ŽELJKO OLUJIĆ: Nadam se da će Mostovci shvatiti da Milanović licitira njihovim životima

Bivši predsjednik Vlade Milanović počinio je kazneno djelo lažne uzbune koje je kažnjivo sa do tri godine zatvora kako bi lažima zaveo narod i huškao ih protiv HDZ-a

Bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić, u razgovoru za Direktno, komentirao je izjavu Zorana Milanovića u kojoj je optužio HDZ za pokušaj likvidacije pojedinaca iz Mosta.

“Izjava bivšeg predsjednika Vlade Zorana Milanovića, koji još uvijek grčevito drži vlast, da članovima i zastupnicima Mosta prijeti likvidacija je vrlo opasna jer širi nemir i izaziva moguće fizičke konfrontacije u Hrvatskoj”, kazao je Olujić.

“Milanović je, naime, odgovoran i po svojoj poziciji je dužan spriječiti svako nasilje, a posebno nad ljudima koje je narod izabrao u Sabor. Dakle, kada bi njegove riječi bile istinite, on bi po svojoj funkciji morao djelovati da se nikada ne ostvare. Zato se pitamo zašto je Zoran Milanović dao tu izjavu? On je tu izjavu dao, kao i inače, da bi lažima zaveo narod”, nastavlja Željko Olujić.

“On državljane Hrvatske huška protiv HDZ-a. Pritom Zoran Milanović protupravno djeluje, pa se pojavljuje ozbiljna opasnost da on pokuša, tobože radi spasa života Mostovih zastupnika, da provede državni udar. Osim te teške prijetnje, hvala Bogu, ništa se stvarno nije dogodilo, no počinio je kazneno djelo lažne uzbune (kažnjivo do tri godine) kako je to opisano u čl. 316. Kaznenog zakona” rekao je bivši glavni državni odvjetnik.

“Ja bih volio da zastupnici Mosta smognu hrabrosti i mudrosti te da shvate da onaj tko licitira njihovim životima stoji na čelu SDP-a i koalicije Hrvatska raste”, zaključio je.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content