je Leljak, na zahtjev njemačkog suda, za potrebe suđenja Perkoviću i Mustaču, dostavio brojne dokumente o djelovanju jugoslavenske tajne policije.

Međutim, Leljak je razotkrio i sve detalje, uključujući nalogodavce i izvršitelje ubojstva Stjepana Crnogorca, mladog Hrvata kojeg je prije više od 40 godina Udba kidnapirala u Austriji i potom tajno pogubila u Sloveniji. Tragom toga i drugih zlodjela Udbe, austrijska istražna i pravosudna tijela uskoro će zatražiti izručenje nekoliko još živih udbaških zločinaca koji potpuno neometano žive u Sloveniji i primaju „zaslužene“ mirovine koje su veće od tisuću i pol eura. Leljak je, nadalje, najavio da će uskoro objaviti popise i slike mnogobrojnih udbaša i njihovih tajnih suradnika u Ljubljani, Mariboru, Celju i brojnim drugim slovenskim gradovima i mjestima.

Zbog svega toga, donesena je odluka o trajnoj neutralizaciji Romana Leljaka, a slovenske vlasti o svemu zavjerenički šute. Leljaku je kao jedina zaštita preostalo obraćanje javnosti, koju upoznaje s dramatičnim pismom kojeg je uputio slovenskom premijeru Ceraru.

Tjednik 7Dnevno prvi u Hrvatskoj objavljuje to iznimno zanimljivo pismo koje otkriva zastrašujuću istinu o sadašnjoj moći tajne policije Jugoslavije, koja i nakon četvrt stoljeća navodnog sloma komunizma i Jugoslavije, odlučuje o životu i smrti u EU-ropskoj Sloveniji, jednako kao i u EU-ropskoj Hrvatskoj:

Dragi premijeru Republike Slovenije

dr. Miro Cerar,

sudovi u Njemačkoj počeli su pozivati i saslušavati slovenske državljane koji su prije ’90.-e godine obnašali vodeće funkcije u SDS-u (Služba državne sigurnosti). Prije svega pozvao sam one pripadnike za koje sam uspio pronaći dokumente koje njemački sud prihvaća kao dovoljno uvjerljiv dokaz o tajnim likvidacijama koje je SDS provodila u Njemačkoj (Eržen, Kranjc, Gorenc, Bracko i drugi).

Za 36 pripadnika SDS-a (operativci, razni pratitelji, tajni pratitelji, posebni suradnici…) poznato je da su još uvijek živi i rade u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i Škotskoj. Radi se o sudskoj i policijskoj pretrazi o njihovoj ulozi u različitim likvidacijama, trovanjima, diverzantskim akcijama i otmicama koje su činili protiv tadašnje jugoslavenske migracije na zapadu.

Poziv za svjedočenjem i poziv za saslušanjem, sljedeći je vanjski nalog za neke od njih.

Poštovani gospodine Miro Cerar, posljednjih dana sam dobio informacije o službenicima SDS-a koji se sastaju i dogovaraju o načinu zaštite od stranih istražnih organa. Razgovaraju o zaštiti koju će im morati ponuditi Slovenija i o mogućnosti ‘paralizacije’ Romana Leljaka (paralizacija je potpuno onemogućavanje djelovanja pojedinaca ili grupe s likvidacijom ili otmicom pojedinca ili vodećeg u grupi).

Pitam vas, možete li me uvjeriti u moju sigurnost? Da protiv mene neće biti upotrebljena posebna sredstva za tihe likvidacije, koja su, koliko ja znam, zadnji put upotrebljena u srpnju 1988. godine. Radi se o olovkama s otrovom, lulama za pušenje koje su prerađene u pištolje, specijalnim kišobranima s prigušivačem i iglama s otrovima. U prilogu je dokument nabave te imovine, koju je potpisao Boris Orehek.

Nakon osiguravanja Igora Bavčera ta sredstva nikada nisu bila predmet pri primopredaji zapisnika, kada je Igor Bavčar preuzeo svoju funkciju 1990., godine i nema ih u evidenciji imovine kojom raspolaže Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Slovenije.

Milan Dorić, posebni pomoćnik SDS-a je od Službe državne sigurnosti dobivao ogromne svote novca i 11 pištolja. Jedan od posljednjih je dobio u siječnju 1988. godine. Riječ je o automatskom pištolju ‘Škorpion’.

U devetom mjesecu 1989. godine, Ivan Eržen, koji je tada bio načelnik SDS-a Slovenije, predložio je saveznom podtajniku u Beogradu Zdravku Mustaču (koji je sada u pritvoru u Njemačkoj) da Milanu Doriću dodijeli državno priznanje ‘Red zasluge za narod sa srebrnom zvijezdom.’

Dana 19. rujna 1988. godine je u selu Krnicah pri Lučah, na seoskom turističkom imanju kod Marije i Antona Lobnika, Milan Dorić predan je na vezu vodećem radniku službe SDS-u Raphaelu Mohorku. Zapisnik primopredaje je u prilogu.

Raphael Mohorko sada je odvjetnik u Celju i aktivno radi. Ured odvjetnika Raphaela Mohorka počeo je s tužbama protiv mene u kojima zastupa razne pripadnike SDS-a. U nekim novinama u Sloveniji objavljuju se tekstovi puni poluistina koji obmanjuju javnost i bojim se da bi se takve optužbe mogle, u slučaju moje paralizacije, iskoristiti kao razlog moje ‘paralizacije.’

Takav način rada, SDS je poduzimala i ranije i imala je za to posebno predviđeno mjesto u pravilniku za dezinformacije. Pravilnik sam objavio u knjizi prošle godine ‘Tajni pravilnici UDBE za likvidaciju’.

Godine 2014. počeo sam surađivati sa slovenskim istražnim organima. Lagali su mi da su rezultate istrage slali stranim istražnim organima. Radili su suprotno i nadzirali su me preko svojih tajnih suradnika kako bi dobili informacije na koji sam način proslijedio dokumente stranim organima vlasti. Suradnju sa slovenskim istražnim organima sam prekinuo.

Dragi premijeru Republike Slovenije, g. Miro Cerar, očekujem da će mi država koju vodite osigurati slobodan rad. Očekujem da ćete pritom osigurati sigurnost i meni i mojoj obitelji. Vjerojatno znate da je politička policija SDS-a u ime države SFRJ ubijala čak i djecu (obitelj Ševo).

Molim vas da mi odgovorite na ovo javno pismo.

Za informacije:

g. predsjednik Republike Slovenije, Borut Pahor,

ministar za unutarnje poslove, mr. mag. Vesna Györkös Žnidar

S poštovanjem,

Roman Leljak

Autor: 7dnevno

Odgovori

Skip to content